31 Ağustos 2009 Pazartesi

PORTAKAL KIZARTMA (ARANÇİİNİ)

TARİF NO: 131

TARİFİ GÖNDEREN: KEDİLİ MUTFAKLAR
TARİF ADI: PORTAKAL KIZARTMA (ARANÇİİNİ)

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ OYA KAYACAN  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Arancini bir muhteşem Sicilya mutfağı lezzeti. C harfini ç, ilk i'yi ii diye uzatarak arançiini diye okuyun, İtalyancası bu. Portakalcık ebadında kızarmış pirinç topları içine saklanmış sürprizleri var. Adına portakal deniyor ya, kendi de benziyor zaten.
Çok doyurucu ve aynı zamanda yemeye doyamayacağınız kadar güzel.
İki çeşit peynir gerekiyor. Parmesan olmazsa olmaz, az da olmaz bol olmalı. İkinci peynir tercihen iplik iplik uzayan yumuşak bir cinsten seçilecek. Sicilyalı mozzarella kullanır. Bulgar kaşkaval benim işimi gördü. Dil peyniri alâ olur.
Bir nescafe mug'ı dolusu pirinç 250 gram geliyor. Sekiz arancino/portakala yeter. Seçtiğiniz pirinç Baldo veya Arborio, hep anlattığım gibi risotto yapmak üzere kullanılan pirinçlerden olmalı. Güzelce şişecek, nişastası bol olacak. Baldo kullanırsak tel süzgeçte sadece hafifçe yıkayıp süzüyoruz; Arborio temizdir, yıkanmaz.
Tavuk suyum bir gün önce haşladığım tavuğun suyu. Bir bütün baş soğan, sarmısak dişleri, karanfil, taze yaprak defne, taze biberiye, tane biberler ve deniz tuzuyla; hiç su koymadan, elektrikli ocağın bir derecesinde birbuçuk saat pişiyor. Sonuna doğru içine bir domates de doğruyoruz, az renk versin diye. Elimizde 200 gramlık bir kavanoz dolusu tavuk suyu kalıyor. Tavuk suyunun lezzeti yapacağımız portakallar için önemli, sade suya olmasın tatlandırın benim gibi.
Tencereye incecikten sızma gezdirip pirinçleri döndürmeye başlıyoruz içinde. Buzdolabında donunca kavanozun tepesinde toplanan kalınca yağ tabakasını atıp, jölelenmiş tavuk suyunu da pirincimize katmaya başlıyoruz. Kaşık kaşık, azar azar, sürekli çevirerek, pirinçler suyu her emdiğinde daha ıslatarak... Arada deniz tuzu, çekme biber ekleyerek..., oldu mu diye tadarak.
Zaman alır, uğraşacaksınız; hoop pişip ağzımıza düşen yemeklerden değildir.
Kıvam meselesi önemli. Sulu değil ama lök bir görüntü olsun, pirinç tanelerinin dışı yumuşacık içleri dişe gelir kalsın. Suyundan katma hallerinizi tekrarlarken bir pirinç ısırarak tatmalı, kontrol etmelisiniz yani muhakkak. Tamamsa altını kapatıp, 200 gram parmesan rendesiyle birkaç çimdik safran katıp karıştırıyoruz.
Bırakın soğusun.
Bir hayli kaşkaval rendesi, 200 gram meselâ..., haşlanmış tavuktan küçük küçük parçacıklar..., bir avuç incecik doğranmış maydanoz; harmanlayın hepsini. Dil peyniriyse kullanılan, mini mini küpler halinde...
İki tane çırpılmış bütün yumurta bir tabakta, galeta unu da diğer tabakta... Soğuyan risotto'dan avucumuza iyice doldurup ortasını boşaltır gibi içeri itiyoruz. Tavuklu kaşkaval rendesini alabileceği kadar o boş ortaya bastırıp pirinçlerle kapatıyoruz. Bir hayli yuvarlamak, malzemeleri iyice birbirine yapıştırmak gerekiyor.
Yumurta galeta unu, yumurta galeta unu, portakal toplarını ikişer kere ona buna buladıktan sonra olanlar oluyor.
Neredeyse aldığımdan beri (on yıl oldu mu?) kullanmadığım mini Tefal fritözüm iniyor tepede bir dolaptan. İçi kızartmaya gelen bir yağla doluyor. Yüksek ısıya getiriliyor yağımız ve de cızzzcıııız portakallarımız/arancini hazır.
Sıcacık servis edin, peynirler uzarken afiyetle yiyin.

Rızkımız yeterli, yüreklerimiz temiz, elimiz gönlümüz bol olsun.
Notlar...
Kızgın ve derin yağda kızarması gerekir. "Fırında yaparım olur, teflonda pişer, iki kaşık yağda hallederim," filan diye kendinizi aldatmayın lütfen.

YUFKALI KADAYIF TATLISI

TARİF NO: 130

TARİFİ GÖNDEREN: NALİYA
TARİF ADI: YUFKALI KADAYIF TATLISI
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ NALİYA  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

Malzemeler:

3 yufka

250gr. tel yaş kadayıf

2 çorba kaşığı tereyağı

1 kase ceviz



Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 dilim limon

hazırlanışı
Kadayıfı elimizle parçalayalım.yufkamızın bırın serip, üzerine kadayıfımızı düz bir şekilde serelim.Fındık veya cevizide üzerine eşit bir şekilde serpelim.daha sonrada tereyağını da eşit aralıklakla serelim
diğer yufkalarıda aynı şekilde devam edelim
Çok sıkmadan rulo saralım.2-3 cm kalınlığında kesip yağlanmış bir fırın tepsisine dizelim.
Her birinin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını koyalım.150 derecede hafif kızarana dek pişirelim.
Diğer yandan şerbetini hazırlayalım.

Kızaran yufkaları fırından alıp soğutalım.Şerbetide ılık hale gelene kadar bekleyelim.Aksi halde tatlı özelliğini kaybediyor.Tepsiye şerbeti dökelim. Tatlılar şerbeti çekince tersinide çevirip şerbetin iyi çekmesini sağlarız.

