4 Eylül 2008 Perşembe

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİMİZ 22. TARİF SEBZELİ PİLAV

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
22, TARİF SEVGİLİ BİRSELİREM'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

Malzemeler :
1,5 su bardağı baldo pirinç
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı et suyu ya da sıcak su (su miktarı pirince göre değişebilir.)
tuz
1 kase bezelye
1 adet orta boy havuç
birkaç dal dereotu
Yapılışı :
Pirinç ayıklanıp yıkanır, Üzerine sıcak su ve tuz eklenerek en az yarım saat bekletilir. Havuç kazınıp yıkanarak küp şeklinde doğranır; bezelye ile birlikte haşlanır. (Hazır garnitür de kullanabilirsiniz.) Sıcak suda bekletilen pirinçler yıkanarak süzülür. Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağ alınarak pirinçler bir süre kavrulur. Üzerine sıcak et suyu eklenir. (Et suyu yoksa normal su ya da et suyu tableti kullanabilirsiniz. )Tuzu ayarlanarak, kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pilav pişince havuç ve bezelye eklenip karıştırılarak demlenmeye bırakılır. İnce kıyılmış dereotu eklenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

0 yorum:

 
BLOG designed by