31 Mart 2008 Pazartesi

56. TARİF SEVGİLİ OBURFİL'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
56. TARİF SEVGİLİ OBURFİL YANI http://oburfil.blogcu.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Geçen yıl 29 Martta çok sevdiğim arkadaşım Rahşanın tatlı kızı Kardelen dünyaya geldi.. bende 1. yaş günü pastasını kimselere bırakmadan kendim yaptım.. Bu pasta ile En güzel pasta yarışması (http://birdemliksohbet.blogspot.com) ve P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ 20'yi düzenleyen sevgili arkadaşım Canan (http://mucizembenibul.blogcu.com) için yayınlıyorum. Kendilerine kolaylıklar diliyor ve Teşekkürlerimi iletiyorum..

Pandispanya Malzemesi:

5 Adet yumurta
5 Kahve Fincanı Toz Şeker
4,5 Kahve Fincanı Un
1 Paket Kakao
3 Yemek Kaşığı Süt
1 Paket Kabartma Tozu
Ara Krema Malzemesi:

2 Kahve Fincanı Toz Şeker
2 Kahve Fincanı Un
6 Kahve Fincanı Süt
2 Kahve Fincanı Su
1 Paket Vanilya
1 Paket Kremşanti (arkasındaki tarife göre hazırlanmış)
2-3 Adet Muz
Üst Krema Malzemesi:

1 Paket Kremşanti (arkasındaki tarife göre hazırlanmış)
1/2 Paket Çikolatalı Sos
1+1/4 Su Bardağı Süt (çikolatalı sos için)
1 Paket (60 veya 80 gr) Sütlü Bitter Çikolata
1/2 Paket Fildişi Çikolata
Antep Fıstığı
Yan kenarları için: Renkli ve Minik Şekerlemeler
Yapılışı: Pandispanya için Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. Süt, Un, Kakao ve kabartma tozu koyulup önce mikseri açmadan, sonra mikserle çırılır. Kelepçeli kalıbımız yağlandıktan sonra karışım içine dökülür. 170-175C li önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Kekimizi fırına koyduktan sonra ara kreması için süt, su, şeker ve un tencereye katılır ve pişene kadar karıştırılır. Altı kapatılıp vanilya eklenir ve az ılıyana kadar karıştırılır. Muhallebimiz soğuduktan sonra hazırlanmış kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.

Kekimiz piştikten sonra 3 kısma ayrılır. Kek Süt ile ıslatılır. Ara katlarına muhallebili karışım ile muz dilimleri konulur. En son kek dilimi konularak kapatılır. Üzerine ve yanlarına kremşantinin bir kısmı sürülür. Kalan kremşanti ile kenarlar süslenir.

Çikolatalı sos ve süt tencereye konur. İçine bitter çikolata eklenir ve pişirilir. Ilıkken pastanın üstüne yayılır. Fildişi çikolata benvari usulü eritilir. Kremşanti sıkacağının düz ucu ile isim yazılır. Antep fıstığı ile süslenir. Ben bir tanede Kiraz koydum:)

Pastamızın yan tarafları ise renkli şekerlemeler ile süslenir.

30 Mart 2008 Pazar

55.TARİF SEVGİLİ AYSEGUL'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
55. TARİF SEVGİLİ AYSEGUL YANİ http://kadininmutfagi.blogcu.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık

marketlerde satılan hazır kekleri bilirsiniz ve eğer kakaolu kerem şanti bulamadıysanız benim gibi normal sade şantiye 1 paket kakoyu döküp karıştırırsanız bu açok kahve şantiyi elde ediyorsunuz pastanın tarifi şöyle;
hazır tabanın ilk katı sıcak suya eklenmiş şker ve iki çay kaşığı kakao ile ıslatılıp şantiden bir miktar sürülür yarım su bardağı damla çikolata kekin üzerinde gezdirildikten sonra diğer katta aynı şekilde ıslatılıp üzerine kapatılır ve bütün etrafı kakaolu şantiyle kapatılır ve hazır bulunan çikolata sosu ile süslenir afiyet olsun

54. TARİF SEVGİLİ YAŞAMKIYISI'NDAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
54. TARİF SEVGİLİ http://yasaminkiyisindan.blogcu.com/beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
ATOM BOMBASI


Bu pastamla en güzel pasta yarışmasına katılıyorum..Valla o kadar harika pastalar yapmışki arkadaşlar..Ben en güzel pasta benimdir diyemiyorum..Ama çok lezzetlidir diyebilirim..Bu pasta tarifini bloğumu ilk açtığım zamanlar yayınlamıştım ama resimsiz.Çünkü ilk zamanlar tarif defterimi yanıma alıp ordaki tarifleri yazıyordum:) http://www.birdemliksohbet.blogspot.com/ Arkadaşımız davet etti sağolsun..Bende nazik davetine bu pastamla icabet ediyorum..kabul görür inşallah..



KEK İÇİN MALZEME;
4 adet yumurta
4 fincan un
4 fincan şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

KREMA MALZEMESİ:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nışastası
5 yemek kaşığı toz şeke
125 gram margarin
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yarım su bardağı meyve şekerlemesi(isteğe bağlı)

GLAZÜR İÇİN:
50 gram yağ(ılık olsun
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:
Kek için verilen malzemeleri çırpıp yağlanmış bir kalıba koyup 170 derecede pişirin..pişip soğuduktan sonra ikiye bölün..Çukurca bir kaba koyup bastırın kabın şeklini alsın..Krema için verilen malzemeleri yağ dışında hepsini muhallebi gibi pişirin..Yağı ilave dip karıştırın..Krema ılınınca resimde görüldü şekilde kekin üzerine dökün..diğer kek parçasını da üzerine kapatın.Buzdolabında en az 6-7 saat bekletin..Dolaptan çıkarıp ters çevirin..glazür için verilen tüm malzemeyi mikserle çırpın ve pastanın her tarafına sürün..Dilediğiniz gibi süsleyin..AFİYET OLSUN....

53.TARİF SEVGİLİ BURCU'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
53. TARİF SEVGİLİ BURCU YANİ http://chaplincafe.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
PASTAKOLİK ve EN GÜZEL PASTA YARIŞMASI 1/ BADEMLİ-VİŞNELİ PASTA

Sizlere söz verdiğim gibi pastamı yaptım...
Bugün paskalya olduğu için ,akşam da eşimin ailesine gideceğimiz için paskalya konseptli bir pasta yapayım dedim.
Tadını da,görüntüsünü de beğendiler çok şükür :)
Herzaman yaptığım pastalardan farklı olsun istedim Belçikada yaptığım ilk pastanın.Pandispanyamı değiştirdim ve farklı bir pastacı kreması(cremé patisserie) kullandım.
Bu pastayla hem Pastakolik etkinliğine hem de en güzel pasta yarışmasına katılıyorum.Oy vermek isteyenlerin dikkatine :P


Malzemeler:
Pandispanya için:
6 yumurta
1 buçuk su bardağı şeker
1 su bardağı un(badem tozu kullanmayacaksanız 1.5 su bardağı un)
1/2 su bardağı badem tozu
1/4 çay bardağı riviera zeytinyağı(ayçiçek de olur)
1 poşet hamur kabartma tozu
1 poşet şekerli vanilin