EKMEK KEBABI

TARİF NO: 129

TARİFİ GÖNDEREN: LEZZET GEMİSİ
TARİF ADI: EKMEK KEBABI

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM



BU TARİF SEVGİLİ ÖZLEM  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
MALZEMELER: (4 Kişilik)


2 adet bayat pide

1 litre et suyu

tuz

**

350 gr. kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

1 yumurta

1 dilim bayat ekmek içi

tuz

karabiber

1 çay kaşığı köfte baharı

**

1 kase yoğurt

2-3 diş ezilmiş sarımsak

**

3 kaşık tereyağ

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber



YAPILIŞI:

Pideleri birer lokma büyüklüğünde küp küp doğrayıp, tepsiye yayın. Diğer yandan köfte için gerekli malzemeleri yoğurup, serçe parmağının yarısı büyüklüğünde köfteler yapın. Teflon tavada veya ızgarada köfteler pişerken, siz sarımsaklı yoğurdu ve kırmızı biberli tereyağını hazırlayın. Sıcak et suyunu bütün pideler ıslanacak şekilde kepçeyle üzerine gezdirin. Yumuşayan pideleri servis tabaklarına paylaştırıp, sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı üzerine gezdirin. En üstüne köfteleri dizin. Soğutmadan afiyetle yiyin.



Not: Elinizin altında her zaman et suyu bulunmayabilir. Bunun yerine 1 litre suya 2 adet et suyu tableti kullanarak da hazırlayabilirsiniz

PATATES SEPETİ İÇİNDE KÖFTE

TARİF NO: 128

TARİFİ GÖNDEREN: NUSEN-YEMEK
TARİF ADI: PATATES SEPETİ İÇİNDE KÖFTE

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ NURSEN  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

Malzemeler Köftesi için : Yarım kg.kıyma,1 yumurta,1 küçük soğan,2 diş sarımsak,2 dilim ekmek,yarım kahve fincanı süt, tuz, karabiber, pulbiber, nane, kekik, kimyon.Kızartmak için yağ.


Garnitür için : 1 Havuç,kabak,1 patlıcan,1 kırmızı biber,1 çarliston.

Sepet için : 5-6 orta boy patates

Yapılışı

Köftemiz için,bütün malzemelerimizi karıştırıp bir kaç dakika dinlendirelim ve küçük köfteler yapalım ve tavaya koyduğumuz yarım çay bardağı sıvı yağda kızartalım.

Garnitür sote için,sebzelerimizin hepsini önce ortalarından ikiye bölüp uzunlamasına jülyen şeklinde doğrayalım,tavaya aldığımız 3 yemek kaşığı sıvı yağa önce havuçlarımızı atıp kavurmaya başlayalım,onlar yumuşayınca biberlerimizi,patlıcanlarımızı ve kabaklarımızı ekleyelim ve kavuralım tuzunuda ayarlayıp servis tabağına alalım.

Patates sepetleri için,patateslerimizi soyalım,dilimleyelim.
Dilimlerin bir tanesine 7 adet kürdanı eşit olarak saplayalım.Diğer dilimi bışla ince şerit halinde keselim ve sapladığımız kürdanların bir içinden bir dışından geçirerek sepet gibi örelim.Bol ve kızgın yağa atıp kızartalım.

Servis tabağına aldığımız sebze sote garnitürümüzün üzerine kızarttığımız sepet örgü patateslerimizi alalım ve içine kızarttığımız köftelerimizi dolduralım.

BAYAT PİDE PİZZASI

TARİF NO: 127
TARİFİ GÖNDEREN: MİSKOKULU YEMEKLER
TARİF ADI: BAYAT PİDE PİZZASI

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ ÖZNUR  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR  EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

Malzemeler:

1 poşet kalan pide

4 yumurta

1,5 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvıyağ

200 gr kaşar peynir rendesi

2-3 yemek kaşığı lor peyniri
5-6 yemek kaşığı dilimlenmş yeşil zeytin
Tuz
Yapılışı:
 Pideleri küp küp doğrayın. Kare borcamı yağlı kağıtla kaplayın ve küp doğranmış pideleri güzelce yerleştirin.
Çırpma kabına sıvıyağ, süt, yumurta ve arzu ettiğiniz miktarda tuzu alıp iyice çırpın. Üzerine kaşar peynirin yarısını,lor peynirini ve zeytini ekleyip karıştırın. Harcı pidelerin üzerine eşit şekilde dağıtın. Kızarana kadar fırınlayın. Kalan kaşarı pizzanın üzerine serpiştirin ve peynir eriyene kadar fırıda tutun.

NOT: İsterseniz sucuk/sosis de ekleyebilirsiniz ama ben günler uzun, iyice susamayalım diye eklemedim..

PATATES SALATASI

TARİF NO: 126
TARİFİ GÖNDEREN: BURAMBURAM  
TARİF ADI: PATATES SALATASI

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM





BU TARİF SEVGİLİ HÜLYA  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM


Malzemeler:



5 orta boy patates


1 dal taze soğan


2 yaprak marul


1 kırmızı dolmalık biber


1/2 demet maydanoz


1 dal dereotu


Kırmızı pul biber


tuz


1 limon suyu


Zeytinyağı


1 kutu mısır
HAZILANIŞI:

Patatesler tuzlu suda haşlanarak soyulup küp küp doğranır.



Soğanlar tavla zarı büyüklüğünde , maydanozlar , kırmızı biber ve marul ince ince doğranır.
Patateslere yeşillikler , baharatlar, konserve mısır ( 2 yemek mısır kaşığı üzeri için ayırılır) ve tuz , zeytinyağı ,limon suyu ile hazırlanan sos ilave edilrek karıştırılır.


Hazırlanan salatamız servis tabağına alınarak üzerine mısır serpilerek servis edilir. Afiyet şeker olsun.

