28 Ağustos 2009 Cuma

HAZIR YUFKA MANTISI

TARİF NO: 95

TARİFİ GÖNDEREN: MUTLULUKDEFTERİ
TARİF ADI: HAZIR YUFKA MANTISI

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ MUTLULUKDEFTERİ ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Yapılması hem çok kolay hem de harika lezzeti olan bir tarifi paylaşmak istiyorum. Eğer hala bu tarifi denemeyenler varsa kesinlikle tavsiye ederim.. Yumuşacık kıvamı ile gerçekten aile bireyleriniz tarafından da beğenileceğinden emin olabilirsiniz..

Tarifim yine iftar etkinliği-3 ün ev sahibesi sevil ablama gitsin..
Malzemeler:
4 adet yufka
300 gr Kıyma
2 adet soğanın rendesi

tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

yarım su bardağı sıvı yağ

Sosu için;

1 litre et suyu

1 çay bardağı sıvıyağ veya 2 yemek kaşığı tereyağ

1 tatlı kaşığı salça

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak

tuz
Yapılışı:

İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberleri bir kabın içinde karıyoruz. Yufkaların hepsini üst üste yayıp ve ortadan ikiye kesiyoruz. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayıp, kenarına iç harçtan boydan boya koyup, kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarıyoruz. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesip yağlı tepsiye kestiklerimizi diziyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp ,daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayıp, diğer işlemlerimizi yapmaya geçiyoruz.
Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirip ,tepsiyi tekrar fırına koyuyoruz. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletiyoruz.
Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırıyoruz. Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayoruz. (sıvıyağ+ tereyağ+ salça+ tuz+ kırmızı tozbiber) Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa alıp, sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapıyoruz...
Afiyetle...

1 yorum:

tubanıntarifleri dedi ki...

sevilcim blogumda tarifim alırsan sevinirim.çok öpüyorum

 
BLOG designed by