Pastacı kreması için:
300 ml. süt(aşağı yukarı 1.5 su bardağı-bardağın ölçüsüne göre değişir)
1 poşet şekerli vanilin(çubuk vanilin aslında)
3 adet iri yumurta sarısı
1/4 cup(50 gr.) toz şeker
1/8 cup(20 gr.)un
3 yemek kaşığı(20 gr.) mısır nişastası
10 ml.likör(Grand Marnier,Brandy,Kirsch) - (Ben Amaretto koydum 2 tatlı kaşığı)

İçi için:
1 kavanoz vişne kompostosu(veya taze vişne)
komposto'nun suyu
1/2 su bardağı süt
4 tatlı kaşığı amaretto
yeteri kadar file badem

üzeri için:
hindistan cevizi rendesi(yeşil boya katılmış)
1 poşet sade krem şanti
1 su bardağı(200 ml) süt(krem şanti için)
marzipan(badem ezmesi)
kırmızı,yeşil,sarı gıda boyaları
3 çorba kaşığı süt

Yumurtaları kırıp derin bir kaba koyun.Toz şekeri ekleyip mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
İçine kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpın.
En son kabartma tozunu da ekleyin ve çırpın.
Hamuru yağlanmış 24 cm.lik yuvarlak kelepçeli kalıba koyup önceden 180 dereceye ısıtılmış fırın'ın orta katında yaklaşık 1 saat-1 saat 10 dakika kadar pişirin.(Kürdan testini geçene kadar)
Pişen pandispanyanızı soğuduktan sonra hava almayacak bir şekilde buz dolabında en az yarım gün bekletin.(Vaktiniz yoksa bu aşamayı geçebilirsiniz.)

Pandispanyayı isteğe göre iki,üç veya dört parçaya bölün.(ben üçe böldüm)
Kompostonun suyunu 1/2 su bardağı süt ve 4 tatlı kaşığı amaretto ile karıştırın.
Pastacı kremasını muhallebi gibi pişirip ocaktan almadan 30 sn. önce amaretto ilave edip iyice karıştırın.
Pandispanyanın en alt katına kompostu suyunun olduğu karışımın yarısını gezdirin,her yanına yayılsın.

Üzerine pastacı kremasının yarısını sürün.

Önce file bademleri,daha sonra da vişneleri dizin.

Kenarlardan taşmaması için ben herzaman 1 parmak boşluk bırakıyorum meyve dizerken.
İkinci katı üzerine yerleştirip aynı işlemleri tekrarlayın.Üçüncü kat pandispanyayı da koyup 3 çorba kaşığı süt ile ıslatın.
Pastanın üzerini ve yanlarını krem şanti ile sıvayın.

Krem şanti kaplı pastanızı arzu ettiğiniz gibi süsleyin.

Ben çimen görüntüsü için yeşil hindistancevizi rendesi kullandım,enjektörlü çiçek kalıplarımla marzipandandan çiçek ve yaprak yaptım.Yumurta niyetine küçük renkli bonibonlar kullandım.

Pastaneden aldığım paskalya için yapılmış marzipan hayvan figürlerimle süslemeyi tamamladım.Süslemesi tamamen zevkinize,hayal gücünüze ve elinizdeki malzemelere kalmış...
Afiyet olsun!

52.TARİF SEVGİLİ MELEK'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
52. TARİF SEVGİLİ MELEK YANİ http://zeytinyapragi.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık


Bilindiği üzre duyulara uyum diye bir hal mevcuttur insanda, mesela gözlüklü bir insan bir müddet sonra gözünde gözlüğün varlığını unutur olur.Kendimden biliyorum bekarken gözlük takardım, gözümde varlığını unuturdum.Gözüm kaşınırdı gözümü kaşırken elime gözlük denk gelirdi, aa ben gözlük takıyordumolurdum. Hatta senelerdir gözlüklü bir arkadaşım artık belkide hatfada 2 kere gözlükler gözümde uyurum sabah yüzümü yıkarken görürüm gözümde gözlükleri der devamlı. Bizde kıyafet giydiğimizde ilk olarak kaşıntı veya batma yapar sonra vucüt o kıyafete alışır.Bu örnekleri çoğalta biliriz bunun adı duyulara uyumdur. Bu bize Mevlamızın bir nimetidir.Yoksa bir ömür boyu o gözlüğü taşımak bize yük gibi gelir. Kıyafetlerdede feci seçici olurduk. Ama bilindiği üzere duyulara uyum görmek veya acıda olmaz, mesela apandist ağrısı olan biri ağrısına bir müddet sonra alışsa belkide apandist patlar ve hayati tehlikeye yol açar. Ama acı çekmede uyum olmadığından dolayı o ağrı devamlı hissedilir. Buda bize Mevlamızın bir güzelliğidir.Görmemizdede aynıdır, yolda yürürken devamlı karşıdan arabalar geçiyor diye artık bakan kör hale gelir, karşıdan gelen arabayı görmez olurduk, ama ne mutlu bize ki görmede uyum yoktur. Bunları nedenmi yazdım bunlar bize Yaradanımızın sunduğu çok güzel nimetlerdir. Yani illa nimet cebimiz para gördüğünde, evimiz, arabamız olduğunda şükretmek değildir. Bu hallerimizide manevi gözle görüp şükretmemiz gerek diye yazıyorum.
ŞUBAT, SIZINTI
Geçelim tarifine kimse kızmasın ama pastaya bu kadar masraf yapılmasını çok yersiz buluyorum. Belki devamlı olmaz ama arada bir olur ama devamlı olması yanlış, açlık, fakirlik diz boyu yürümüşken bu pasta süslemeye merak nedendir, demeden geçemiyeceğim. Belki senede bir iki kere olur ama yazık, günah...
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ arkadaşımızın pasta yarışması için bu pasta...
Malzemeler:keki içi;2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
kakao
muhallebisi için:2 su bardağı süt
4 kaşık un (akıcı bir kıvam elde edene kadar)
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağ
5 yemek kaşığı şeker
Üzerini süslemek için: Mavi gıda boyası
2 paket sade krem şanti
dilediğiniz renklere göre boncuk
süslemek için papatyalar, yapraklar
Yapılışı: Kümbet teki yapılışının aynısını uyguladım.İçinin muhallebisinide aynı şekilde uygulayarak,üzeri içinse...Sade krem şantinin bir paketini az bişey gıda boyasıda koyup sütle çıptım.En üstüne mavi yapıp, gofretten olan çiçek ve yapraklarla süsledim.Kenarlarınada boncuklar dizdim şekildeki gibi.Kenarlarınada sade krem şantiyi çırpıp, krem şanti şırıngasıyla az az sıktım, incilerlede süsleyip.Dolap da beklettim.AFİYET OLSUN

51.TARİF SEVGİLİ YEMEKDEFTERİ'NDEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
51. TARİF SEVGİLİ YEMEKDEFTERİ YANİhttp://yemekdefterinden.blogspot.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık


kimsenin vazgeçemediği şey olsa gerek yaş pasta hele muzlusu krema ile muz mükemmel uyum sağlıyor dedim ya herşey aceleye geldi ama yinede lezzetli bir pasta çıktı ortaya 2 katlı hazır kek tabanı kullandım içine basit muhallebi yapıp ilk kata bolca sürdüm muhallebinin malzemeleri şöyle


-1 yumurta


- 2 kaşık un


-1 kaşık nişasta


-1 bardak süt


-1 çay bardağı şeker


-2 yemek kaşığı margarin


margarini ilk olarak muhallebiyi yapacağım kabta erittim soğuyunca diğer malzemeleri iyice çırpıp ondan sonra ocakta pişirdim ve ilk kata sürüp üzerine 1 bardak süt ve 2 poşet şantiyi iyice çırpıp dolapta 15 dk kadar beklettim ve muhallebinin üzerine sürdüm(hazır şantilerin arkasında yapımı yazıyor)
sonra diğer katı da koyup etrafını kalan şantiyle iyice düzleyip çatalla desen verdim en son muzlarla süsledim enfes oldu

50.TARİF SEVGİLİ EBRUDAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
50. TARİF SEVGİLİ EBRU YANİ http://ebruakin.blogspot.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık


Sevgili Bir Demlik Sohbet arkadaşımızın organize ettiği "En Güzel Pasta Yarışması'na" ben de katılmak istedim.

