22 Ocak 2009 Perşembe

EV USULU LAHMACUN


PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA 142.
TARİF ADI: EV USULU LAHMACUN
GÖNDEREN: http://handemutfakta.blogcu.com/ /
Malzemeler ;
Hamuru için ;
1 kilo un
1 paket maya
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
İç malzemesi ;
2 tane orta boy soğan
Yarım kilo kıyma
3 tane siviri biber
2 tane domates
Yarım demet maydonoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 paket margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Yapılışı ;
Bir kaba un koyun. Ortasını havuz şeklinde açın. Ilık suda eritilmiş maya ve tuz ilave edip ortadan kenarlara doğru yoğurun. Yoğrulan hamuru kenara alıp dinlenmeye bırakın. Soğanları robotta kıyın. Üzerine kıymayı, maydonozları, sivri biberi, domatesi, salçayı ve bahatlarını ekleyip birbiriyle yoğunlaşıncaya kadar robottan geçirin. Dinlenmiş hamuru bezelere ayırın. (Yaklaşık 20-22 tane çıkıyor.) Oklava yardımıyla kalın olmıycak şekilde açın. Üzerine kıymalı harçtan alıp eşit bir şekilde yayın. Unlanmış fırın tepsisine dizip 220 derece fırında pişirin. Not : Bizim fırınımız eski tip fırınlardan olduğu için düşük ısıda kuruttu. Yüksek ısıdada kenarlarını çıtırlaştırdı. Siz derecesini kendinize göre ayarlayabilirsiniz

1 yorum:

Adsız dedi ki...

SLM CANIM MİSAFİR OLARAK DİYEYİMKİ
lahmacunları tavada pişir kurumuyor brn öyle yapıyorum lezzetide oldukça ğüzel...

afiyet olsun

 
BLOG designed by