31 Ağustos 2009 Pazartesi

VİYANA USULU ŞİNİTZEL

TARİF NO: 125
TARİFİ GÖNDEREN: LEZZETİBOL
TARİF ADI:  VİYANA USULU ŞİNİTZEL
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ LEZZETİBOL (TİJEN AKTAY)  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
VİYANA USULÜ ŞİNİTZEL



Malzeme
800-1000 gr tavuk fileto,
 2 çay bardağı soda,
2 çay bardağı süt,
1 adet yumurta,
2-3 çay bardağı Öğüt un,
 2-3 çay bardağı galeta unu,
 Kızartmak için : Olin Sıvıyağ, tuz, karabiber
Yapılışı

Tavuk etlerini Şinitzel büyüklüğüne göre kesin. Derin bir kasenin içine sodayı ve sütü ekleyip karıştırın. Üzerine tavuk etlerini koyup buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 2-3 saat dinlendirin. Tavaya sıvıyağını koyun. Üç ayrı tabağa un-çırpılmış yumurta-galeta unu koyun. Una tuz, karabiber serpin. Tavuk etlerini kaseden çıkarırken üzerindeki fazla sütü elinizle hafifçe sıyırın. Önce una ardından yumurtaya son olarak ta galeta ununa bulayıp ısıttığınız yağda her iki yüzünü kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

0 yorum:

 
BLOG designed by