Sevgili arkadaşımıza başarılar diliyorum.




Pandispanya İçin:
Malzemeler:
6 yumurta
2 su bardağı toz şeker
250 gr tereyağı
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 su bardağı kakao
1,5 su bardağı süt
Yapılışı:
-Yumurtaları ve şekeri 3 dakika kadar çırpın.
-Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
-Ayrı bir kaba bütün kuru malzemeyi eleyin.
-Unlu karışımı, azar azar yumurtalı karışıma kaşıkla yedirin.
-Sütü ekleyin ve iyice homojen bir hamur elde edene kadar kaşıkla karıştırmaya devam edin. (Fazla karıştırmayın. Sadece kenarlarda un kalmadığına emin olana kadar.)
-Tabanına yağlı kağıt kesip, serdiğiniz, 26 cm çaplı kelepçeli kalıba kek hamurunuzu dökün. Kenarlarını yağlamayın. Bu tür kekler için, Emel Başdoğan'a göre (ve bana göre de :)), kalıbın kenarlarını yağlamazsanız, kek kenarlarına tutunarak daha fazla kabarırmış. Ama altı için bu söz konusu değil tabii.
-Daha sonra kekinizi, 180 derecede ısınmış fırınınıza verin.
-Yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar pişirin.
-Kekin pişip pişmediğini anlamak için; tam ortasına kuru bir bıçak batırın. Çektiğinizde bıcak temizse kekiniz pişmiştir. Kek harcı bulaşmış görünüyorsa pişmemiştir. Pişirme esnasında ilk 40-50 dakika fırınınızın kapağını açmayın. Açarsanız, kabarmaya çalışan kekiniz sönecektir.
-Kekiniz ılındığında kalıptan çıkarın. İster kalp şeklindeki çember ile kekinizi kesin, isterseniz de yağlı kağıtın üzerine kalp şekli çizip, kenarlarından keki kesmek suretiyle, kekinize kalp şekli verin.

Diğer Malzemeler:
2 Paket Dr Oetker Dolgu Kreması
Dolgu kreması için; 6 çay bardağı süt

Yarım su bardağı damla çikolata

1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt

1 su bardağı krema

750 gr beyaz şeker hamuru
Yarım su bardağı kadar mısır nişastası

Pastanın Katlandırılması:
-Dolgu kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Damla çikolataları ekleyin, karıştırın.

-1,5 su bardağı süt ile 1,5 su bardağı toz şekeri karıştırıp ocağın üzerine alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamasına gerek yoktur. Ilık olarak kullanacağız.

-Kekinizi, metal plaka ile varsa döner tablanızın üzerine koyun.
-Uzunca bir bıçak yardımı ile eşit üç kata ayırın. Her katı ayrı bir metal plaka üzerine alın.
-En altta kalan katı ılık süt-şeker karışımı ile hafifçe ıslatın.
-Kekinizi kalp şeklinde keserken kenarlarından artan parçaları incecik şeritler halinde keserek, krema üst katlar konulduğunda dışarı taşmasın diye, kekinizin üst kenarlarında ince bir çeper oluşturun.
-Ortasına dolgu kreması koyup, diğer kata da aynı işlemi uygulayın.
-En üst katı da pastanın üzerine yerleştirip, süt-şeker karışımı ile ıslatın.
-Katlandırma işlemimiz bitti.
-Pastanızın dışına, iyice soğutup, mikser ile çırptığınız kremayı spatula yardımı ile sürün.
-Streç film ile kaplayın.
-Pastamız şeker hamuru ile kaplanmaya hazır.

Pastanın Şeker Hamuru ile Kaplanması:
-750 gr beyaz şeker hamurunu, mısır nişastası elediğiniz, mümkünse mermer tezgah üzerinde merdane ile yerinden kaldırmadan 5 mm kalınlığında açın.
-Kenarlarından taşan mısır nişastalarını bir yumurta fırçası yardımı ile hamurdan uzaklaştırın.
-Pastanızın üzerinden streç filmi çıkarıp, spatula ile tekrar düzeltin.
-Hamuru dikkatlice merdaneye sarıp, pastanın üzerine yerleştirin. Kenarlarını oturtup, fazla hamuru bir bıçak yardımı ile temizleyin. Üzerini ister kendi yaptığınız çiçeklerle, isterseniz kalıplarla kestiğiniz renkli şeker hamurlarıyla süsleyebilirsiniz.

Pasta katlandırma ve kaplama aşamalarını fotoğrafları ile görmek isterseniz, benzer başka bir pastam için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu pastamın küçük güllerinin yapımı için buraya, büyük güllerinin yapımı için buraya, yapraklarının yapımı için buraya ve şeker hamuru yapımı için de buraya tıklayabilirsiniz.

Deneyenlere kolay gelsin. :)

29 Mart 2008 Cumartesi

49. TARİF SEVGİLİ DİLEK'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
49. TARİF SEVGİLİ DİLEK YANİ http://www.dilekkmutfakta.blogspot.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık


www.birdemliksohbet.blogspot.com tarafından hazırlanan EN GÜZEL PASTA yarışmasına şarlot pastamla katılıyorum.Kolay gelsin arkadaşım..

MALZEMELER:
1 paket peki rulo kek1
kilo süt
3 fincan un
4 fincan şeker
yarım paket margarin
1-2 diş damla sakızı
YAPILIŞI:
yarım paket margarin eritilip 3 fincan un hafif kavrulur,çırpma teliyle sürekli karıştırılarak süt ve şeker ilave edilir,damla sakızı dövülüp konur kaynamaya başladıktan 5 dk kadar sonra kapatılıp 10 dakika miksere tutulur.Peki rulo kek (ben çilekli olanından kullandım)dilimlenir, yuvarlak bir cam kaseye streç yayılır dilimlenen kekler alttan üste doğru sıkıştırılarak dizilir,yapılan muhallebi dökülüp streçle sarılıp 1 gece dolapta bekletilir.Servis yapılacağı zaman streç yardımıyla ters çevrilerek servis tabağına alınır..

48. TARİF SEVGİLİ SUHEYLA'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
48. TARİF SEVGİLİ SUHEYLA YANİhttp://diyalogyemekleri.blogspot.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
DOĞUMGÜNÜ PASTASI


Dün sevgili kardeşimin dogumgünüydü,her ne kadar insanlar 30 u geçince doğumgünü kutlamaktan hoşlanmasalar da,biz cumartesi akşamı bütün aile biraradaydık ,gerçi toplanma gayemiz diğer kardeşimin taşınmasıydı ama arada itiraz etse de sevgili kardeşimin doğumgünününü de kutladık.Ben yukarda gördüğünüz pastayı yaptım,gerçekten şimdiye kadar yaptığım en güzel pastalardan biriydi..Tarifi yazacağım ama önce Sevgili Nihanımın beni davet ettigi Sobeye cevab yazayım,bu sobeyi ilk Ayşe de gördüm ve keşke beni de davet etseler çok güzel sorular dedim ama iş yazmaya gelince biraz panikledim,bakalım neler yazacağım...