VİYANA USULU ŞİNİTZEL

TARİF NO: 125
TARİFİ GÖNDEREN: LEZZETİBOL
TARİF ADI:  VİYANA USULU ŞİNİTZEL
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ LEZZETİBOL (TİJEN AKTAY)  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
VİYANA USULÜ ŞİNİTZEL



Malzeme
800-1000 gr tavuk fileto,
 2 çay bardağı soda,
2 çay bardağı süt,
1 adet yumurta,
2-3 çay bardağı Öğüt un,
 2-3 çay bardağı galeta unu,
 Kızartmak için : Olin Sıvıyağ, tuz, karabiber
Yapılışı

Tavuk etlerini Şinitzel büyüklüğüne göre kesin. Derin bir kasenin içine sodayı ve sütü ekleyip karıştırın. Üzerine tavuk etlerini koyup buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 2-3 saat dinlendirin. Tavaya sıvıyağını koyun. Üç ayrı tabağa un-çırpılmış yumurta-galeta unu koyun. Una tuz, karabiber serpin. Tavuk etlerini kaseden çıkarırken üzerindeki fazla sütü elinizle hafifçe sıyırın. Önce una ardından yumurtaya son olarak ta galeta ununa bulayıp ısıttığınız yağda her iki yüzünü kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

FIRINDA KIYMALI KREP BÖREK

TARİF NO: 124
TARİFİ GÖNDEREN: MUTFAK NOTLARI
TARİF ADI: FIRINDA KIYMALI KREP BÖREK
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ MELİSA ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
krep için:


klasik krep

2yumurta

2su bardağı süt(bazan bir su bardağı süt birinide su olarak kullanıyorum oda çok hafif oluyor)

1çay kaşığı tuz
1-1,5su bardağı un
unu hep göz kararı yapıyorum kekten daha akıcı kıvam olacak
tüm malzemeyei karıştırıp teflon tavada pişiriyoruz
ilk dökmede tavayı azıcık yağlarsanız sonrakilere yağlamaya gerek yok



iç malzemesi:yeteri kadar kıyma
1 kuru soğan
tuz- karabiber

sıvı yağ


üzerine kaşar rendesi




kreplerimizi hazırlıyoruz
diğer yanda iç malzememizi kavuruyoruz


yeteri kadar iç koyup krepleri rsimdeki gibi katlıyoruz
fırın tepsisine alıp üzerine kaşar rendeliyoruz
afiyetle kalın

FINDIKLI ŞOKOKREMLİ SOĞUK PASTA

TARİF NO: 123


TARİFİ GÖNDEREN: TARİFBAHCESİ
TARİF ADI: FINDIKLI ŞOKOKREMLİ SOĞUK PASTA

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ NESRİN  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemesi:


yarım kavonoz şokokrem

13 adet peksimet

1 paket labne

3 çorba kaşığı süt

yarım su bardağı pudraşekeri

100 gr fındıktozu

2 paket vanilya

200 gr vişne yada kiraz kompostu taneleri

250 ml vişne suyu

1 paket tartjöle

1 poşet kremşamti

1 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI:

1. Şokokremi mikrodalgasında veya benmari usulü sıvı bir kıvamda olana kadar ısıtın.

İçine rondodan geçirdiğiniz 13 adet peksimeti ekleyip harmanlayın. Harçı yağlı kağıt ile döşenmiş kelepçeli pasta kalıbın tabanına yayın ve buzdolabta bekletin. Die Masse in eine mit Backpapier ausgelegte Springform füllen und glatt streichen.

2. 1-2 saat sonra labne peynirini 3 çorba kaşığı süt, pudra şekeri ve fındıktozu ile karıştırın.

Bu karışımı şokokremli karışımdan oluşan 1. tabanın üzerine yayın ve tekrar buzdolabında bekletin.

3. 1 saat sonra kremşantiyi soğuk sütle 10-15 dakika çırpın. Kremşantiyide pasta kalıbında ki labne karışımın üzerine yayın ve üzerine düzgünleştirin. Tekrar buzdolabında bekletin.

4. Son olarakda vişnelileri kremşantinin üzerine yayın. Tartjöleyi paketin üzerindeki gibi visne suyu ile hazırlayın. Jöleyi 1 dakika soğutdukdan sonra vişnenin üzerine dağıtın ve tekrar soğutmaya bırakın. Bu sefer birkaç saat dolabda durmalı.

BÜKMECE

TARİF NO: 122
TARİFİ GÖNDEREN: ZEYTİNTANESİ

TARİF ADI: BÜKMECE
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ ZEYTİNTANESİ  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
BÜKMECE’NİN TARİFİ

Hamuru için
- 1 ad. yumurta
- 1 çay bard. süt
- 0,5 çay kaşığı karbonat
- yeterince tuz
- su
- alabildiğince un



İç Harcı
- 1 kg. ıspanak
- 3 ad. iri baş soğan
-250 gr. kıyma
-0,5 çay bardağı sıvıyağ
-tuz, karabiber
YAPILIŞI
Önce hamuru hazırlayın. Hamur leğeninin içine az un koyun, ortasını açın, yumurta,süt, karbonatı ekleyin. Hafif un ekleyerek suyla yoğurun. Tuzunu unutmayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yarım saat kadar dinlendirin. Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlayın.

İç malzemesi
Önce ıspanağı iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Geniş bir kaba alın. Diğer tarafta soğanları sotelik doğrayın, sıvıyağ ile soteleyin, soğanlar hafif sararınca kıymayı ekleyip, kavurun. Tuzunu, karabiberini de eklemeyi unutmayın.
Hazırlanan bu harcı ıspanağın üzerine döküp iyice karıştırın. İç malzememiz hazır olsun (ıspanağı pişirmiyoruz).
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Açılan hamurun yarısına hazırlanan harçtan bol miktarda yayıp, diğer tarafını üzerine kapatıp, uçlarını bastırarak birbirine yapışmasını sağlayın. Yağsız ısıtılmış yağsız teflon tavada iki taraflı pişirin. İşlemi böylece tamamlayın. İsteğe bağlı olarak tereyağ sürebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapın, afiyet olsun.

