21 Eylül 2008 Pazar

EN GUZEL PASTA 2 YARIŞMASI 16. YARIŞMACIMIZ VE PASTASI

16,YARIŞMACIMIZ VE TARİFİ
SEVGİLİ NALAN EMEGİNDEN VE DESTEGİNDEN ÖTÜRÜ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. OYUNUZU KULLANMAK İÇİN DEVAMINI OKUYUNUZ YAZININ ALTINDAKİ YILDIZLARDAN TERCİH YAPINIZ……
CANIM BAŞARILAR DİLERİM

Fıstık güzeli
Kek malzemesi:
4 yumurta
2 kahve fincanı şeker
1 su bardağı un,
yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı ince dövülmüş antep fıstığı
Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.Fırın 160 derece önceden ısıtılır.
Yumurta beyazları kar gibi oluncaya kadar mikser ile çırpılır. İçine 1 fincan şeker yavaşça serpilir ve çırpmaya devam edilir, sert köpük hazırlanır. Başka bir kapta yumurta sarıları ve kalan şeker çırpılır.Su ve vanilya eklenir.Daha sonra elenmiş un , kabartma tozu ve fıstık eklenir.Birez daha çırpılır.Bu karışıma yumurta beyazları yavaşça köpük sönmeden spatula yardımıyla karıştırılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dökülür.15,20 dakika pişirilir.Elde ettiğimiz dikdörtgen ince tabanlı kekimiz tezgaha alınır ve hamur kesme halkalarıyla küçük daireler çıkarılır.Ben 15 halka çıkardım ve 3 katlı yaptım pastalarımı,çıkarılan halkaları sütle ıslatarak daha yumuşak bir pasta yapabilirsiniz.İlk kata dolgu kreması sürüp fıstık serpin,2 katı üzerine koyun,tekrar krema sürüp minik doğranmış kivi ilave edin,3 katı üzerine kapatın bu şekilde bütün keklerimizi hazırlayın.
Ara kat dolgu Krema Malzemesi:
2 su bardağı süt
6 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı mısır nisasta
2 çay kaşığı vanilya
50 gr tereyağı
6 yumurta sarısı
1 tutam tuz
Süt,şeker,nisasta ve ve bir tutam tuz ile muhallebiyi pisirin ve ocaktan alın..Pisen muhallebiye teker teker yumurta sarılarını ekleyin ve en son yagı ilave ederek ılınana kadar çırpmaya devam edin.
Üst Krema:
200 gr çırpılmış krem Şanti
2 çorba kaşığı antep fıstığı
Çırpılmış kremaya fıstığı ekleyip karıştırın.Hazırlamış olduğumuz pastaları kaplayın.Üzerine fıstık serptikten sonra çikolata kırığı ve kivi ile süsleyin.Afiyet olsun.

0 yorum:

 
BLOG designed by