3 Eylül 2008 Çarşamba

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİMİZ 21. TARİF İZMİR KÖFTE

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
21, TARİF SEVGİLİ BİRSELİREM'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM

İzmir Köfte
Malzemeler :
500 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek (ıslatılıp, ufalanmış)
1 yumurta
1 orta boy soğan (rendelenmiş)
Karabiber,
kimyon,
köfte baharı,
tuz
3 orta boy patates
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı :
Kıyma, ekmek, yumurta, soğan ve baharatlarla köfte iyice özleşene kadar yoğrulup, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Parmak şeklinde yuvarlanıp, kızgın yağda 2-3 dakika, hafifçe kızartılır. Patatesler soyulup, köfte büyüklüğünde, biraz kalın olacak şekilde doğranır ve kızartılır. Salça 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile tencereye alınır ve orta ateşte biraz çevrilip, sıcak su eklenerek sulandırılır. Patates ve köfteler salçalı suya alınıp, 5-10 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

 
BLOG designed by