31 Ağustos 2009 Pazartesi

EKMEK KEBABI

TARİF NO: 129

TARİFİ GÖNDEREN: LEZZET GEMİSİ
TARİF ADI: EKMEK KEBABI

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM



BU TARİF SEVGİLİ ÖZLEM  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
MALZEMELER: (4 Kişilik)


2 adet bayat pide

1 litre et suyu

tuz

**

350 gr. kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

1 yumurta

1 dilim bayat ekmek içi

tuz

karabiber

1 çay kaşığı köfte baharı

**

1 kase yoğurt

2-3 diş ezilmiş sarımsak

**

3 kaşık tereyağ

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber



YAPILIŞI:

Pideleri birer lokma büyüklüğünde küp küp doğrayıp, tepsiye yayın. Diğer yandan köfte için gerekli malzemeleri yoğurup, serçe parmağının yarısı büyüklüğünde köfteler yapın. Teflon tavada veya ızgarada köfteler pişerken, siz sarımsaklı yoğurdu ve kırmızı biberli tereyağını hazırlayın. Sıcak et suyunu bütün pideler ıslanacak şekilde kepçeyle üzerine gezdirin. Yumuşayan pideleri servis tabaklarına paylaştırıp, sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağı üzerine gezdirin. En üstüne köfteleri dizin. Soğutmadan afiyetle yiyin.



Not: Elinizin altında her zaman et suyu bulunmayabilir. Bunun yerine 1 litre suya 2 adet et suyu tableti kullanarak da hazırlayabilirsiniz

0 yorum:

 
BLOG designed by