15 Eylül 2008 Pazartesi

EN GÜZEL PASTA 2 YARIŞMASI 2. YARIŞMACIMIZ VE PASTASI

2.YARIŞMAMIZ VE TARİFİ
SEVGİLİ NİLGUN EMEGİNDEN VE DESTEGİNDEN ÖTÜRÜ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM OYUNUZU KULLANMAK İÇİN DEVAMINI OKUYUNUZ YAZININ ALTINDAKİ YILDIZLARDAN TERCİH YAPINIZ…… CANIM BAŞARILAR DİLERİM

malzemeler:
7adet yumurta
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı tepeleme nişasta(mısır )
1 +1/4 su bardağı seker
2 tatlı kasığı kabartma tozu(tepeleme)
1 paket vanilya
Yarım cay bardağı su
Kekin ıslatmak için
1 su bardağı süt
-1–2 çorba kaşığı seker
1 paket vanilyalı cremeole
1 poşet sade kremşanti
1/2 su bardağı süt
2,5 su bardağı süt
8 adet ananas
1 çay bardağı kırık fındık
1 çay bardağı damla çikolata
Hazırlanışı:
:
Önce oda sıcaklığındaki yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır. Beyazlar az tuz ilave edilip köpürüp beyazlasana kadar çırpılır. Sarılar da pudraşekeri ile güzelce çırpılır iyice köpürüp rengi açık sarı olana kadar çırpılır. Un, nişasta ve kabartma tozu elenir ve iyice karıştırılır.
Sonra un ve nişastalı karışım tekrar elenerek yumurtaların üzerine dökülür en son da su ilave edilip bir spatula veya bir tahta kaşık yardımı ile yavaş yavaş karıştırılır ki hamur sönmesin, vanilya da ilave edilir güzelce karıştırılır.
Önceden yağlanmış ve unlanmış kelepçeli bir kek kalıbına dökülür,3–5 dakika kadar bir kenarda bekletilir bu arada da fırın ısıtılır 175c lik fırında 30–35 dakika altı ve üstü kızarana kadar pişirilir. Bir kenarda soğumaya bırakılır.
Cremeole ve soğuk süt mikserle çırpılarak koyu bir kıvam alınca buzdolabında muhafaza edilir.
Toz Kremşanti ve soğuk süt çırpılıp az bir sure buzdolabında bekletilir.
Soğuyan kek 3 eşit parçaya bölünür. En alttaki kısım hazırlanan sekerli süt ile güzelce ıslatılır, Islatılan parçanın üzerine hazırlanan cremeole nin yarısı sürülür ve üzerine ufak ufak doğradığımız ananasların yarısı fındık ve damla çikolatanın da yarısı konularak diğer kat kapatılır tekrar hazırlanan sekerli süt ile ıslatılır üzerine kalan cremeole sürülür. Ananas, Damla çikolata ve fındık serpilir. En üst kat da önce sekerli sütle ıslatılır sonra da kremşanti her tarafına güzelce sürülür. Buzdolabında bekletilir.
Dilediğimiz renkte şeker hamuru alınır. Pudra şekeri yardımı ile pastayı kaplayacak boyda açılır. Pastanın üzeri şeker hamuru ile dikkatlice kaplanılır. Ben tren setini hazır aldım. Yalnız ağaçları ve çiçekleri set dışında koydum. Pastamı bu setle kapladım. Harika bir pasta oldu.













afiyet olsun...

0 yorum:

 
BLOG designed by