31 Ağustos 2009 Pazartesi

BÜKMECE

TARİF NO: 122
TARİFİ GÖNDEREN: ZEYTİNTANESİ

TARİF ADI: BÜKMECE
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ ZEYTİNTANESİ  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
BÜKMECE’NİN TARİFİ

Hamuru için
- 1 ad. yumurta
- 1 çay bard. süt
- 0,5 çay kaşığı karbonat
- yeterince tuz
- su
- alabildiğince un



İç Harcı
- 1 kg. ıspanak
- 3 ad. iri baş soğan
-250 gr. kıyma
-0,5 çay bardağı sıvıyağ
-tuz, karabiber
YAPILIŞI
Önce hamuru hazırlayın. Hamur leğeninin içine az un koyun, ortasını açın, yumurta,süt, karbonatı ekleyin. Hafif un ekleyerek suyla yoğurun. Tuzunu unutmayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayıp, yarım saat kadar dinlendirin. Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlayın.

İç malzemesi
Önce ıspanağı iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Geniş bir kaba alın. Diğer tarafta soğanları sotelik doğrayın, sıvıyağ ile soteleyin, soğanlar hafif sararınca kıymayı ekleyip, kavurun. Tuzunu, karabiberini de eklemeyi unutmayın.
Hazırlanan bu harcı ıspanağın üzerine döküp iyice karıştırın. İç malzememiz hazır olsun (ıspanağı pişirmiyoruz).
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Açılan hamurun yarısına hazırlanan harçtan bol miktarda yayıp, diğer tarafını üzerine kapatıp, uçlarını bastırarak birbirine yapışmasını sağlayın. Yağsız ısıtılmış yağsız teflon tavada iki taraflı pişirin. İşlemi böylece tamamlayın. İsteğe bağlı olarak tereyağ sürebilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapın, afiyet olsun.

0 yorum:

 
BLOG designed by