12 Eylül 2008 Cuma

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİMİZ 120. TARİF HARİKA BİR SOFRA VE TARHANA CORBASI

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

120, TARİF SEVGİLİ SANİYE SULTAN'DAN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
ŞEHRİYELİ TARHANA ÇORBASI
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı salça
5 yemek kaşığı tarhana
yeterince su(varsa tavuk suyu)
YAPILIŞI:
1)Tel şehriyeyi tavada yağ koymadan pembeleştirin.Ve soğumaya bırakın.
2)Tencereye tereyağını koyun üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Tel şehriyeyi de ekleyerek kavurmaya devam edin. En son salçayı ekleyin ve suyunu koyarak kaynamaya bırakın.
3)Daha önceden bir tabakda ıslattığınız tarhanayı kaynayan suya dökerek sürekli karıştırarak pişirin.AFİYET OLSUN
ŞİMDİDE BİZE HAZIRLADIGI SOFRADAN GÖRÜNTÜLER....

Ali Paşa Pilavı
Yufkalı Sultan Piliç
Barbunya Pilaki

Kabaklı-Havuçlu salatası
Kabak ve havuçlar rendelenerek çok az yağla sotelenir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Yoğurdun üzerine çok az zeytinyağ gezdirildikten sonra kırmızı biber serpilerek servis yapılır.
Kırmızı lahana salatası
Kırmızı lahana ince ince doğranarak tuzla iyice ovulur. Tabağa alındıktan sonra üzerine sirke ve zeytinyağ gezdirilir. Üzeri maydanozla süslenerek servis yapılır.
Şekerpare
YEKRAR TEŞEKKÜRLER SANİYE SULTAN....

0 yorum:

 
BLOG designed by