12 Eylül 2008 Cuma

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİMİZ 122. TARİF SULTAN RESAT PİLAVI

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
122, TARİF SEVGİLİ BİRSEL-İREM'DEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler :
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk suyu tableti
Yarım çay bardağı kabuksuz badem
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1/4 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi için :
250 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
Tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 adet küçük soğan
3 adet orta boy domates
Kızartmak için :
Sıvıyağ
Yapılışı :
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ve limon suyu ekleyerek en az yarım saat bekletilir. Ardından pirinç birkaç kez nişastası gidene kadar yıkanır, suyu süzülür. Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp, eritilir.
Bademler ilave edilip, 1 dakika kavrulur. Bademler hafifçe pembeleştiğinde pirinçler tencereye aktarılır. Karıştırmaya devam ederek, pirinçlerin şeffaflaşması sağlanır.
Tavuk suyu ya da et suyu tableti, 3 su bardağı sıcak suda eritilip, kuru üzümlerle birlikte pirinçlerin üzerine eklenir, tuzu ayarlanır.
Birkaç kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp, pilav suyunu çekip üzeri göz göz olana kadar pişirilir.
Tencere ateşten alınıp üzerine nemli bir bez örtülerek, 15-20 dakika demlendirilir. Kıymayı geniş biı kaba alalınır. Ekmek içi, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kimyon ilave edilir. Malzemeler özleşene kadar yoğrulup, misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Teflon tavaya sıvı yağ alınıp, köfteler kızartılır.
Domateslerin kabukları soyulup, küp şeklinde doğranır, tavaya biraz sıvı yağla birlikte alınıp domatesler yumuşarıncaya kadar pişirilir.
Tuz ve 1-2 kaşık su ilave edip kaynayınca ocaktan alınır.
Pilav servis tabağına alınır, ortası çukur şeklinde açılır. (Ortası delikli kek kalıbı kullanabilirsiniz.) Köfteler pilavın ortasına yerleştirilir, domates sosu ile birlikte servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

beycaninsandigi dedi ki...

canım iftar bereketi etkinligin hayırlı olsun inceledim çok güzel bende bir kase çorbayla katılmak istiyorum adresim http://tarcinbaharat.blogcu.com

 
BLOG designed by