İlk soru gerçekleşmesini istediginiz hayaller...



öncelikle şu anda ulaşmayı çok istedigim bir hedefim var,herkese söylemesem de birkaç yakın dostum biliyor,bu konuda her gün çalışıyorum ve inş.bir iki yıl içinde bunu gerçekleştirmeyi diliyorum...

-herkesin hayali benim de hayalim,kilo vermeyi istiyorum

-yeni bir eve hatta yeni bir ülkeye taşınmayı istiyorum.

-kendi yazdığım kitaplar olsun istiyorum.
hemen yapabileceğim halde yapmayı ertelediğim işler

-spora başlamak

-daha çok okumak

-daha çok ibadet etmek

-kitap yazmaya başlamak

-birkaç kursa gitmek

bir daha dünyaya gelsek

böyle bir şansımızın olmadığının farkındayım ama...

-daha küçük yaşlarda ibadet etmeye başlamayı dilerdim herhalde...

benim cevablarım bunlar..ben de bu sobeye Hande yi,Seda yı,Özlem i ve sevgili Serin mavi yi davet etmek isterim... Sırada harika pasta tarifi var...

MALZEMELER
6 adetyumurta 200 gr şeker 300grun 2kaşıkkakao 150 ml.su 1 paket kabartma tozu,vanilya

1 paket muzlu creme ole 1 paket krem şanti 1 paket taze krema 100 gr kadar kuvertür çikolata

2 adet muz,200 gr kadar frambuaz

Pandispanya malzemelerini miksere atarak 2 dk.yavaş 3 dk.hızlı devirde çırpın.26 cm.lik kelepçeli kek kalıbına boşaltın,180 derecede yaklaşık yarım saat ,batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.Soguduktan sonra üçe kesin.

Muzlu krem ole ye,taze kremanın yarısını ve 2 bardak süt ekleyerek çırpın,pastanın kekini reçelli su ile ıslatın,bu hazırladığınız kremayı birinci kata eşit miktarda dağıtın,üzerlerine ince dilimlediginiz muzları yerleştirin,diğer keki üzerine yerleştirin.Bu katı da ıslatın ve bu kata kremanın diğer yarısı ve 1 paket krem şantiyi 1 bardak kadar sütle çırptıktan sonra oluşturdugnuz kremayı yayın,bu kata da frambuazları ekleyin.(bu kremadan az bir miktar üst süslemesi için ayırmayı unutmayın) En son kalan kek parçasını en üste yerleştirin,bu katı da ıslatın ve bir miktar tereyağı ile birlikte ben-mari usulu erittiginiz kuvertür çikolatayı dikkatlice yayın.Üst süslemeler tamamen sizin zevkinize baglı,ben biraz krema ile şekiller yaptım,aralara fıstık ve damla çikolata serptim,gofret disk yapıştırdım..
AFİYET OLSUN....

28 Mart 2008 Cuma

47.TARİF SEVGİLİ KARTOPUM'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
47. TARİF SEVGİLİ KARTOPUM YANİ http://basaricocuk.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık

Tavşan pasta







bir demlik sohbet blogu
nda yarışmaya katıldım.
linkteki sitede oylama var orada oylarınızı bekliyorum.
Başka tarifleride görüp değerlendirin
<



46. TARİF SEVGİLİ BEYZA 'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
46. TARİF SEVGİLİ BEYZA YANİ http://gulpinari.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık

http://birdemliksohbet.blogspot.com
gelelim pastanın tarifine yine acemi oldugum için yanlış yaptım önce pastalar yayınlanıyor sonra tarif ama beni idare edersiniz artık
malzemeler
200 gr margarin
1 bardak un
4 bardak süt
1 bardak şeker
20 adet bebe bisküvisi
1 adet muz
ÜZERİ İÇİN
cikolata sosu hazır bonibon

YAPILISI
mar.tencerede eritip içine unu katıyoruz bir iki karıstırıp süt ve şekeri ekliyoruz muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıyoruz içine muzu parcalayıp mıkserle biraz çırpıyoruz daha sonra iri ufaladığımız bisküvileri katıyoruz bir kalıba döküp bir gece buzdolabında bekletiyoruz ertesi gün kalıptan cıkarıp üzerine çikolata sosunu arkasındaki tarife göre yapıp döküyoruz sonra bonibonları yerleştiriyoruz

27 Mart 2008 Perşembe

45. TARİF SEVGİLİ GULDENCE 'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
45. TARİF SEVGİLİ GULDENABLA YANİ http://guldenceninmutfagi.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık

ILK SEKER HAMURLU PASTAM


Sevgili ozleminpastacafesi.blogspot.com/ özlemin evsahipligini yapmis oldugu pastakolik etkinligine ve birdemliksohbet.blogspot.com/ sevilin sayfasindaki en güzel pasta yarismasi etkinlige nacizane ilk seker hamurlu pasta tarifimle katilmak istiyorum.Her iki arkadasimada sevgilerimi gönderiyorum:)


Sevgili hanimlar;
Benim seker hamurunuda kendi yaptigim ilk seker hamurlu pastami sizlerle paylasmaktan o kadar cok mutluyumki anlatamam.Tarifi imkansiz bir duygu bu.Seker hamuruyla yapilmis pastalari her zaman gipta ile izlemekten ileri gidememistim.Hayranlik duyarak cogu sitelerde izler gecerdim.Cesaretimi bir türlü toplayamadim bu zamana kadar böylesi güzel pastayi yapabilmek icin.

Acikcasi bu hamurun nasil olustugu hakkinda hicbir fikrimde yoktu.Internetten arayarak bir kac tarif okumustum fakat,kafamin dahada fazla karismasindan öteye gidememistim.Taki http://www.ayseyaman.blogspot.com/ hanimin sitesindeki tarife ulasana kadar.Sevgili aysenin sitesine nereden ulastim,onuda pastanin tarifini verirken uzun uzun paylasacagim sizlerle.

Öncelikle mazemelerimi hazirladim ve uygun zamanimda yapmak icin hazir bulundurdum.Dün nihayet rengarenk seker hamurlarimi hazirladim.Bu gün sabah kahvaltidan sonrada pastami yapmaya basladim.Cok emek harcadim,acemi oldugumu düsünürseniz beni daha iyi anlarsiniz.Güzel olmasini istiyordum zira.Emegime benim gözümle baktigimda deydigini düsünüyorum.Fakat seker hamuru ustalari blogcu arkadaslarimin degerlendirmeleri,benim icin belirleyici olacaktir!!!


O kadar cok heyecanlandim ki pastami sizlerle biran önce paylasmak istedim.Tarifini ise bu günkü yorgunlugumu üzerimden atar atmaz verecegim.Ben bu güzel görüntüyü öncelikle seyretmek istiyorum müsadenizle!!!Emek verip bir seyler ortaya koyup,onun hazzini duymak cok güzel arkadaslar.Bunu bütün üreten arkadaslar bilirler.Her sey eyer emek harcanarak,kendi emeginiz ile ortaya koyuluyorsa,alinan haz ve mutluluk o kadar büyük oluyor!!!!


