25 Ocak 2009 Pazar

KADAYIF YAPIMI

PORSELEN DEMLİKTE
34. HAFTA 228. TARİF ADI: KADAYIF YAPIMI
GÖNDEREN: http://yapraksarma.blogcu.com/
MALZEME LİSTESİ
2 adet tepsi için
750 gr incecik doğranmış kadayıf
300-400 gr ağaç altı denen fıstık
1 adet margarin yada tereyağı
300 gr kadar tuzsuz peynir
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Öncelikle içi çok az kadayıf alan tepsimiz margarinle yağlanır.Üzerine içine 50 gr. eritilmiş margarinle karıştırılmış kadayıftan eklenir.İncecik bir kat tepsiye boş kalmayacak şekilde yayıp elimizle bastırıp iyice yerleştiririz.Daha sonra üzerine tuzsuz peyniri yada fıstığı,yada her ikisini birden yayarız.Biz karışık yaptık.Daha sonra yine kadayıfımızı incecik içimizin üzerini kaplayacak akdar kapatıp yine bastırıyoruz.En son olarak üzerine margarin parçaları koyup ısınmış fırında pişiriyoruz.Kaynatıp soğuttuğumuz kıvamıda üzerine döküyoruz

0 yorum:

 
BLOG designed by