BÜLBÜL KONAGI

TARİF NO: 121

TARİFİ GÖNDEREN: BAHARÇİÇEGİ
TARİF ADI: BÜLBÜL KONAGI
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ BAHAR ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
1 paket margarin


1 adet yumurta

2 yemek kasigi yogurt

1 corba kasigi sirke

1 cay bardagi siviyag

1 paket kabartma tozu

aldigi kadar un

1 paket kabartma tozu

1 kase ceviz

şerbeti icin
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yarim limon suyu

Serbetini önceden hazirlayip soğutun. Kaba erimis margarini,yogurdu , yumurtanin sarisi icine beyazi arasi icin,, sirkeyi ve sıvıyağı ekleyin. Un ve kabartma tozunuda ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin . Hamuru iki eşit parçaya bölün. ilk parçayı merdaneyle yarım parmak kalılığında açın. Açtığınız hamurdan çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Hamurdan ayırdığınız ikinci parçayı da aynı şekilde açın ve diğerine eşit sayıda yuvarlaklar kesin Ikinci parçadan kestiğiniz yuvarlakların ortasını küçük bir sise kapagiyla kesin. Simit şeklinde ikinci parçaları birincinin üzerine yumurta akı sürerek yapıştırın. Ortasina birer ceviz içi yerleştirin, yağlanmış tepsye dizin. 180 derece firinda üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp iliyinca bülbül konaginin üzerine şerbeti dökün.

ŞEKERPARE

TARİF NO: 120

TARİFİ GÖNDEREN: KIZHATCE
TARİF ADI: ŞEKERPARE
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ KIZHATCE  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
MALZEME:


4 su.bar.un (yetmezse eklenir)

2 su.bar.irmik

4 adet yumurta

2 çay.kaş.karbonat

250 gr.pudra şekeri

250 gr.margarin

1 paket vanilya

portakal veya limon kabuğu rendesi

ŞERBET:

1,5 kg. şeker

1,5 lt. su

çeyrek limon

YAPILIŞI:

Malzeme yoğrularak hamur yapılır,ben içine portakal kabuğu koydum,yassı şekil verdim şerbeti iyi çekmesi için,üzerine yumurta sarısı sürülür,çatalla şekillendirilir , fırına verilir..Şerbet kaynatılır(şeker eriyene dek sadece)soğutulur",tatlı fırından çıkınca hemen üzerine dökülür...

TAS KEBABI

TARİF NO: 119

TARİFİ GÖNDEREN: MUTFAK MACERALARI
TARİF ADI: TAŞKEBABI
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ ARZU VE ÖZLEM ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

Malzemeler;




» 500 gr. kuzu eti

» 1 baş soğan

» 1 yemek kaşığı salça

» 3 diş sarımsak

» 1 adet domates

» 3 adet sivri biber

» ½ çay bardağı sıvı yağ

» 1 tatlı kaşığı kekik

» 1 çay kaşığı karabiber

» Tuz

Hazırlanışı;
1.Bir tencereye sıvıyağı ve etleri koyup etler suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırarak pişirin.

2.Etler suyunu çekince piyazlık doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip biraz kavurun. Daha sonra ufak doğradığımız biberleri ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.

3.Salçayı bir kasede sulandırarak tencereye ilave edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakın. Etler yumuşayınca tuzu,kekiği ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın.

4.Etleri servis tabağına alın, patatesleri küp doğrayıp kızartın ve tas kebabının üzerine koyarak servis yapın.

TÜRK LOKUMU

TARİF NO: 118
TARİFİ GÖNDEREN: KIZILCIKŞURUBU
TARİF ADI: TÜRK LOKUMU
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ KIZILCIKŞURUBU  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

Malzemeler:

3 su bardagi süt

3 su bardagi su

1,5 su bardagi un

1,5 su bardagi seker

5 yemek kasigi kakao(süt miktarı istenirse 2bardak süt-4bardak su olarakta eklenebilir)

arasina: kremsanti

tabani icin: bolca hindistan cevizi

arasi icin ceviz, findik, fistik, damla cikolata, meyve parcalari (ben damla cikolata kullandim)
Yapilisi:

Muhallebi malzemesini bir tencerede karistirip ocakta kaynamaya alin. Muhallebiyi devamli karistirarak kaynatin. Muhallebiyi dökeceginiz tepsinin tabanini hindistan cevizi ile kaplayin. Muhallebiyi yavas yavas heryerine döküp kasikla düzeltin. Buzdolabina alip sogumaya bırakin. Soguyan muhallebinin üzerine kremsantiyi hazırlayip yayin. Üzerine istenilen malzeme eklenip tekrar dolaba koyun. Hemen enine seritler kesip bicakla yavasca rulo sarin ve soguk olarak servis yapin.

ETLİ PATLICAN KEBABI

TARİF NO: 117

TARİFİ GÖNDEREN: YEMEKDEFTERİM
TARİF ADI: ETLİ PATLICAN KEBABI

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ YEMEKDEFTERİM(NİHAL ) ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Etli patlıcan kebabı

Malzemeler:
3 tane yuvarlak patlıcan, 250 gr. kuşbaşı kuzu eti, 2 tane yeşil biber,1 tane kuru soğan, kuru nane, 2 tane domates, maydanoz, karabiber, kırmızı toz biber, zeytinyağı,1 tatlı kaşığı salça,

Beşamel sos için: 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı un, biraz tereyağ, üzerine rende kaşar.

Yapılışı: Patlıcanlar alacalı soyulup 1 parmak kalınlığında yuvarlak doğranır. Tuzlanıp bekletilir. Acı suyu çıknca yıkanıp zeytinyağda kızartılır. Fırın tepsisine dizilir. Diğer tarafta soğan, biber doğranıp zeytinyağda biraz kavrulur, etler eklenip pişmeye bırakılır. Doğranmış domates eklenir, biraz sıcak suda salça ezilir, kırmızı toz biberle karıştırılıp ete eklenir. Etler iyice pişirilir. Karabiber, tuz ve doğranmış maydanoz ilave edilir. Patlıcanların üzerine kaşıkla paylaştırılır. Üzerine süt, un ve biraz tereyağla hazırlanan beşamel sos dökülür, en üste de rende kaşar serpilerek fırında pişirmeye devam edilir. Kaşarlar eriyince servis yapılır.

