31 Ağustos 2009 Pazartesi

FINDIKLI ŞOKOKREMLİ SOĞUK PASTA

TARİF NO: 123


TARİFİ GÖNDEREN: TARİFBAHCESİ
TARİF ADI: FINDIKLI ŞOKOKREMLİ SOĞUK PASTA

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ NESRİN  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemesi:


yarım kavonoz şokokrem

13 adet peksimet

1 paket labne

3 çorba kaşığı süt

yarım su bardağı pudraşekeri

100 gr fındıktozu

2 paket vanilya

200 gr vişne yada kiraz kompostu taneleri

250 ml vişne suyu

1 paket tartjöle

1 poşet kremşamti

1 su bardağı soğuk süt

YAPILIŞI:

1. Şokokremi mikrodalgasında veya benmari usulü sıvı bir kıvamda olana kadar ısıtın.

İçine rondodan geçirdiğiniz 13 adet peksimeti ekleyip harmanlayın. Harçı yağlı kağıt ile döşenmiş kelepçeli pasta kalıbın tabanına yayın ve buzdolabta bekletin. Die Masse in eine mit Backpapier ausgelegte Springform füllen und glatt streichen.

2. 1-2 saat sonra labne peynirini 3 çorba kaşığı süt, pudra şekeri ve fındıktozu ile karıştırın.

Bu karışımı şokokremli karışımdan oluşan 1. tabanın üzerine yayın ve tekrar buzdolabında bekletin.

3. 1 saat sonra kremşantiyi soğuk sütle 10-15 dakika çırpın. Kremşantiyide pasta kalıbında ki labne karışımın üzerine yayın ve üzerine düzgünleştirin. Tekrar buzdolabında bekletin.

4. Son olarakda vişnelileri kremşantinin üzerine yayın. Tartjöleyi paketin üzerindeki gibi visne suyu ile hazırlayın. Jöleyi 1 dakika soğutdukdan sonra vişnenin üzerine dağıtın ve tekrar soğutmaya bırakın. Bu sefer birkaç saat dolabda durmalı.

0 yorum:

 
BLOG designed by