4 Eylül 2008 Perşembe

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİMİZ 33,TARİF PARMAK KÖFTESİ

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
33, TARİF SEVGİLİ YOSUNBUKA'DAN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

parmak köftesi:
1 + 1/4 su bardağı köftelik bulgur
1/2 su bardağı irmik
2-3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
2 diş dövülmüş sarımsak
1 yumurta
1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 ufak doğranmış soğan
tuz,karabiber,kimyon,pul biber,kişniş
**tarifte yazılmamış, ama yapılışında bahsedilmiş malzeme un..ekmek içi ufaladım birazcık.köfte hamurunun ele yapışmayacağı kadar un ekleyin.yumurtanın büyüklüğüne göre değişiyor miktarı.
bulguru ayıklayın ve irmikle karıştırın.üzerine çıkar sıcak su ekleyin.üstünü kapatıp 15 dk kadar şişmesini bekleyin.yumurta,un ve baharatları ekleyin.10 dk. kadar yoğurun.elinizi suyla ıslatıp yarım ceviz büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlayın hafif yassıltıp ortasını parmağınızla hafif çukurulaştırın.bir tencerede bol tuzlu su kaynatın.köfteleri yavşça içine bırakın.(mümkünse kevgirle koyun suya sıçrıyor kaynar su!) 15 dk haşlayın.önce dibe çöküyor gittikçe hafifleyip yüzeye çıkıyorlar..süzgece çıkarıp soğutun köfteleri.
sos için:
yağı ısıtın,soğan ve sarımsakları kavurun.salça maydanoz çeyrek bardak su ve gerekirse tuz ekleyin.kavurun.2-3 dk pişirip tabaklara aldığınız köftenin üzerine gezdirip sıcak servis edin.
ya da sarımsaklı yoğurt gezdirip üstüne yağda hafif suyla kavurduğunuz salçayı gezdirin üstüne..
her şekilde nefis oluyor..
** bir öneri daha: soğanla kavrulmuş ıspanak sosu ile de servis edebilirsiniz..

0 yorum:

 
BLOG designed by