16 Eylül 2008 Salı

EN GUZEL PASTA 2 YARIŞMASI 8. YARIŞMACIMIZ VE PASTASI

8.YARIŞMAMIZ VE TARİFİ
SEVGİLİ ZEHRA50 EMEGİNDEN VE DESTEGİNDEN ÖTÜRÜ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
OYUNUZU KULLANMAK İÇİN DEVAMINI OKUYUNUZ YAZININ ALTINDAKİ YILDIZLARDAN TERCİH YAPINIZ……
CANIM BAŞARILAR DİLERİM


MARZIPAN KAPLI KALP YAS PASTA:
Malzemeler;
6 adet yumurta
1 Su bardagi un
2 yemek kasigi tepeleme misir nisastasi
1su bardagi seker
2 tatli kasigi kabartma tozu(tepeleme)
1 paket vanilya
Uzeri icin;(kekini islatmak icin 1 su barsagi süt-1 corba kasigi seker,1 paket vanilya
Üst Krema icin:
3 paket cig krema(slagroom,slag -sahne)3×2003 adet klop fix(krema sertlestirici)3 adet vanilya3 corba kasigi seker
Ara krema:
1 poset muzlu pasta kremasi
1 su bardagi soguk süt(Pudink Malzemesi)
3su bardagi sut
2 yumurta sarisi
4yemek kasigi un
1 yemek kasigi nisasta(tepeleme)
4-5 yemek kasigi seker
250 gr Mascarpone(%70 Yagli)veya labne peyniri
400gr beyaz marzipan hamuru(hazir aldim)
200gr kirmizi marzipan hamuru
100gr yesil marzipan hamuru
Yapilisi;
Önce oda sicakligindaki yumurtalarin beyazi ve sarisi ayrilir.Beyazlar az tuz ilave edilip köpürüp beyazlasana kadar cirpilir.Sarilar da seker,ile guzelce cirpilir iyice köpürüp rengi acik sari olana kadar cirpilir.Un,nisasta ve kabartma tozu elenir ve iyice karistirilir.Sonra un ve nisastali karisim tekrar elenerek yumurtalarin uzerine dökülür bir spatula veya bir tahta kasik yardimi ile yavas yavas karistirilir ki hamur sönmesin,vanilya da ilave edilir güzelce karistirilir.Önceden yaglanmis ve unlanmis kelepceli bir kek kalibina dökülür,3-5 dakika kadar bir kenarda bekletilir bu arada da firin isitilir 175c lik firinda 30-35 dakika alti ve üstü kizarana kadar pisirilir.Kek firindan cikardiktan sonra kelepce kenarlari boslatilarak,bir kurdan yardimi ile kek kaliptan yavasca ayrilir.kekimiz kaliptan cikarilip bir izgaranin üzerinde bir kenarda sogumaya birakilir.Pudink hazirlanir,Süt,seker,yumurta sarilari,un, nisasta,bir tencereye konup karistirilarak kisilmis ateste koyulasana kadar pisirilir.Kaynayip koyulasinca ocaktan alinir ve sogumaya birakilir arada bir karistirilarak uzerinin kaymak baglamasi önlenir.toz Kremsanti ve soguk süt cirpilip az bir sure buzdolabinda bekletilir.soguyan pudinke mascarpone veya labne peyniri ilave edilip karistirilir (sade olan krema yani slagroom,veya cig krema cirpilarak hazirlanan )kremasindan da 2 kasik alinip o da katilir ve guzelce karistirilir.Soguyan keki üst ve alt kismindan bicak yardimi ile keserek kalp seklini verdim.keki 3 esit parcaYa böldum.En alttaki kisim hazirlanan sekerli süt ile guzelce islatilir,Islatilan parcanin üzerine hazirlanan (pudinkli)pasta kremasi sürülür ve üzerine diger kat kapatilir tekrar hazirlanan sekerli süt ile islatilir üzerine hazirlanan muzlu pasta kremasi sürülür.Üzerine en son kat kapatilip en üst kisma da hazirlanan krema ince bir tabaka olarak sürülür,pastanin yanlari da bu sade krema ile kaplanir.Beyaz marzipan hamuru mikrodalga firinda biraz isitilip pudrasekeri ile ve merdane ile yuvarlak bir sekilde inceltilip pastanin üzerini kaplayacak büyüklükte acilir ve merdaneye sarilip pastanin kenarlarindan baslayarak serilir üzerine ben once yesil marzipan hamuru ile uzun ince bir rulo yaptim ve pastanin üzerine kenar kisimlara yakin olacak ekilde yerlestirdim ve minik cicekler hazirlayip onlari da pastanin üzerine yerlestirdim.kalpleri ve gülleri de yerlestirdimYapraklar icinde gene marzipan isitilip merdane ile acilir fakat bu sefer bir bicak yardimi ile yaprak seklinde kesilen parcalara bastirmadan cizgiler cekilerek yaprak gorunumu verilir.Bir gece buzdolabinda bekletilip kesilerek servis yapilir.
AFIYET OLSUNNN!!!!!

0 yorum:

 
BLOG designed by