26 Ağustos 2009 Çarşamba

HÜNKAR BEGENDİ

TARİF NO: 64

TARİFİ GÖNDEREN:GÜLAYMUTFAKTA
TARİF ADI: HÜNKAR BEGENDİ



SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ GÜLAY ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
malzemeler:

1 kilo patlıcan

1,5 çorba kaşığı margarin

1 çorba kaşığı un

500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu eti

2 adet soğan

2 adet domates

2 adet tane kara biber

1 adet defne yaprağı

2 diş sarmısak

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı muskat

tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Patlıcanları ateşte közleyip ayıkladıktan sonra 10 dakika limonlu suda bekletelim. Daha sonra sudan çıkartıp suyunu süzdürdükten sonra bir tahta üzerinde kıyalım. Bir tencereye yağla unu bırakıp hafifçe kavurduktan sonra patlıcanları ilave edelim. Karıştırarak yavaş yavaş sütü katalım. Ezerek kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığımız etleri ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavuralım. Küçük küçük doğradığımız domatesleri, tane karabiberi ve defne yaprağını ete ilave edelim. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek etler yumuşayıp suyunu tamamen suyunu çekinceye kadar pişirelim. Beğendiyi tuz karabiber ve muskatla tatlandıralım. Servis tabağına beğendiyi alıp, ortasını havuz gibi açalım. Buraya hazırladığımız etten bırakıp sıcak servis yapalım.
afiyet olsun...

0 yorum:

 
BLOG designed by