23 Ocak 2009 Cuma

PORTAKALLI TART

portakalli-tart

PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA

182. TARİF ADI: PORTAKALLI TART

GÖNDEREN: http://gulyuzluben.blogcu.com /

Malzemeler, hamur için:
125 gr margarin
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 corba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta

Üzeri için:
2 portakal
Yarım su bardağı partakal suyu

Pelte için;
3 Kahve fincanı portakal suyu
2 tatlı kaşığı nisasta
3 çorba kaşığı tozseker
süsleme içinde ayrıcı istenirse bir corba kaşığı kadar damla cıkolata ( ben unuttum::))

Yapılışı;
1. Oda ısısında yumusamıs olan margarini kücük kücük parcalara doğrayın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi acın. Margarin ve kabartma tozunu ilave edin. Yumurta ve pudra şekerini ayrı bir kapta çırpıp unun ortasına ekleyin. Pürüzsüz ve kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

2. 20 cm çapındaki tart kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru elinizle bastırarak yayın. Üzerini çatalla yer yer delip alüminyum folyo döseyin. Ağırlık yapması için üzerine 1 su bardağı kuru fasülyeyi yayın. Önceden ısıtılmıs 200 dedeceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Fasülyeleri folyo ile birlikte alıp tartı 5 dakika daha pişirin ve ılınmaya bırakın. Üzerine yarım su bardağı portakal suyu gezdirin.

3. Nişaşta, tozşeker ve 3 kahve fincanı portakal suyunu bir cezveye alın. Kısık ateste sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca tartın üzerine dökerek yayın.

4 .Portakalların kabuklarını soyup ince dilimler halinde halka halka kesin. Her dilimi 4 e kesip eşit üçgenler elde edin. Portakal dilimlerinin tartın üzerine dekoratif biçimde yerleştirin. Çikolata damlaları ile süsleyip buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Not: Tamda portakal mevsimindeyiz ben portakal suyu yerine portakaları sıkarak kullandım. Cokta leziz oldu. Tartı birgün önceden hazırladığım için üzerindeki portakalların kurumaması ve solmaması için üzerine portakallı tart jölesi hazırlayıp iki üc kaşık sadece portakalların üzerine gezdirdim.

0 yorum:

 
BLOG designed by