26 Ağustos 2009 Çarşamba

KARNIYARIK YEMEĞİ

TARİF NO: 51
TARİFİ GÖNDEREN:HÜLYANINMUTFAGI
TARİF ADI: KARNIYARIK

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ HÜLYA ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler :
12 tane patlıcan
400 gr kıyma
2 soğan
Sıvıyağ
2 domates
Karabiber , Tuz
Kırmızıbiber
8 yeşil biber
1 patates
1 domates
Patlıcanlarımızı alacalı soyup orta kısmını tam uçlara gelmemek kaydıyla bıcakla yarıp 10-15 dakika tuzlu suda bekletip acı suyunu çıkartalım.

Acı suyu çıkan patlıcanlarımızı yıkayıp süzdükten sonra kızgın yağda alt üst edip kızartalım. Kızaran patlıcanlarımızı havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını alalım. Tüm patlıcanlara aynı işlemi uygulayalım.

Patlıcanlarımız kızarırken bizde iç harcımızı hazırlayalım. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağda yumuşayana dek kavuralım. Ardından kıymamızı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyip kıymamız ve domateslerimiz suyunu salıp tekrar çekene dek kavuralım. Altını kapatmadan baharatlarımızı ve maydanozumuzu ekleyip iç harcımızı hazırlayalım.

Hazırladığımız iç harcımızı patlıcanlarımızın kestiğimiz kısmını kaşık yardımıyla açıp içine yerleştirelim. Üzerine dilimlenmiş domates , biber ve patates dizip 2 su bardağı salçalı sıcak su yapıp tepsimizin kenarından dökelim. Karnıyarığımızı fırına verip 200 derecede 15 dakika kadar pişirip sonrada afiyetle yiyelim.

0 yorum:

 
BLOG designed by