EZOGELİN ÇORBA

TARİF NO: 116

TARİFİ GÖNDEREN: MUTFAK DENEYİMLERİ
TARİF ADI: EZOGELİN ÇORBA

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ MUTFAK DENEYİMLERİ ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
1,5 su bardağı mercimek


½ su bardağı kırıklı pirinç

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

1 çorba kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Yeterince su

Mercimekler ve pirinç yıkandıktan sonra bir tencereye konularak haşlanmaya bırakılır. Sarımsaklar soyulur ince ince kıyılır. Başka bir tencereye yağ konulur. Yağ kızdıktan sonra içine ince kıyılmış sarımsaklar atılararak bir iki kez çevrilir, salça ilave edilir yine çevrilir. Salça kavrulduktan sonra yarı haşlanmış olan pirinç ve mercimekde ilave edilir bir iki dakikada bu şekilde çevrilir. Sıcak su, pul biber ve tuz ilave edilir, Ocağın altı kısılır, tencerenin kapağı kapatılır bu şekilde bir 15 dakika arada bir karıştırılarak pişmeye bırakılır. 15 dakikanın sonunda çorbamızın kıvamına bakılır. Çok koyuysa kaynar su katılır, koyu değilse koyulaştırmak için bir yada yarım yemek kaşığı un önce soğuk suyla çırpılıp sonra biraz çorbadan alınıp ılıklaştırılarak kaynayan çorbaya katılır.. Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
Nane ve kırmızı biber kızgın yağda yakılarak sıcak çorbaya katılabilir. Yada Ocaktan alınan çorbaya direk katılıp çorbanın sıcaklığıyla tadına ve rengine kavuşabilir. (Başlangıçta kavurup katarsanız naneyi çorbanızın rengi kırmızı olmaz değişik bir renk olur.)


Pek bir severim bu çorbayı hem tadından hem yoğun kıvamından dolayı. Her daim elimin altında haşlanmış mercimeğim olur, birde dünden kalan pilav falan varsa çorbayı hazırlamak çok daha kolay olur, bazen et suyu tablet katarım bazen ince bulgur, bazen ince kıyılmış biber doğrarım. Son olarakda afiyet olsun derim.

LİMONLU VE SARIMSAKLI TAZE FASULYE

TARİF NO: 115

TARİFİ GÖNDEREN: SİHİRLİMUTFAK
TARİF ADI:  LİMONLU VE SARIMSAKLI TAZE FASULYE


SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ KISMET ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
MALZEMELER:
1 kg taze çalı fasulyesi


1 yemek kaşığı elma sirkes

4 yemek kaşığı zeytin yağ

6 arpacık soğan

3 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

yarım limon suyu

yarım çay bardağı ince kıyılmış maydonoz

tuz karabiber

Fasulyelerin saplarını temizleyip uzunlamasına ortadan kesin bir tencerede su kaynatıp içine sirkeyi ilave edin ve fasulyeleri bu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın tencereden çıartıp soğuk su dolu bir kasenin içine aktarın.

Soğanların kabuklarını soyupince ince doğrayın zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurunfasulyeleri ekleyip 3 dakika soteleyin limon suyunu rendelenmiş limon kabugu ve maydonozu tuz karabiber ilave ederek karıştırın 1 dakika daha pişirin ocaktan alıp servis tabağına alıp sıcak yada ılık servis yapın..

KAPAMA

TARİF NO: 114

TARİFİ GÖNDEREN: MELEGİNMARİFETLERİ
TARİF ADI:RAMAZAN PİDESİ

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ MELEK ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
1 kg kadar kuşbaşı doğranmış et, birazda etin yağlı bölümü..


3 tane iri patates oda et büyüklüğünde doğranmış..

yarım kg arpacık soğan...

salça, kırmızı toz biber, karabiber, tuz..

Pilav için istediğiniz ölçüde pirinç...

Baharatlar ve salça ile etler patatesler ve soğanları ayrı ayrı karıştıralım..

Tencerenin en altına soğanları onun üstüne patatesleri ve etleri en üstede etin yağlı bölümlerini dizelim ve tencereyi büyük bir tepsiye ters çevirelim. Tencerenin üzerine ağırlık yapması için taş koyalım..

Tepsiye yeteri kadar su koyalım ve ocağın üzerine koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Pişme sırasında ara ara tencereyi tepsinin içinde değişik yerlere gezdirelimki aynı yerde durursa yemeğin dibi tutar. Bu yemeğin böyle pişmesi gerekir..

Resimde görüldüğü gibi pişerken yemek suyunu bir çeker bir bırakır ateş kısıkken suyunu tencerenin içine çeker ateşi açıncada tepsiye bırakır ama hep kısık ateşte pişmesi gerekir.
yoksa etler pişmeden yanar:(
Yaklaşık 3 saat kadar bir sürede yemek pişmiş olur. Pişen yemeğin suyunu başka bir tencereye boşaltmamız gerek onunla pilavı pişireceğiz çünkü..
Bunun içinde ateşi açalım ve suyunu bırakmasını bekleyelim. Suyunu bırakır bırakmazda tepsiyi ateşten alalım ve dikkatlice suyunu başka bir kaba boşaltalım. Bu sırada çok dikkat etmemiz gerek yoksa tencere açılır ve etlerde saçılır:) aman haaa..
Eveeet suyunu aldıktan sonra artık bu su ile istediğimiz ölçüde pilavımızı pişire biliriz o sizin isteğinize kalmış bişey, ama pilavını bol yapın derim çok güzel oluyor çünkü....
İşte pilavı pişmiş ve artık tencerenin açılıp etlerinde pilavla buluşma zamanı geldiii..
Buharı üstündeyken hemen resimledimmm...
Şimdi'de pilavını etlerin etrafına koyarken..
İşte buda artık sofraya gitmeye hazır bir kapama hali..
Yapıp yiyen herkese afiyet olllsuuuuun

Ramazan Pidesi

TARİF NO: 113
TARİFİ GÖNDEREN: PORSELENDEMLİK
TARİF ADI:RAMAZAN PİDESİ

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ NASİBİM  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
 
Malzemeler




5 su b. un

1 paket yaşmaya

1 su b. süt

1 çay bardagı sıvıyag

2 yumurta (birinin sarısını katma)

1 çorba k. toz şeker

1 tatlı k. Tuz

1 tatlı k. Mahlep

Üzeri için:Yumurta sarısı susam.çörekotu



Yapılışı.:
geniş bir yere 5 su bardağı unu alın.ortasını acın Üzerine 1 çorba kaşığı tozseker ,tuz ve mahlep ekleyin.Unun ortasına 1 paket yaş mayayı ekleyin.Mayanın üzerine süt ,sıvıyağ ve ılık su ilave edin.8bu su bir su bardagı kadar oalacak az gelirse sonradan eklencek)1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanın sadece akını ekleyin. mayayı unun ortasında eritip kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru daha önceden ısıttgınız ve kapattıgnız fırında üzerine bez örterek mayalandırın.15 dak.daha sonra un serptiginiz masada yuvarlayın elinizle bastırın ve oklava ile yuvarlak sekil verin.tırnaklarınızla iz yapın üzerine sonra altı unlu bir sekilde az yaglı borcama alın biraz daha sıcak fırında mayalanması için biraz süre bekletin..10 dak.sonra üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerilerine susam ve çörek otu serpin..Daha sonra öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.harika bir pide oluyor arkadaslar neden hazır pide alasınız ki??mis gibi evde yapmak varken..afiyet olsun..