En kisa zamanda pastanin tarifinde bulusmak üzere iyi seirler diyorum,cünkü paylasimim bu seferlik seyirlik:)))


PASTAMIZIN TARIFI:



Iste zamani geldi!!!
Veee...ben pasta tarifinide yazmak icin oturdum pcmin basina.
Seker hamuru tarifiyle(özel olarak seker hamuru kategorisi olusturdum bu tarif icin.Kategorilerimden seker hamuru tarifini tiklayin)bir gün önceden seker hamurunuzu hazirlamanizi öneririm!
Asagiya verecegim pandispanya ve pasta krema tarifim GÜLDENCE tariflerimden.Yine aldim mazemeleri önüme ölctüm,tatdim,uyguladim ve sizlerle paylasmak kismet oldu:)


PANDISPANYA



PANDISPANYA ICIN MAZEMELER:


  • 8 Yumurta.
  • 1 Su bardagi seker.
  • 1 Paket vanilyali puding tozu.
  • 2 Su bardagi un.
  • 2 Paket kabartma tozu.

HAZIRLANISI:
Yumurtayla sekeri cirpma kabina alip sekeri eriyene kadar mikserle cirpin.Vanilyali puding tozu,un ve kabartma tozunu ilave ederek hamuru kremsi bir sekil alana kadar cipin.Kek kalibinizi margarinle yaglayip un sepistirin.Hamuru kaliba döküpn.180 Derecede pisene kadar firinlayin.Sogumaya birakin.
Bu pandispanya tarifinden aldigim sonuc,bu zamana kadar yapmis oldugum en güzel pandispanya sonucuydu!!!Bu arada pandispanyaniz sogurken kremanizi hazirlayin



Arkadaslar yogun bir krema istiyorsaniz eyer benim verecegim ölcüyü aynen uygulayin,Harika oluyor.Lezzetine doyamayacaksiniz!!!


KREMANIN MUHALLEBISI ICIN MAZEMELER:


  • 1 Litre süt.
  • 1 Su bardagi seker.
  • 1/2 Su bardagi cilek marmelati.
  • 2 Paket vanilyali puding tozu.
  • 1 Yumurta.

KREMA ICIN MAZEMELER:



  • 400gr.Soguk krema.
  • 2 Paket Vanilya sekeri.
  • 1 Paket krema sertlestiricisi.(sahnesteif)

HAZIRLANISI:
Sütü tencereye alin.Cilek marmelatini mikserle veya robotla püre haline gelene kadar cirpip süte ilave edip karistirin.Diyer mazemeleride ekleyip,kisik ateste kati bir muhallabi pisirip sogumaya birakin.
Krema icin mazemeleri cirpma kabina alip,mikserle yüksek ayarda cirparak kati krema elde edene kadar cirpin.Sogumus muhallebiyi cirpma kabina alin.Dikktinizi cekeyim,muhallebi soguyunca dahada katilasmis olacaktir.O sebeple muhallebiyi el blendirinden gecirerek kremsi olmasini saglayin.
Kremayi muhallebinin üzerine bosaltarak kasikla alttan yukari dogru karistirarak muhallebiyle tamamen karistirin.Resimlerle bu asamalarida gösterdim,resimlere bakin.
Tüm hazirliginiz tamam simdi pandispanya kekini ekmek kesme bicagiyla resimdeki gibi ikiye kesin.
Hazirladiginiz yogun kremanin tamamini pandispanyanin ilk katina döseyerek,diyerini üzerine kapayin.Artik seker hamuruyla calismaya baslayabilirsiniz.!!!



Öncelikle pastayi kaplayacaginiz seker hamurunu Acacaginiz zemine yogun pudra sekeri serperek merdaneyle itinali bir sekilde acin.Seker hamurunun üst yüzeyine pudra sekeri serpmeyin.Bunun yerine eyer hamur merdaneye yapisacak gibi olursa elinizi purda sekerine bulayarak hafifce hamuruin üzerinde gezdirin,yeterli olacaktir.Merdaneyi gayet yumusak hareketlerle hareket ettirin,yoksa hamur merdaneye yapisiyor!!!
Actiginiz seker hamuruyla pandispanyayi kaplayip,kenarlarindaki fazla hamuru bicakla keserek temizleyin.Bu asamadan sonra artik pastanin süslemesine gecebilirsiniz.En zevk veren kismida bu asamalar:)))


Benim verdigim sekiller gül ve yapraklardan olusuyordu.Resimlerle bunu size göstermek istedim.Yaprak icin yesil hamurunuzdan alarak istediginiz kalinlikta acin.Kalp kaliplarla kesip,ince sislerle yapraklari sekillendirin.Pastanin istediginiz yerine hafif yumusak hareketle bastirarak yapistirin.Ayni hamirdan ince uzun seritler elde etmek icin,hamurun üzerinde elinizi oklava gibi kullanarak serit seklini verdiginiz hamurlarida orantili keserek yapraklarin arasina ortadan disa dogru yerlestirin.


Ben güller icin yine yarim kücük yuvarlaklar keserek resimde gördügünüz gibi dizerek yumusak hareketle rulo olarak sardim.Bu kisim gülün göbek kismini olusturdu.Sonra yine biraz daha büyükce yarim yuvarlaklar keserek gülün göbek kisminin disina teker teker sardim.

Pastanin üzerine yerlestirdikten sonrada yine ince sis ile yapraklarda kivrimlar olusmasi icin,yapraklara sekil verdim.Bu size kalmis birsey.Istediginiz kadar cok renkli güller yapabilirsiniz.Ben iki renkli olmasini tercih ettim,sari ve pembe kullandim.
Kücük sari ve beyaz sekerlemelerlede süsledim.
Afiyet olsun.
Canlarim,öyle alel acele yazilacak bir tarif deyildi,o yüzden sizleri beklettim,beni mazur görün!!!!


44. TARİF SEVGİLİ BAHAR 'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
44. TARİF SEVGİLİ BAHAR YANİ http://baharcaaa.blogcu.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık

FENERBAHÇE FORMASI ŞEKLİNDE PASTASI

OĞLUM'UN DOĞUM GÜNÜ MASASI VEEEEEEEEEE

Arkadaşlar herkese merhaba.Bugün sizlerle oğlum,canım,birtanem OĞULCAN'ın doğumgünü masasını ve onun muhteşem doğumgünü pastasını paylaşmak istedim.Erkek çocukları bilirsiniz.Genelde futbola,topa meraklı olurlar birşey istedikleri zamanda hemen onlarla alakalı şeyler isterler.İşte benim oğluşumda öyle.Doğum günü pastan nasıl olsun istersin diye sorduğumda bana verdiği ilk cevap FENERBAHÇE li bir pasta olsun dedi.Bizde sevgili arkadaşım Yasemin (LEZZETMUTFAĞI ) ile birlikte düşündük veee bu forma şeklinde pastayı yapmaya karar verdik.Veee sıvadık kolları.Şimdi geçelim pastamızı nasıl yaptığımıza.Birde benim oğluşum pastayı çikolatalı sevdiği için pastamız çikolata yoğunluklu oldu.

****MALZEMELER****

pandispanyası için:

*8 yumurta

*2 su bardağı un

*1 su bardağı nişasta

*2 su bardağı şeker

*1 paket kakao 25 gr.

