25 Ocak 2009 Pazar

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ

PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
225. TARİF ADI: ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ
GÖNDEREN: http://deryayla.blogspot.com
MALZEMESİ
4 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Öncelikle havuçlarımızı kazıyarak halka şeklinde doğruyoruz,tencereye alıp 1 çay bardağı suyla yaklaşık 10 dakika yumuşayana kadar pişiriyoruz. Üstüne piyazlık doğradığımız soğanı,2 çorba kaşığı zeytinyağını,tuzunu ve şekerini ekliyerek 1 su bardağı suyla kapağını kapatarak çok kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağını üzerine gezdiriyoruz,ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN......
Tarif Sofra dergisi Aralık sayısından alınmıştır.

0 yorum:

 
BLOG designed by