14 Eylül 2008 Pazar

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİMİZ 133. TARİF BADEMLİ PİLAV,SAHANDA BİFTEK

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
133, TARİF SEVGİLİ ANEMONUNMUTFAGI'NDAN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM


BADEMLİ PİLAV,SAHANDA BİFTEK

öncelikle bademli pilav malzemesi:

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı et suyu

1 avuç kavrulmuş bademve hangi yağı kullanıyorsanız ondan

yapılışı:

pirinci soğuk su ile yıkayalım ben haşlamadan yaparım pilavı ancak bunun için öncelikle çok iyi yıkayacaksınız pirinci sonra tenceremize yağımızı alalım ve eritelim.Pirincimizi tenceremize alıp kavuralım tel tel olunca 3 bardak suyu üstüne dökelim ve önceden kavrulmuş bademlerimizi ilave edelim suyunu çekince kapatıp demliyelim.

*****Gelelim sahanda bifteğe bu çok kolay ve çok güzeldir.

***malzemeler:

kişi sayısı kadar biftek

1 soğan

2 diş sarmısak

kimyon

tuz

kırmızı biber

zeytinyağı,biraz süt

pişerken serpmek için kekik

yapılışı:

öncelikle bifteklerimizi aldıktan sonra terbiye etmek için sosumuzu hazırlayalım.Soğanı rendeliyelim,sarmısağı ezelim,kimyon tuz süt ve biraz zeytinyağı nı bir kaba koyup etlerimizi içine alalım ve en az 1 gün dolapda bekletelim.Etlerimizi sostan alınca biraz yıkayalım ve bir tepsiye dizelim ama bu fırın tepsisi olmıyacak çünkü ocakta pişireceğiz.Etlerimizin üstünü geçecek kadar su ve birazda zeytinyağ koyup ocakta pişirmeye başlayalım ara sıra ters yüz edelim taki suyunu çekene kadar su az gelirse ilave edebilirsiniz.Tamamen suyunu çekince biraz kızarması için yine ters yüz edelim ve sıcak servis yapalım.

Şimdiden afiyet olsun

BU DA ARKADAŞIMIN BİZLERE SUNDUGU HARİKA MASA VE MENÜ ....
domates çorbası
soslu kızartma
peynir ezme
taratorlu börülce
dil peynirli börek
iftarlıklar
bademli pilav ve sahanda biftek
marul salatası..

0 yorum:

 
BLOG designed by