*1 türk kahvesi fincanı kaynar su

ara kreması için:

*1 kg süt

*3 kaşık un

*2 kaşık nişasta

*1 bardak şeker

*1 poşet kakaolu kremşanti

*kremşantiyi çırpmak için 1/2 bardak süt

*fındık kırığı ve antepfıstığı,damla çikolata

Üzeri için:

*7 poşet kremşanti

*5 bardak soğuk süt

*gıda boyası
****YAPILIŞI******
Pandispanya malzemelerini sırasıyla çırpıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsilerimize paylaştırtık.Benim fırınım mini fırın onun tepsisiyle iki tepsi oldu.Bunları önceden ısıttığımız fırınımızda içini çekene kadar pişirelim.Krema malzemelerini bir tencereye alıp muhallebi gibi pişirelim ve iyice soğumasını sağlayalım.Buz gibi olduktan sonra içine çırptığımız bir poşet kakaolu kremşantiyi ekleyelim.Ara kremamız hazır.Sonra kekimizin bir tanesini ikiye bölüp arasına kremasını ve fındık,fıstık,damlaçikolata serpip üst katını yerleştirelim.İkinci kekimizden iki adet kol şeklinde parça keselim ve yanlarına yerleştirelim.Onunda arasını kesip kremasını ve iç malzemesini koyalım.Üst katını kapatalım.Sonra yaka kısmını biraz oyalım......


Sonra biz bir baktık kenardan köşeden bayağı bir pandispanyamız kalmış.Bizde bunuda değerlindirelim dedik ve top yapmak aklımıza geldi.Kalan kısmıda ikiye bölüp derin bir kasenin içine streçfilm yerleştirdik kekimizin bir parçasını kasenin şeklini alacak biçimde yerleştirdik ve içine krema ve biraz kek parçası doldurduk.Diğer parçayıda kapak şeklinde kapattık ve dolaba kaldırdık.Sonra biraz donduktan sonra ters çevirdik formanın altına yerleştirdik.Sonra gıda boyası ile renklendirdiğimiz krem şanti ile forma şeklinde çizgi çizgi süsledik.Topumuzada bişeyler yapmaya çalıştık ama ilk denemeye göre bayağı güzel oldu siz ne dersiniz çok güzel demi.Varya size bişey söyleyimmi kekimizden hala parçalar arttı veeeee biz onları harika truflar yaptık.Tarifi daha sonra.
TOP PASTANIN İÇ GÖRÜNTÜSÜ....

Arkadaşlar ben bu pastayla arkadaşım sevilin davet ettiği EN GÜZEL PASTALAR yarışmasına katılmak istiyorum.Bu nazik daveti için çok teşekkür ederim.Sizlerde oylarınızı esirgemeyin arkadaşlarım.Desteklerinizi bekliyorum.........

43. TARİF SEVGİLİ SAİDE 'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
43. TARİF SEVGİLİ SAİDE YANİ http://pembepastaevi.blogcu.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
KELEBEK PASTA

bu pasta ile www.birdemliksohbet.blogspot.com'un hazırladığı yarışmaya katılıyorum ve siz arkadaşlarımdan bana oy vermenizi bekliyorum

arkadaşlar oylarınızı bekliyorum www.birdemliksohbet.blogspot.com

malzemeler:

4 yumurta

4 fincan un

4 fincan şeker

1,5 fincan su

kabartma tozu ve vanilya

ara kreması için:

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı margarin

1 su bardağı şeker

üst krema için: 2 veya 3 poşet kremşanti

süslemek için: 2 paket bonibon ve jelibon

yapılışı:
kek hamurunu hazırlıyoruz orta boy tepsiye döküyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. sonra kremayı tencerede kısık ateşte pişirip soğumaya bırakıyoruz. sonra krem şantiyi çırpıyoruz. kek soğuyunca eşit şekilde ortadan 2' ye kesiyoruz sonra kekin yuvarlak yeri içe gelicek şekilde çeviriyoruz alt tarafını üçgen biçimde kesiyoruz sonra çnce arsına sonra üstüne krema sürüp süslüyoruz afiyet olsun.

42. TARİF SEVGİLİ FATOŞ 'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
42. TARİF SEVGİLİ FATOŞ YANİ http://gelincigindunyasi.blogcu.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
NİŞASTALI PASTA

SEVGİLİ BİR DEMLİK SOHBETİN EN GÜZEL PASTA YARIŞMASINA KATILMAM İÇİM YAPMIŞ OLDUĞU NAZİK DAVETE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

bu davet üzerine büyük bir keyifle mutfağa gittip başladım pastanın yapımına her şey yolunda gidiyor derken; fırın ısısından kaynaklanan bir problemden dolayı pandispanya mükemmel kabarmışken birden çöktü tabi benim moralimde pandispanya ile birlikte çöktü ne yapmalıyım birdahamı denemeliyim yarışmaya katılacaktım diye düşündüm ama o moral bozukluğu ile üst üste yapamayacağımı anladım ve yarışma fikrinden vazgeçip pastayı gelişi güzel süsledim, bu durumu sevgili birdemliksohbet sevil hanıma anlattım katılamayacağımı söyledim.Sağolsun oda bana, başından geçenleri bana anlattığın gibi anlat sonuçta oyu ben değil arkadaşların verecek deyince bende katılmaya karar verdim,

TABİ BU GÖRÜNTÜYLE KAZANMA ŞANSIMIN OLMADIĞINI BİLİYORUM AMA MAKSAT PAYLAŞMAK. TADININ GÖRÜNTÜSÜNDEN DAHA GÜZEL OLDUĞUNA EMİN OLABİLİRSİNİZ

Sevgili arkadaşlarım ve ziyaretçilerim şimdi sıra sizde beni yalnız bırakmayın 1 inci olmak gibi bir iddiam yok tabiki ama iyi bir derece alırsam sevinirim en azından mutfaktaki o kabus dolu dakikaları biraz olsun unutabilirim hadi dostlar OYLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM SEVGİLER GELİNCİK







MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 buçuk su bardağı buğday nişastası

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

SÜSLEMEK İÇİN

1 paket kakaolu krem şanti

1 paket vanilyalı krem şanti

damla çikolata

YAPILIŞI

Şeker ve yumurtalar 15 dakika mikserle çırpılır,Diğer malzemeler teker teker eklenerek karıştırılır.26 cm çapında yağlanıp unlanmış bir kalıba yayılır ve 150 derece ısıtılmış fırına verilir.

HEKESİN FIRIN ISISI FARKLIDIR EĞER ISISI YÜKSEK OLAN VARSA DAHA DÜŞÜK DERECEDE PİŞİREBİLİR.

