4 Eylül 2008 Perşembe

İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİMİZ 32,TARİF PAŞA KEBABI

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2" İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
32, TARİF SEVGİLİ SİMAYHOBİEVİ NDEN GELDİ KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM


Patlıcanlı Paşa Kebabı (5 Kişilik)
Malzemeler:
*350 gr Az Yağlı kıyma
*1 Dilim Ekmek İçi
*3 Adet Patlıcan
*Yarım demet Maydanoz
*1 Adet Soğan
*Tuz , Karabiber
*Kızartmak İçin1 Su Bardağı Sıvı Yağ
Sos İçin:
*½ Fincan Sıvı Yağ
*1 Adet Soğan
*7-8 Diş Sarmısak
*2 Adet Domates
*½ Demet Nane
*½ Demet Maydanoz
*1 Tatlı Kaşığı Şeker
Yemeğin Tarifi:
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu bir kaba alalım. Özleşene kadar iyice yoğuralım. Köfte harcından yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri bir kenarda bekletelim.

Patlıcanları, 1 çorba kaşığı şeker ve tuz ilave edilmiş suda 20 dakika bekletelim. Daha sonra patlıcan dilimlerini yıkayıp, kurulayalım. Kızgın sıvı yağda patlıcanları hafifçe kızartalım.Alta patlıcan dilimi, üste 1 adet köfte ve en üstte patlıcan dilimi gelecek şekilde dizelim.Ayrı bir tavaya yarım kahve fincanı sıvı yağı alalım. Küçük doğranmış soğanı ve dövülmüş sarmısakları pembeleştirelim. Rendelenmiş domatesi ekleyip, 2 dakika daha pişirelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave edelim. 1 dakika daha kaynattıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım.Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanların üzerine bu sosu dökelim. 15 dakika fırında pişirelim. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane serperek servis yapalım.AFİYET OLSUN ....

0 yorum:

 
BLOG designed by