13 Ocak 2009 Salı

TURTA


PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFT
21 .TARİF ADI: TURTA
Malzemeler:
1 paket becel margarin (250 gr)
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
3 su bardağı un
bir fiske tuz
Tavuk göğsü:
Yarım su bardağı un, yarım su bardağı toz şeker, iki buçuk su bardağı süt bir tencereye konulur ve pişirilir. altı kapatıldıktan sonra biraz tereyağ ve şekerli vanilin ilave edilir. mikserle soğutulur.
Yapılışı:
Un hariç bütün malzemeler bir kaba konulur. Un azar azar ilave edilerek karıştırılır ve hamur elde edilir.( bu malzemeden 18 parça hamur elde ediliyor. ) tart kalıbı yağlanır. her bir parça tart kalıbına ince olacak şekilde elimizle yayılır. 160-170C de pembeleşinceye kadar pişirilir.Pişen tart biraz soğumaya bırakılır. sonra iç kısmına tavuk göğsü yerleştirilir. reçel veya meyva ile süslenir. Afiyet olsun.
NOT: tavuk göğsünün yumuşak olmasını isteyenler içine yarım paket sütle çırpılmış kremşanti ekleyebilir. gayet güzel oluyor.

0 yorum:

 
BLOG designed by