İsteğe göre süsleme yapılır

41. TARİF SEVGİLİ NİLGUN 'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
41. TARİF SEVGİLİ HÜLYA YANİ http://benimtariflerim.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
EN GUZEL PASTA YARISMASI :1-KESTANELI VE CIKOLATALI PASTA


Bütün etkinlikler bu aya denk gelmiş sanki. Hepsinin de son katılım tarihleri neredeyse aynı.Hiç kimseyi kırmak ,üzmek prensibim değildir.Babam hep der ki "davete icabet etmek gerekir".Sıradan bütün etkinlik tariflerimi eğer kısmet olursa bu hafta içinde yayınlamak istiyorum.İlk olarak da beni geliğ bizzat davet etmiş olan Sevil arkadaşımızın düzenlediği en güzel pasta yarışması için bu pastamın tarifini vermek istedim.Eğer beğenirseniz sizler de belki benden oylarınızı esirgemezsiniz.Bu pastayı aslında yeni yapmadım ama tarifini vermek bir türlü nasip olmamıştı biraz uzun olduğu için hep üşenmiş ve ertelemiştim.Bu sipariş bir pastaydı ve istek üzerine bol çikolata ve kestaneyle yapılmıştı.Kestane mevsimi henüz geçmemişken en kısa sürede yapıp sevdiklerinizi şımartın bence.Bence çok sevecekler.Neyse işte tarifimiz şöyle:
KESTANELİ VE ÇİKOLATALI PASTA:
Malzemeler:
Pandispanyası için:(ben 2 adet pandispanya pişirdim biri sade biri kakaolu.Kakaolu pandispanya için buradaki tarifi kullanabilirsiniz.Sadesi için bunu uygulayın).

3 adet yumurta


3 çorba kaşığı tozşeker


5 çorba kaşığı dolusu un


2 çorba kaşığı süt


yarım paket kabartma tozu


yarım paket vanilya

Ara Kreması için:

2 su bardağı süt


4 adet yumurtanın sarısı


2 çay bardağı tozşeker


2 çorba kaşığı un


2 çorba kaşığı nişasta


3 çorba kaşığı kakao


4 -5 çorba kaşığı kestane püresi



Üstü için:

2 poşet krem şanti ( bir tanesi kakaolu)


2 su bardağı süt


kestano kestane çerezi


şeker hamuru


damla çikolata


çikolata rendesi (kazımalık kuvertür çikolata kullandım)



çikolatalı ganaj için:
100-150 gr küçük parçalar halinde çikolata


2 bardak süt kreması


25-50 gr. kadar tereyağı


badem veya hindistan cevizi esansı (1 çay kaşığı kadar yeterli)
Yapılışı:İlk olarak pandispanyalarımızı aynı kalıpları kullanarak pişirelim.Kakaolu pandispanyayı buradaki tarife göre hazırlayın.Vanilyalı için ilk olarak şekerle yumurtaları kabarıncaya kadar çırpın.


Süt, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın.


Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.Ben kelepçeli kalpli kalıp kullandım.Çıkarması da çok kolay oldu hem de şekli çok güzeldi.


Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.Pişip pişmediğini anlamak için kürdanla kontrol edebilirsiniz.
Pandispanyalar soğurken kremayı hazırlamak için sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
Yumurta sarılarını, tozşeker, un, kakao ve nişasta ile çırpın.Daha sonra kaynayan süte azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.Karışım krema halini alana kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan alıp içine kestane püresini ilave edin ve çırparak kremaya yedirin.
Kremayı soğumaya bırakın ve kakaolu pandispanyayı üçe diğerini ise ikiye bölün.Bunun için özel bir aletiniz yoksa diş ipi kullanabilirsiniz.
Pastayı şekerli ve kahveli suyla ıslatın sadece şekerli su da olur.Her katına kremadan sürün ve iyice yayın.
En üstü için çikolatalı ganajı hazırlayın.Bunun için çikolatayı ben-mari usulü eritin.İçine kremayı ekleyip iyice çırpın.Sonra parlak olması için tereyağını da ekleyin ve eğer isterseniz aromasını da katıp iyice karıştırın ve donmadan önce pastanın üzerine iyice gezdirin.Her tarafı kaplanmalı.Daha sonra krem şantileri birer bardak sütle hazırlayın ve istediğiniz şekilde süsleyin.Kestano'yu üzerine koyun.Çikolatayı rendeleyin yanlara krem şantiyle süsler yapın ve damla çikolatalar koyun.Ben şeker hamuruyla da çiçekler yapıp süsledim.
Afiyet olsun!

40. TARİF SEVGİLİ ELİF'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
40. TARİF SEVGİLİ ELİF YANİ http://elifinkahvesi.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
ÇİLEKLİ PASTA

En güzel pasta yarışması için bu güzel çilekli pastayı yaptım.Umarım sizlerde seversiniz.Davet içinhttp://birdemliksohbet.blogspot.com/ arkadaşıma teşekürler.Oylarınızı bekliyorum sevgiler...
PANDİSPANYA İÇİN

5 yumurta+5 kahve fincanı toz şeker

5 kahve fincanı elenmiş un

1 kahve fincanı ince(un gibi)çekilmiş fındık

1 çay kaşığı tarçın

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

KREMA İÇİN

7 kaşık toz şeker

3 yemek kaşığı un

2 yumurta

1 paket vanilya

50 gr margarin

SÜSLEMEK İÇİN

200 gr fındık

15/20 adet çilek

Yarım çay bardağı damla çikolata

YAPILIŞI

İlk olarak pandispanyamız için,şeker ve yumurtaları mikserle 5 dakika çırpalım.Vanila,fındık,tarçın ve kabartma tozunu ekliyelim.Elenmiş unnuda ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpalım.Hamuru yuvarlak şekilli,yağlanmış bir kalıpa dökelim.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirelim.Kreması için bir tencerede şeker,yumurta ve unu kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim altını kapatmadan vanilya ve margarini ekleyim soğumaya bırakalım.Pastabanı ortadan ikiye bölelim,şekerli su ile ıslatalım.Kremamızın yarısını sürelim üzerine ikiye kestiğimiz çilekleri koyalım,fındık ve damla çikolatalarıda ekliyelim diğer parçayı üzerine kapatıp kalan kremamızı bir spatula ile üzerine sürelim.Kenarlarını ve üzerini çekilmiş fındıkla süslüyelim.Ben 200gr bitter çikolatayı eritip pastanın üzerine döktüm 3 adet çileği çikolataya batırdım böylece daha güzel bir görüntü oldu.Afiyet olsun sevgiler...

26 Mart 2008 Çarşamba

39. TARİF SEVGİLİ ZUHAL'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
39. TARİF SEVGİLİ ZUHAL YANİ http://zuhalkoglu.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
ALMAN PASTASI


Arkadaşım''birdemliksohpet'' pasta yarışmasına benide davet ettiği için teşekkür ederim.Bende Alman pastamla yarışmaya katılıyorum.Haydi canım arkadaşlarım sizleri bana oy vermeye davet ediyorum:)))Duyan duymayanlara,gören görmeyenlere söylesin!Sizleri seviyorum.sevgilerrrrrrrr....

Hazırlanışı:

2 yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı şeker

1 paket kabartmatozu

100gr.margarin(erimiş)

3 çay bardağı un

2 adet muz

Pudra şekeri

Kreması:

2 su bardağı süt

2,5 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı:

1.Önce margarini eritin.Yumurta ve şekeri çırp.Yağ ve sütüde katıp tekrar çırpın.

2.Un ve kabartmatozunu çırptığın karışıma ilave edip tekrar çırpın.

3.Yağlanmış kaba döküp 160 derecede pişirin.

4.Süt,un,şekeri çırpıp muhallebi kıvamına getirin.Pişmeye yakın vanilyayıda katın.

5.Pişmiş olan keki yandan kesin.İki parça elde edin.Ortasına soğumuş olan kremayı dökün.Kremayı yaydıktan sonra muz dilimlerini sıralayın.

6.Kekin diğer parçasını kremalı muzun üzerine koyun.En son her yanına pudra şekeri serpiştirin.

