21 Ocak 2009 Çarşamba

UN HELVASI

PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
112. TARİF ADI: UN HELVASI GÖNDEREN:http://baharhabercisiyim.blogcu.com
MALZEMELER:
½ un,
250 gr tereyagi/margarin ya da siviyag da olabilir.
dileyen fistikta ekleyebilir, benim cocuklar sade seviyor onun icin ben eklemiyorum.
SERBET ÍCÍN:
3 su bardagi tozseker,
3½ su bardagi su.
YAPILISI:
Helvayi yapacagimiz genisce bir tavada tereyagini eritiyoruz,
unu ekleyip miyanesi gelinceye kadar ( yani un iyice kavrulup, yagini salincaya kadar) iyice kavuruyoruz,
hazirladigimiz serbeti karisim esliginde kavurulmus una ekliyerek helvayi elde etmis oluyoruz, kasikla sekil vererek soguduktan sonra servis yapiyoruz.
AFÍYET OLSUN

0 yorum:

 
BLOG designed by