24 Mart 2008 Pazartesi

34. TARİF SEVGİLİ SERAY'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
34. TARİF SEVGİLİ SERAY YANİ http://latilokum.blogspot.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
MUZLU PASTA # EN GÜZEL PASTA YARIŞMASI 1 #




Sevgili Sevil' in ev sahibeliğinde gerçekleşen EN GÜZEL PASTA YARIŞMASI 1 ' e bende Muzlu Pasta tarifim ile katıldım. İddialı değilim çünkü çok çok daha güzellerini yapabilirdim. Lakin vakit yetersizliğinden hem en kolay yapılanını hemde kolay yapılmasına rağmen tadına, lezzetine doyum olmayan bu pastayı yapmaya karar verdim. Umarım deneyenler sonucundan en az benim kadar memnun kalırlar. Haydi dostlar pasta yarışmasına buyurun, oylarınızı bekliyoruz..Yapılışını aşama aşama fotoğrafladım, aşağıda sırası ile takip edebilirsiniz.

Malzemeler
1 adet iki katlı pandispanya (Ben sadesini kullanıyorum.)
1 paket muzlu yada çilekli rulo kek (Çikolatalısı ağır oluyor.)
1 poşet muzlu creme ole
1 poşet krem şanti
500 ml süt
Dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı bal

Yapılışı
Creme ole, krem şanti ve sütü çırpın. Karışımı buzdolabına kaldırıp bir süre soğutun.
Kelepçeli kek kalıbınızın tabanına yağlı kağıt serin.
Rulo keki dilimleyip kelepçeli kek kalıbının iç tarafına yanyana dizin.
Pandispanyanın bir katını kek kalıbına yerleştirin.
Kremanın yarısını kekin üzerine yayıp üstüne dilimlenmiş muzları dizin.
Pandispanyanın ikinci katını üzerine kapatıp kalan kremayı yayın.
Dövülmüş cevizi bolca serpin, kalan muz dilimlerini dizin.
Üzerine bir kaç kaşık bal gezdirin. Servis zamanına kadar buzdolabında bekletin.
Kelepçeli kalıptan çıkarmadan önce bir bıçak yardımı ile pastanın kenarlarını kalıptan ayırın, kelepçesini çıkarın ve yağlı kağıt ile birlikte servis tabağına alarak dikkatlice altından yağlı kağıdı çekip alın. Afiyet olsun.
Not: Sevil' ciğim, sana da çok çok başarılar diliyorum. Sevgiler

1 yorum:

nilgün dedi ki...

merhaba arkadaşım.pastan çok güzel .dünkü misafirlerime senin tarifini hazırladım ellerine sağlık.çok beğendiler.www.benimyemeklerim.com

 
BLOG designed by