38. TARİF SEVGİLİ ARZU'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
38. TARİF SEVGİLİ ARZU YANİ http://arzumcum.blogcu.com/
beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
** KALPLER PASTAM **




MALZEMELER:

KEKİ İÇİN:

3 ADET YUMURTA

3 KAHVE FİNCANI ŞEKER

2 '' '' SÜT

1 '' '' SIVIYAĞ

1 '' '' KAKAO

4 '' '' UN

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU



MUSLİN KREMİ:

YARIM LİTRE SÜT

2 ADET YUMURTA

10 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI

2 '' '' UN

100 GR. MARGARİN
1 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN:

80 GR. SÜTLÜ ÇİKOLATA

1 ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA

4-5 YEMEK KAŞIĞI SÜT KAYMAĞI YADA ÇİĞ KREMA

1 ÇAY KAŞIĞI TEREYAĞ
AYRICA 1 POŞET KREM ŞANTİ + 1 BARDAK SÜT
YAPILIŞI:

Kek için olan malzemeleri sırasıyla çırpın.

Yağlanmış ve unlanmış bir kalıba boşaltın.

175 derecede pişirin.

Pişen keki soğutun ve ortadan ikiye kesin.

Bir parçasının üzerinde kurabiye kalıplarıyla şekil çıkarın.

Üzeri için bir tavaya çiğ kremayı alın ve ılıtın.

üzerine çikolataları, tereyağını ekleyin ve karıştırarak eritin.

Kekin kalıpla çıkardığımız kısmına erimiş çikolatanın yarısını sürün.

1 poşet krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın ve buzdolabına koyun.

Daha sonra muslin kremi için; bir tencereye margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyun.

Hafif ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

Ocağı kapatın ve vanilyayı ekleyin.

Biraz ılıyınca margarinide ekleyip, kremaya yedirin.

Eğer isterseniz herhangi bir kremada kullanabilirsiniz.

Kekin bütün olan parçasına kremayı yayın.

Üzerine çikolatalı kek parçasını kapatın.

Kalan erimiş çikolata ile pastanın yanlarını kaplayın.

Pastayı buzdolabına koyun ve 2 saat dinlendirin.

Dolaptaki pastayı ve krem şantiyi çıkarın.

Pastanın kalıpla kestiğimiz boşluklarına krem şantiyi doldurun.

Tekrar dolaba kaldırın ve 2 saat daha dinlendirin.

Ayrıca kalıpla kesip, çıkardığımız kek parçalarınıda minik pastacıklar yapabilirsiniz.

Ben kalp şeklini kullandım. siz dilediğiniz kalıpla yapabilirsiniz.

Sonraaa dilimleyip, afiyetle yeyin.



BİLİYORUM ÇOK UZUN ANLATTIM AMA EN İNCE DETAYA KADAR VERMEK İSTEDİM. AYRICA BİR SÜRÜDE RESİM ÇEKTİM. DAHA İYİ ANLAŞILSIN DİYE. UMARIM SİZİ SIKMAMIŞIMDIR VE YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR.
HEPİNİZE ŞİMDİDEN GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

25 Mart 2008 Salı

37. TARİF SEVGİLİ SOFRAKEYFİ 'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
37. TARİF SEVGİLİ http://sofrakeyfi.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık

PEMBELİ PASTA ( KIZIMIN DOĞUM GÜNÜ )

>
CANIM KIZIM YENİ YAŞIN KUTLU OLSUN
SENİ SEVİYORUM
PANDİSPANYA
4 adet yumurta
4 fincan un
4 fincan şeker
1 kaşık nişasta
1 kabartma tozu
1 vanilya

KREMA İÇİN
Yarım litre süt
1paket vanilya
6 silme çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
50 gram margarin
yarım su bardağı vişne suyu
çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
ÜZERİ İÇİN
Yarım su bardağı süt
1 poşet sade krem şanti
YAPILIŞI
Önce yumurtaları şekerle köpürene kadar çırpın.un kabartma tozu, vanilya,1 kaşık nişastayı koyu tahta kaşıkla karıştırın.24 cm lik kelepçeli kalıbı yağlayıp unlayın hamuru içine dökün 175 derecede 25 , 30 dakika pişirin.soğuduktan sonra ortadan uzun bir bıçakla iki bölün ,vişne suyundan 1 kaşık alın 2kaşık şekerle beraber yarım su bardağı suya karıştırın kaşık yardımıyla keki ıslatın ,krema malzemelerinin hepsini karıştırıp pişirin soğuduktan sonra kekin içine yarısını koyun bıçakla düzeltin yarım keki üzerine kapatın
Kalan kremayla her tarafını kapatın.yarım bardak sütle şantiyi köpürtün istediğiniz şekilde süsleyin 1 gece buzdolabında bekletin.
Vişne suyu dondurucuda vardı onu kullandım
AFİYETOLSUN

36. TARİF SEVGİLİ SİBEL'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM

36. TARİF SEVGİLİ SİBEL YANİ http://sibelintarifdefteri.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
Yeni bloğumuz ve Nazar Etkinliği, ardından 1. Ankara Buluşması derken ayın sonuna yaklaştık...Kafamda şekillendirdiğim bir sürü tarif vardı bu ay sonuna kadar yayımlanacak, öyle güzel etkinlikler vardı ki...Ama ayın sonuna 5 kala bunların kaçını gerçekleştirebilirim ya da gerçekleştirebilir miyim bilmiyorum... Dolayısıyla sevgili Sevil'in En Güzel Pasta Yarışmasına katılmam için yaptığı nazik davete karşılık verebilmek için yeni bir pasta yapma imkanım ne yazık ki olmadı. Ama Sevil'i kırmak da istemedim.Bir ay kadar önce komşum Ayşe ablanın torunu için sipariş verdiği doğum günü pastası geldi aklıma...Henüz yayımlamaya fırsat bulamadığım tariflerden biri...Oylamaya katılmak için belki çok geç... ama benim için bu önemli değil...etkinliğe yeni bir renk katmış ve sevgili Sevil'i kırmamış olmak yeterli benim için...Pastanın tarifini tekrar yazmayacağım, çünkü çok kısıtlı bir sürede hazırlanması gerektiği için hazır pastaban kullandığım ve pastanın kreması için gülbahçesi pastamdaki pastacı kremasının aynısını kullandım. Tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.Pastanın üzerindeki pamuk prenses doğum günü çocuğu Gizem'in isteğiydi. Ben de klasik köprü üstünde pamuk prenses ve yedi cüceler süslemesi yerine farklı birşeyler yapıp pastanın kenarlarını da file fındık ve çikolatalı ayıcık bisküvilerle kapladım. Gizem de arkadaşları da pastayı çok beğenmişlerdi.Daha önce yaptığım pastalara bakıyorum da, blogcu olmak ve blogcuların paylaşımlarından yararlanmak ne çok şey öğretmiş bana. Eski pastalarıma bakınca şimdi olsa şunu şöyle yapardım dediğim ne çok şey var...Fırsat bu fırsat eski blogumdaki, blogculuğa ilk göz kırptığım zamanlarda yaptığım pastaları ekleyeyim de eskisi yenisi, düzgünü eğrisi hepsi bir arada olsun. İşte ilk iki ekleme...Her zamanki gibi ilk yayımlandıkları haliyle... Birincisi İkizlerimin doğum günü pastası ...

 
BLOG designed by