28 Ocak 2009 Çarşamba

OTLU LABNELİ HAMUR TORBACIKLARI


PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
262. TARİF ADI: OTLU LABNELİ HAMUR TORBACIKLARI
250 ml Su
100 g Tereyagi veya Margarin
Tuz
125 g Un
4 Yumurta
500 g Labne Peyniri
2-3 yemek kasigi süt veya kremsanti
1 er kasik ince kiyilmis Maydanoz, taze sogancik yesilleri, kekik, nane v.s
1 y.k Limonsuyu
Yapilisi:
Su, yag ve bir fiske tuzu bir tencerede kaynatin.
Unun hepsini hemen icine aktarip, mixerle hamur tencereden ayrilana kadar cirpin.
1 yumurtayi ilave edip cirpin ve hamurun biraz sogumasini saglayin.
Sonra diger yumurtalari da ekliyerek hamuru iyice karistirin.
Tepsiye yagli kagit serin. Hamuru sikma torbasina alarak kücük hamurciklar cikarin.
Yaklasik 12 hamur olacak.
Isitilmis firinda 170° de 30-35 dakika pisirin.
Labne peynirin icine limonsuyu, süt veya sivi kremsantyi ve itediginiz otlari karistirin.
Pisen hamurla biraz soguyunca ortadan kesilir ve bu labne peynir karisiminda ortasina bolca sürülür ve kesilen parca üzerine oturturularak tüm hamurlar böylece hazirlanir.
Cay saatinde veya kahvaltida ikram edilir.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

 
BLOG designed by