12 Mart 2008 Çarşamba

3. TARİF SEVGİLİ YAREN'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
3. TARİF SEVGİLİ YAREN YANİ http://yarenle.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık.

HİNDİSTANCEVİZLİ KREM PASTA


Bu pastayi ablacigimin dogum gününe yapmistim. Yeni bir etkinlige ev sahibligi yapan arkadasimizhttp://birdemliksohbet.blogspot.com/,en güzel pasta etkinligi düzenlemis.Bende bu nacizhane pastamla katilmak istedim.Kendisine kolayliklar diliyorum.
MALZEMELER
250 gr. yag
150 gr-250gr. seker
1 paket vanilya
ceyrek cay kasigi tuz
5 yumurta
350 gr. un(1/3 nisasta olabilir)
1 pak. kabartma tozu
125 ml süt
1 kutu karisik meyve kompostosu
beyaz cikolata kurvetür
500 ml süt
1 paket Paradies Creme
Süs icin: Damla cikolata,marzipan ve gida boyasi (güller icin)
HAZIRLANISI
Margarin ve seker mikserle önce karistirilir,iyice karistirdiktan sonra teker teker yumurtalar eklenir.Un,kabartma tozu ve vanilya beraberce margarinin icerisine elenir.Süt ilave edilir ve devam karistirilir.Tüm malzemeler güzelce karistiktan sonra ,yaglanmis tepsiye esit miktarda dagitilarak dökülür ve önceden 200°C de isitlmis firina konur.Yaklasik 50 dakika 180 °C de pisirilir. Diyer taraftan Paradies creme (icinde 2 tane var)soguk sütle mikser yardimi ile karistirilir.Normalde iki paketine 600ml süt gerekiyor ama crema daha koyu olsun diye daha az süt koydum.Koyu bir kivama geldikten sonra buzdolap da dinlendirmeye biraktim.Meyve compostosunu süzgecte süzdüm.Keki ortadan iki kes kestim ve böylelikle de üc dilime ayrilmis oldu.Buzdolaptaki cremayi alip pastanin her katina sürdüm,kremanin üstlerinede meyveleri yerlestirdim.En üste beyaz cikolata kurvetürü suda torbasinin icinde erttikten sonra pastanin üzerine sürdüm esit miktarda.Artan cremayi da pastanin cevresine sürdüm ve damla cikolata ile süsledim.En üste yine beyaz cikolata ile dekor yaptim. Marzipanla gida boyasini karistirip gülleri hazirladim.Buzdolapda dinlendikten sonra servis yaptim.Afiyet olsun
.



3 yorum:

anneminkiziyim dedi ki...

Yarencigim merhabalar, ellerine saglik canim, harika pasta yapmissin, insallah kazanirsin... sevgiler....

Baharcicegi dedi ki...

Canim benim pastan sahane olmus ilkler arasinda yerini aldi bile eline saglik yarencim

SİBEL'İN TARİF DEFTERİ dedi ki...

Yarenim canıım, ellerine sağlık, şansın bol olsun güzelim, benim birincim sensiin

 
BLOG designed by