21 Ocak 2009 Çarşamba

DÜĞME KURABİYE


PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
105. TARİF ADI: DÜĞME KURABİYE
GÖNDEREN: http://pastacipinar.blogcu.com/
MALZEMELER
1paket tereyağı
5 yemek kaşığı pudra şekeri
2 çay kaşığı kabartmatozu
1 paket vanilya
1 yumurta(akı dışına)
2 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
çekilmiş fındık
vişne reçeli, kayısı marmelatı,veya kuşburnu
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
yağı şekeri güzelce birbirine yedirin daha sonra yumurta sarısını nişastayı vanilyayı unu en sonda kabarmatozunu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim cevizden küçük bezeler yaparak ortalarına parmağımızla bastırarak önce yumurta akına sonra fındığa bulayın fırına verin 160 derecelik önceden ısıtılmış fırına verin tamamen kızarmadan geri çıkartıp ortalarına marmelat koyup tekrar fırına verin ve 5 dk daha kızarsın çıkarıp soğuyunca servis edin

0 yorum:

 
BLOG designed by