12 Eylül 2008 Cuma

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİMİZ 119. TARİF CEVİZLİ ÇERKEZ PEYNİRLİ ERİŞTE

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
119, TARİF SEVGİLİ ARZUNUNSESİ 'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

CEVİZLİ ÇERKEZ PEYNİRLİ ERİŞTE
MALZEMELER:,
Erişte
Tereyağ
Ceviz
Çerkez peyniri (eski kaşar veya izmir tulumuda olabilir)
YAPILIŞI:
Tereyağını tencerede eritip erişteleri üzerine döküyoruz.Aynı pilav yapar gibi erişteleri yağda kavuruyoruz.Yalnız bu işlem pilavdaki kadar uzun tutulmamalı eriştelerin rengi pempeleşinceye kadar olmalı.Daha sonra sıcak suyu üzerini geçecek şekilde döküp kapağını kapatıyoruz.Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.Daha sonra ceviz ve peyniri rendeleyip sıcak olarak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

1 yorum:

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba erişteye bayılırım nede olsaarkadaşlara başarılar anadolu yemeği ellerıne sağlık

 
BLOG designed by