24 Ocak 2009 Cumartesi

PATATES TATLISI



PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA

204. TARİF ADI: PATATES TATLISI

GÖNDEREN: http://ezgilitarifler.blogspot.com/
MALZEMELER:
125 gr margarin
2 adet haşlanmış patates
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ALDIĞI KADAR UN
İÇİNE:dövülmüş ceviz ve tarçın
ŞERBETİ İÇİN: 2.5 subardağı su
2 su bardağı şeker
1 kaç damla limon suyu

HAZIRLANIŞI :
Öncelikle şerbeti hazırlayın.Tencerede şeker ve suyu kaynatın limon suyunuda ekledikten sonra sadece bir iki taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.
Hamur için eritilmiş soğutulmuş margarine ezilimiş patatesleri,yumurta,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin üzerine azar azar
un ekleyin ve ele yapışmayacak bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın çay tabağı büyüklüğünde açın içine tarçınla karıştırılmış cevizden koyun büzdürüp kapatın ve büzülen kısım alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye koyun. Hamurları bu şekilde bitirin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Üzerine soğuk şerbeti dökün.Arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
SOFRA DERGİSİNDEN ALINTIDIR.................................AFİYET OLSUN.

0 yorum:

 
BLOG designed by