25 Ağustos 2009 Salı

DALYAN KÖFTE

TARİF NO: 36
TARİFİ GÖNDEREN:GÜLAYMUTFAKTA
TARİF ADI:DALYAN KÖFTE


SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ GÜLAY ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

malzemler:

750 gr.kıyma
3 adet yumurta
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı köfte baharatı
1/2 çay bardağı hardal
2 adet havuç- 2 adet patates
1 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 çay bardağı tamek konserve bezelye
1/2 çay bardağı tamek konserve mısır
tuz
aliminyum folyo
üzerini süslemek için:
tamek ketçap
yapılışı: Kıymayı ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş, soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuz, karabiber ve köfte baharatını bir kabın içine koyalım. Bütün malzemeler özleşene dek yoğuralım. kare şeklindeki fırın tepsisinin içine aliminyum folyoyu yayalım. Aliminyum folyo üzerini çok az sıvı yağ ile yağlayalım. Üzerine özleşene dek yoğurduğumuz kıymayı, elimizle bastırarak yayalım. Bu arada su dolu tencerede patatesleri ve havuçları yumuşayana dek haşlayalım. patateslerin kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Bir kabın içinde rendelenmiş patatesleri tuz ve karabiberi koyarak yoğuralım. Havuçları tavla zarı iriliğinde doğrayarak tamek konserve bezelyelerle ve tamek konserve mısır ile karıştıralım. Tepsinin içine koyduğumuz kıymanın üzerine hardalı sürelim. Hardalın üzerine patates püresini yayalım. Bezelye ve havuç karışımını patates püresini üzerine döşeyelim. Aliminyum folyonun kenarından tutarak yuvarlayalım. Köfteyi 200 derece fırında pişirelim. Aliminyum folyoyu üzerinden çıkartalım. Tamek ketçap ile süsleyip dilimleyip servis edelim...

afiyet olsun....

0 yorum:

 
BLOG designed by