İMAM BAYILDI

TARİF NO: 112

TARİFİ GÖNDEREN: ELMANINKABUGU
TARİF ADI: İMAM BAYILDI
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ ALKIM  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

malzemeler:


4 tane patlıcan
4-5 tane soğan
2 sivribiber
4-5 diş sarımsak
3-4 kaşık zeytinyağı
tuz,2 kesme şeker
3-4 rende domates
1 tatlı kaşığı salça
karabiber kırmızı biber
yarım su bardağı sıcak su
yapılışı:
patlıcanlar alaca şekilde soyulup tuzlu ve limonlu suda 10-15 dakika bekletilip sıkılır ve kızgın yağda kızartılır.
yağdan alınıp buzlu suya atılır. 5 dakika bekletilip sudan sıkılarak çıkarılıp yemeğin yapılacağı tencereye yerleştirilir.
diğer tarafta soğanlar yarım ay şeklinde ,sivri biberler küp şeklinde doğranıp tavaya konur.
sarımsaklarda doğranıp 3-4 kaşık sıvıyağ eklenip tüm karışım kavrulur.
soğanlar şeffaflaşınca domates rendesi salça,tuz baharatlar ve şeker eklenip ağzı kapatılıp hafifce pişirilir.
soğanlı iç patlıcanların üzerine dökülüp yarım su bardağı kaynar su eklenerek pişmesi için bırakılır.
kendi tenceresinde soğutulup servis tabağına alınır. sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun

İRMİK TATLISI ÜZERİNDE DONDURMA

TARİF NO: 111
TARİFİ GÖNDEREN: KARADENİZSOFRASI
TARİF ADI: İRMİK TATLISI ÜZERİNDE DONDURMA

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ KARADENİZSOFRASI ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
3 bardak süt,
9 kaşık irmik,
6 kaşık şekerle irmik karıştırılarak pişirilir,
muhallebi kıvamına gelen irmik kaselere boşattılır,soğuyunca üzerine evde vardı sakızlı vanilyalı dondurmadan bir top koyup afiyetle iftar sofrası tatlısı olarak tüketilir.İki değişik sunum yaptım.


AFİYET OLSUN!

30 Ağustos 2009 Pazar

BÖLCELÜ PANCAR

TARİF NO: 110

TARİFİ GÖNDEREN: KARADENİZSOFRASI
TARİF ADI: BÖLCELÜ PANCAR

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ KARADENİZSOFRASI ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
ordu-ünye karadeniz yöresi yemeklerinden olan BÖLCELÜ PANCAR





BÖLCELİ PANCAR
1 bağ karalahana
1 kase barbun fasulyesi
yarım bardak mısır unu
4 diş sarmısak
2 kaşık salça
2 kaşık sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Barbunlar bir gece önce ıslatılıp suda bekletilir.sabah haşlanır suyu süzülür.Pancar yıkanıp kesilir biraz büyükçe olarak,kaynayan suya atılır pişirilir.Ezilmeye başlayınca süzülür.Tekrar kaynayan suya atılır,haşlanmış fasulyeler ilave edilir.İçinemısır unu ekilirken karıştırılır, tuzu eklenir.PİŞİNCE üzerine salça ,yağ ve ezilmiş sarmısak yakılarak dökülür. yanında mısır ekmeği ile afiyetle yenir...
AFİYET OLSUN

EKMEK DOLMASI

TARİF NO: 109
TARİFİ GÖNDEREN: KSK60

TARİF ADI: EKMEK DOLMASI
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ KSK60 ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
MALZEMELER:

1 adet bayatlamış dolmalık ekmek ,
300gr orta yağlı dana kıyma,
2 su bardağı et suyu,
 bir yemek kaşığı yağ ,
yarım cay bardağı dövülmüş ceviz,
2 cay kaşığı tarcın,
1 cay kaşığı karabiber.

YAPILIŞI: ekmeğin altından yuvarlak bir kapak acarak yanlız kabuğu kalana kadar dikkatlice içini oyunua, bir tavada kıymayıyağla kavurunuz, kıyma saldığı suyu cekince oyduğunuz ekmekten çıkan ekmekleri ufalayarak tavaya ekleyiniz, yaklaşık 5 dakika kavurunuz.
Daha sonra cevizi ve baharatları ilave ederek oçağın altını kapatınız. Bu malzemeyi içini boşalttığınız ekmeğin içine doldurunuz. Ekmeğin sığabileceği geniş bir tencerenin dibine 3 adet catalı sıralayınız veya

( soyulmuş halka halka kesilmiş patates de dize bilirsiniz), üstüne içini doldurduğunuz ekmeği yerleştiriniz ekmek tencerenin dibine kesinlikle değmiycek, et suyunu ekmeğin üstüne gezdiriniz kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu cekinceye kadar pişirin. 15 dakika dinlenmeye bırakınız sonra servise hazır.
AFİYET OLSUN..

ETLİ BULGUR PİLAVI

TARİF NO: 108
TARİFİ GÖNDEREN: KARAKAZANDAN
TARİF ADI: ETLİ BULGUR PİLAVI

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ KARAKAZAN  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

Malzemeler.




◦Pilavlik bulgur ( miktari kisi sayisina göre)

◦250gr kusbasi et, kurusogan

◦Karabiber, tuz,siviyag.

◦Bir kasik karisik salca.

◦Etin suyuna biraz ek olarak normal su.

