30 Mart 2008 Pazar

50.TARİF SEVGİLİ EBRUDAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
50. TARİF SEVGİLİ EBRU YANİ http://ebruakin.blogspot.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık


Sevgili Bir Demlik Sohbet arkadaşımızın organize ettiği "En Güzel Pasta Yarışması'na" ben de katılmak istedim.

Sevgili arkadaşımıza başarılar diliyorum.




Pandispanya İçin:
Malzemeler:
6 yumurta
2 su bardağı toz şeker
250 gr tereyağı
3 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 su bardağı kakao
1,5 su bardağı süt
Yapılışı:
-Yumurtaları ve şekeri 3 dakika kadar çırpın.
-Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
-Ayrı bir kaba bütün kuru malzemeyi eleyin.
-Unlu karışımı, azar azar yumurtalı karışıma kaşıkla yedirin.
-Sütü ekleyin ve iyice homojen bir hamur elde edene kadar kaşıkla karıştırmaya devam edin. (Fazla karıştırmayın. Sadece kenarlarda un kalmadığına emin olana kadar.)
-Tabanına yağlı kağıt kesip, serdiğiniz, 26 cm çaplı kelepçeli kalıba kek hamurunuzu dökün. Kenarlarını yağlamayın. Bu tür kekler için, Emel Başdoğan'a göre (ve bana göre de :)), kalıbın kenarlarını yağlamazsanız, kek kenarlarına tutunarak daha fazla kabarırmış. Ama altı için bu söz konusu değil tabii.
-Daha sonra kekinizi, 180 derecede ısınmış fırınınıza verin.
-Yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar pişirin.
-Kekin pişip pişmediğini anlamak için; tam ortasına kuru bir bıçak batırın. Çektiğinizde bıcak temizse kekiniz pişmiştir. Kek harcı bulaşmış görünüyorsa pişmemiştir. Pişirme esnasında ilk 40-50 dakika fırınınızın kapağını açmayın. Açarsanız, kabarmaya çalışan kekiniz sönecektir.
-Kekiniz ılındığında kalıptan çıkarın. İster kalp şeklindeki çember ile kekinizi kesin, isterseniz de yağlı kağıtın üzerine kalp şekli çizip, kenarlarından keki kesmek suretiyle, kekinize kalp şekli verin.

Diğer Malzemeler:
2 Paket Dr Oetker Dolgu Kreması
Dolgu kreması için; 6 çay bardağı süt

Yarım su bardağı damla çikolata

1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt

1 su bardağı krema

750 gr beyaz şeker hamuru
Yarım su bardağı kadar mısır nişastası

Pastanın Katlandırılması:
-Dolgu kremasını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Damla çikolataları ekleyin, karıştırın.

-1,5 su bardağı süt ile 1,5 su bardağı toz şekeri karıştırıp ocağın üzerine alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamasına gerek yoktur. Ilık olarak kullanacağız.

-Kekinizi, metal plaka ile varsa döner tablanızın üzerine koyun.
-Uzunca bir bıçak yardımı ile eşit üç kata ayırın. Her katı ayrı bir metal plaka üzerine alın.
-En altta kalan katı ılık süt-şeker karışımı ile hafifçe ıslatın.
-Kekinizi kalp şeklinde keserken kenarlarından artan parçaları incecik şeritler halinde keserek, krema üst katlar konulduğunda dışarı taşmasın diye, kekinizin üst kenarlarında ince bir çeper oluşturun.
-Ortasına dolgu kreması koyup, diğer kata da aynı işlemi uygulayın.
-En üst katı da pastanın üzerine yerleştirip, süt-şeker karışımı ile ıslatın.
-Katlandırma işlemimiz bitti.
-Pastanızın dışına, iyice soğutup, mikser ile çırptığınız kremayı spatula yardımı ile sürün.
-Streç film ile kaplayın.
-Pastamız şeker hamuru ile kaplanmaya hazır.

Pastanın Şeker Hamuru ile Kaplanması:
-750 gr beyaz şeker hamurunu, mısır nişastası elediğiniz, mümkünse mermer tezgah üzerinde merdane ile yerinden kaldırmadan 5 mm kalınlığında açın.
-Kenarlarından taşan mısır nişastalarını bir yumurta fırçası yardımı ile hamurdan uzaklaştırın.
-Pastanızın üzerinden streç filmi çıkarıp, spatula ile tekrar düzeltin.
-Hamuru dikkatlice merdaneye sarıp, pastanın üzerine yerleştirin. Kenarlarını oturtup, fazla hamuru bir bıçak yardımı ile temizleyin. Üzerini ister kendi yaptığınız çiçeklerle, isterseniz kalıplarla kestiğiniz renkli şeker hamurlarıyla süsleyebilirsiniz.

Pasta katlandırma ve kaplama aşamalarını fotoğrafları ile görmek isterseniz, benzer başka bir pastam için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu pastamın küçük güllerinin yapımı için buraya, büyük güllerinin yapımı için buraya, yapraklarının yapımı için buraya ve şeker hamuru yapımı için de buraya tıklayabilirsiniz.

Deneyenlere kolay gelsin. :)

5 yorum:

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Eklediğin için teşekkürler. Tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.
Kucak dolusu sevgiler... :)

karamelam dedi ki...

56 pasta içinde en çok seninkini beğendim ebru. oy verebilirsem vereceğim. eline sağlık hoşçakal

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Ben de nereden oy verildiğini bulamadım.

Çok teşekkür ederim Güzin Hanım. Beğenmenize çok sevindim.

Görüşmek dileğiyle.
Sevgiler...

Yaren dedi ki...

Cok romantik bir pasta ,ay yok oy veremeden gecemicem.Ellerine saglik Ebrucum,cok güzel .

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Bu pasta 3 katlı nişan pastası aslında. :)
Yaren'e çok teşekkür ederim.
Sevgiler...

 
BLOG designed by