14 Mart 2008 Cuma

8. TARİF SEVGİLİ DİLEK'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
8. TARİF SEVGİLİ DİLEK YANİ http://diki35.blogcu.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık.
Schoko Mousse Torte


Malzemeler

Hamuru icin:

150g Cikolata150g Margarin (yumusak)150g Seker1 Vanilesekeri6 Yumurta 1 yemekkas. Nescafe (tozu)150g Un 1 tatlikas. Kabartmatozu
Cremasi icin:
50g Cikolata800g Krema3 yemekkas. Pudrasekeri2 paket Cafe Crown findikli (Nescafe den) 1 yemekkas. Nescafe (tozu)
Üstü icin:
isteye göre Kakao
Hazirlanisi:
Cikolatayi bel mari usulü eritelim. Margarini 75g seker ve vanilinsekeri ile cirpalim. Icine 4 yumurta sarisi ve 2 bütün yumurta ve nescafe yi ekliyelimve devam cirpalim, yaklasik 3-4 dak. Simdi icine bel mari usulü eritigimiz cikolatayi ekliyelim ve karistiralim. Ayri bir kap icinde yumurta aklarini artan sekerle köpürtelim kar gibi beyaz olasiya kadar. Bunu margarinli cikolatali karisima dikkatlice bir kasik yardimiyla karistiralim. Üstüne un, kakao ve kabartmatozunu bir elek yardimiyla eliyelim. Tekrar dikkatlice karistiralim. Yaglanmis kelepce tepsimize dökelim hamuru ve yaklasik 40 dak. 175° firinda pisirelim. Kekimiz soguduktan sonra 1/3 üstünden keselim ve kirikliyalim. Kekimizim etrafina kelepceyi tekrar takalim. Kremayi pudrasekeri ile sertlesesiye kadar cirpalim ve ikiye bölelim. Birini sade birakalim, digerine cafe crown, nescafe, kekin kirinlilarini ve cikolatayi ekliyelimve tekrar dikkatlice karistiralim ve kekin üstüne dökelim. Bunun üzerine sade biraktigimiz kremayi sürelim. 1-2 saat buzdolabinda dinlendirelim. Servis öncesi kelepceyi cikaralim üstüne kakao serpelim. Afiyet olsun....



1 yorum:

Anonymous dedi ki...

selamlar
bana süpriz yapmisiniz tsk
blogumu acinca soke oldum
cok da sevindim
sevgilerle Dilek
www.diki35.blogcu.com

 
BLOG designed by