Yapilsi.
Ilk olarak etler düdüklü de haslanir.Pilav tenceresine yag konur soganlar pembelesinceye kadar kavrulur, bulgur ilave edilip kavurmaya devam edilir salcasi da eklenir bir iki daha döndürülür,ardindan etler eklenir tuz karabiber koyduktan sonra suyu katilir.Tencerenin agzi kapatilir kisik ateste pisirilir,kendini cekene kadar pilav demlendirilir.Afiyet olsun

Etimek Tatlısı

TARİF NO: 107 TARİFİ GÖNDEREN: SAFİYECE
TARİF ADI: Etimek Tatlısı

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ SAFİYE  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
MALZEMELER :

-2 Su bardağı + 1 çay bardağı toz şeker

-2 su bardağı su

-1 paket etimek

-5 su bardağı süt (1 Su bardağı krem şanti için )

-2 çay bardağı un

-1 paket vanilya

-1 paket krem şanti
HAZIRLANIŞI:
-1. 2 su bardağı toz şekeri tencereye alın. Kısık ateşte üzerine hiç su koymadan rengi kahverengileşinceye kadar kavurun.

-2. Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip şeker eriyinceye kadar kaynatın.

-3. 1 paket etimeği orta boy bir tepsiye dizip hazırlamış olduğunuz şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın.

-4. Bu arada kalan 1 çay bardağı şekeri sütü ve unu karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.

-5. Muhallebiyi ocaktan almaya yakın içine vanilyayı ilave edin ve biraz dinlendirin.

-6. Etimeklerin üstüne muhallebiyi döküp soğumaya bırakın.

-7. Krem şantiyi paketin üstündeki tarife göre hazırlayıp, soğuyan tatlının üstüne kaplayın.

-8. Dilediğiniz mevsim meyveleri ile süsleyip dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun

29 Ağustos 2009 Cumartesi

SODALI RULO BÖREK

TARİF NO: 106
TARİFİ GÖNDEREN: BURAMBURAM (HÜLYA)
TARİF ADI: SODALI RULO BÖREK 

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ HÜLYA ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler :


3 Adet Yufka

Sosu İçin :

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt

2 yumurta (1 sarısı üzerine)

1 şişe soda

İç Harcı İçin :

Peynir

Maydanoz

1 adet yufkamızı tezgahımıza sererek üzerine zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve soda ile hazırladığımız sostan sürelim. İkinci yufkamızı üzerine serip onunda her yerine sos sürüp , üzerine peynirli harcımızın yarısını her yerine gelecek şekilde serpiyoruz.Ardından üçüncü yufkamızı üzerine serip önce sos ardından da kalan peynirli harcımızı serpip 3'lü yufkamızı rulo şeklinde saralım.

Rulomuzu bir poşete veya ağzı kapalı bir kaba koyup 1 gece dolapta bekletelim.

Ertesi gün böreğimizi 1 parmak kalınlığında kesip tepsimize dizelim üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derece fırında yaklaşık yarım saat üzerleri kızarana kadar pişirelim . Sıcakken servis yapıp afiyetle yiyelim.

Not: Bu böreği hazırlayıp rulo halinde dondurucuda saklayıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.



Bu tarifimi de İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3' e ev sahibeliği yapan sevgili sevilciğime gönderiyor ve canım arkadaşıma kolaylıklar diliyorum..

Milföylü Tavuklu Bezelye...

TARİF NO: 105
TARİFİ GÖNDEREN: SEDANINGUNLUGU
TARİF ADI: Milföylü Tavuklu Bezelye...

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ SEDA  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler:


4 adet milföy hamuru

1 küçük konserve bezelye
1 tavuk göğsü

1 adet domates

1 kuru soğan

1 diş sarımsak

1 adet sivri biber

Tuz, karabiber, pulbiber

Milföyün üzerine sürmek için; 1 tatlı kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

Sarımsak ve soğan sıvıyağda kavrulur. Kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ilave edilir. Yüksek ısıda suyunu salmadan kızartılır. İnce doğranmış bibeler eklenir beraber bir iki çevrilir. Sırasıyla domates, bezelye ve baharatlar da ilave edilerek kavrulduktan sonra güveç kaplara bölüştürülür. Üzerleri hafif çözülmüş milföyler kapatılarak, milföylerin üzerine salça ile yağ karıştırılarak sürülür. 170 derece fırında milföyler kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

DÖNER

TARİF NO: 104

TARİFİ GÖNDEREN: SİHİRLİELLER34
TARİF ADI: DÖNER
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ TÜLAY ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler :
5 parça bonfile ve biftek iyi dövülmüş


250-300 gr kıyma

1 tane soğan



Kıymanın içerisine soğanı rendele iyice yoğur.Streç film veya buzdolabı poşetinin üzerine bir parça eti koy üzerine kıyma ile kapat aynı işlemi etlerimiz bitene kadar uygula sadece en son koyduğumuz etin üzerine kıyma koymuyoruz.Daha sonra rulo yapıp dondurucuda ince dilimler kesilecek kadar donduktan sonra çıkartıp ince ince dilimleyip teflon tavada yağsız pişiriyoruz sonrada aynı oğluşum gibi afiyetle yiyoruz Ben zor günler için yapıp dondurucuya koyuyorum istediğim zaman çıkarıp pilav üstü veya ekmek arası yapıyorum bir alternatif daha iskender de yapabilirsiniz hepinize şimdiden afiyet olsun

VİŞNE ŞURUBU

TARİF NO: 103
TARİFİ GÖNDEREN: SAFİYENİNMUTFAGİ
TARİF ADI: VİŞNE ŞURUBU
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ SAFİYE ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

Vişne Şurubu

Malzemeler
İstediğniz kadar vişne
Toz şeker
Su
Eldiven
Ezmek için kalın aralıklı meyve sebze yıkadığımız süzgeç

Hazırlanışı
Vişneleri saplarından ve varsa yapraklarından ayıklayıp bol suyla yıkayın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakın. Eğer soğuyunca hemen yapmaya başlayacaksanız buz dolabına koymanıza gerek yok. Ama eğer ertesi gün yapabilirim derseniz -benim gibi- dolaba kaldırmanızı öneririm. (Bozulmasını önlemek amacıyla)
Yeteri kadar soğuyan vişnelerin tanelerini süzgeç üzerinde eldiven giydiğiniz elinizle tabir-i caizse mıncıklayarak ezin. Bu işlemi bütün vişneler için tekrarlayın. Arzu ettiğiniz kadar toz şekerle tatlandırın, suyunu ayarlayın.İçeceğimiz içmeye hazır. Afiyet olsun...

