24 Mart 2008 Pazartesi

32. TARİF SEVGİLİ BEGUM'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
32. TARİF SEVGİLİ BEGÜM YANİ http://begummutfakta.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık

Frambuazlı Pasta

Bu pastayı eşimin annesi icin yaptım. Dün 55. doğumgününü kutladık.Hem bu pastayla en güzel pasta yarışmasına katıldım.
Gerekli Malzemeler:
Pandispanyası icin:
6 yumurta sarısı
120 gr şeker
50 gr bademtozu (soyulmuş)
150 gr un
6 yumurta beyazı
1/2 cay kaşığı kabartmatozuŞerbeti icin:
1.5 dl su
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı frambuaz likörü (isteğe bağlı)Kreması icin:
250 gr ricotta peyniri
50 gr pudraşekeri
1/2 limonun suyu
3 dl krema
250 gr frambuaz (dondurulmuş)


Süslemek icin:
150 gr file badem
cekilmiş antepfıstığı
100 gr frambuaz
2 yemek kaşığı frambuaz receli
1.5 dl krema


Pandispanya icin (1 gece önceden):
26 cm'lik kelepceli kalıbın altını yağlı kağıd ile kaplıyoruz, yanlarını yağlıyoruz. Fırını 180° C'ye ısıtıyoruz.
Yumurta sarılarını şekerle birlikte kalın bir krema haline gelene kadar cırpıyoruz. Badem ve unu birlikte karıştırıp kremaya ilave ediyoruz ve dikkatlice kremaya yediriyoruz.
Yumurta beyazlarını kabarma tozuyla katılaşıncaya kadar cırpıyoruz ve hamurumuza dikkatlice yediriyoruz.
Kalıba döküp 40 dak. pişiriyoruz.Şerbet icin:
Su ve şekeri kaynatıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
Soğuduktan sonra frambuaz likörü ile tatlandırıyoruz.


Kreması icin:
Ricotta, pudraşekeri ve limon suyunu cırpıyoruz.
Kremayı katılaşıncaya kadar cırpıyoruz ve kremaya ilave edip dikatlice karıştırıyoruz.
Pandispanyayı otadan kesiyoruz, altaki pandispanyayı servis tabağımıza yerleştiriyoruz ve üzerine şerbetin yarısını döküyoruz.
Kremanın yarısını ayırıyoruz, diyer yarısına frambuazları ekleyerek karıştırıyoruz.
Frambuazlı kremayı pandispanyanın üzerine sürüyoruz ve diyer pandispanyayı üzerine kapatıyoruz. Üzerine geri kalan şerbeti döküyoruz ve 10 dak. buzdolabında bekletiyoruz.
Pastanın üzerini/kenarlarını ayırdığımız krema ile kaplıyoruz.Süslemek icin:
Pastanın etrafını (kenarlarını) file badem ile kaplıyoruz. Üzerine antepfıstığından serpiyoruz.
Pastanın ortasına yaklaşık 8 cm'lik yuvarlak kalıb koyuyoruz, icine frambuazları diziyoruz.
Frambuaz recelini ısıtıyoruz ve frambuazların üzerine döküyoruz. Kalıbı almadan buzdolabında yaklaşık 15 dak. reclin donmasını bekliyoruz.
Kremayı katılaşıncaya kadar cırpıyoruz ve sıkma torbasına dolduruyoruz.
Kalıbı alıyoruz ve pastayı krema ile süslüyoruz. Bazı sıktığımız kremaların üzerine frambuaz yerleştiriyoruz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

Seray dedi ki...

Pastanız çok leziz ve güzel görünüyor. Emeğinize , ellerinize sağlık. Bende deneyeceğim.
Sevgiler
Seray

 
BLOG designed by