31 Ağustos 2009 Pazartesi

YUFKALI KADAYIF TATLISI

TARİF NO: 130

TARİFİ GÖNDEREN: NALİYA
TARİF ADI: YUFKALI KADAYIF TATLISI
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ NALİYA  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

Malzemeler:

3 yufka

250gr. tel yaş kadayıf

2 çorba kaşığı tereyağı

1 kase ceviz



Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 dilim limon

hazırlanışı
Kadayıfı elimizle parçalayalım.yufkamızın bırın serip, üzerine kadayıfımızı düz bir şekilde serelim.Fındık veya cevizide üzerine eşit bir şekilde serpelim.daha sonrada tereyağını da eşit aralıklakla serelim
diğer yufkalarıda aynı şekilde devam edelim
Çok sıkmadan rulo saralım.2-3 cm kalınlığında kesip yağlanmış bir fırın tepsisine dizelim.
Her birinin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını koyalım.150 derecede hafif kızarana dek pişirelim.
Diğer yandan şerbetini hazırlayalım.

Kızaran yufkaları fırından alıp soğutalım.Şerbetide ılık hale gelene kadar bekleyelim.Aksi halde tatlı özelliğini kaybediyor.Tepsiye şerbeti dökelim. Tatlılar şerbeti çekince tersinide çevirip şerbetin iyi çekmesini sağlarız.

0 yorum:

 
BLOG designed by