ÇANAKTA KÖFTE

TARİF NO: 102
TARİFİ GÖNDEREN: DİDEMLE LEZZET DENİZİ
TARİF ADI: ÇANAKTA KÖFTE 
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ DİDEM ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
MALZEMELER:


300 gr. kıyma

1 su bardağı kurutulmuş ekmek tozu

1 çay kaşığı kırmızıbiber

1 adet soğan

1 adet yumurta

kimyon,kekik,tuz

3 adet domates

4 adet biber

3 diş sarımsak

1 kaşık tereyağ

YAPILIŞI:Soğanı yumurtayla rondodan geçiriyoruz. kıyma ve diğer malzemelerle yoğurup köftelerimizi hazırlıyoruz.ayrı yerde domatesleri ikiye bölüp biberlerle birlikte közlüyoruz.1 kaşık tereyağla köftelerimizi çanakta kızartıyoruz sarımsakları doğrayıp közleniş biber ve domatesleride çanağa koyup üzerine kekik serpip 10 dakika sıcak fırında pişiriyoruz. afiyet olsun.....

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

TARİF NO: 101

TARİFİ GÖNDEREN: PASTA KUR (ZEYNA)

TARİF ADI: RAMAZAN PİDESİ

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ ZEYNA  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

MALZEMELER:


-5 su bardağı un

-1 su bardağı süt (ılık)

-1 su bardağı su (ılık)

-1 paket dr.oetker instant maya

-1 tatlı kaşığı tuz

-1.5 tatlı kaşığı şeker

-40 gr.tereyağ

-1 yumurta sarısı (üzeri için)

-2 kaşık zeytinyağı(üzeri için)

-susam ve çörekotu

YAPILIŞI:Bütün malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğruyoruz (tereyağ hariç) 30 dak.dinlenmeye bırakıyoruz,mayalanan hamura tereyağınıda katıp tekrar yoğruyoruz ve ardından tepsiye döşüyoruz ve bir 20 dak.öyle bekletiyoruz(tepsi mayası için) ardından fırını 180 dereceye ayarlıyoruz üzerine şekil verip yumurta ve z.yağını karıştırıp sürüyoruz.Son olarak susam veya çörekotu serpip fırına veriyoruz üzeri kızarınca çıkarıyoruz ben süre tutmadım daha doğrusu tutmaya vaktim yoktu başka yemeklerlede uğraşınca aynı anda...ama gene vardır 30 45- dak. arası siz genede kendinize göre ayarlayın süreyi ..

SADRAZAM LOKUMU

TARİF NO: 100
TARİFİ GÖNDEREN: ELMANINKABUGU
TARİF ADI: SADRAZAM LOKUMU
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ ALKIM  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
malzemeler:

5 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
krema:
2 su bardağı süt
2 kaşık un
1,5 çay bardağı şeker
1 vanilya

üstü:

2 su bardağı süt
2 su bardağı hindistan cevizi

yapılışı:

yumurta ve şeker en az 1o dakika çırpılır.diğer malzemeler eklenip küçük fırın tepsisine dökülüp 160 derecede pişirilir.
kek sıcakken enine ikiye boyuna üçe bölünür.
krema malzemeleri pişirilip iyice çırpılıp soğutulur.
kek soğuyunca dikdörtgen kek parçaları ikiye ayrılıp içine krema konup rulo yapılır.
borcama dizilip buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
şimdiden afiyet olsun.

ÇİFTLİK KEBABI

TARİF NO: 99

TARİFİ GÖNDEREN: EZGİLİ TARİFLER
TARİF ADI: ÇİFTLİK KEBABI 
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ EZGİ ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

MALZEME:250 GR kuzu kuşbaşı


2 adet kuru soğan

2 adet domates

2 adet sivribiber

1 demet taze soğan

yarım demet maydanoz

yarım demet dereotu

2 çorba kaşığı margarin

yeterince karabiber, tuz,ve kekik

1 tatlı kaşığı salça,1 havuç ve 1 patates bunlar listede yoktu biz ekledik.

YAPILIŞI:* Tencereye yağı koyup soğan ve etleri birlikte atıp suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

*Patates ve havucu küçük doğrayıp tencereye ekleyi kavurmaya devam edin

*Ayıklayıp yıkadıktan sonra kıydığımız taze soğan ve biberleri de ekleyin

*Kabuklarını soyduğumuz ve kuşbaşı kestiğiniz domatesleri,salçayı,maydanozu,dereotunu ve baharatlarıda ekleyin ve karıştırın.1 su bardağı sıcak suyu da ekleyerek etler pişene dek pişirin ve en son tuzunu atıp sıcak servis edin.
AFİYET OLSUN

28 Ağustos 2009 Cuma

YUFKA BÖREGİ

TARİF NO: 98
TARİFİ GÖNDEREN: DUSBAHCESİ
TARİF ADI: YUFKA BÖREGİ
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ SELMA  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzeme (24 adet):


- 6 adet yufka
- 200 gr margarin/ yada tereyag
- galeta unu
- su

Ic icin:
-Beyaz peynir
*Tum bir yufkayi ertilmis tereyag ile islattiktan sonra bir baska yufka ile ustunu kapatalim. Iki kat olacak.
*Yufkayi 8 ucgen parcaya bolelim.
*Peynir harcini koyduktan sonra bu yontemle yufkalari saralim. Fakat rulo yapmadan once kenarlari katlayalim.
*Derin bir kaba su koyalim. Rulo yaptigimiz yufkalari icinde islatip cikaralim.
*Ayri bir tabaga galeta unu koyup islattigimiz rulolari bulayalim.
*Hazirladigimiz bu rulolari derin dondurucuya koyalim.
En az bir gece derin dondurucu da kalmali rulolar.
Pisireceginiz zaman onceden 180C isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Sicak servis yapin.

 
BLOG designed by