9 Ocak 2009 Cuma

ACIBADEM KURABİYESİ


PORSELEN DEMLİKTE 33. HAFTA
14 .TARİF ADI: ACIBADEM KURABİYESİ
GÖNDEREN: http://yemekguncesi.blogcu.com/ /
Malzemeler:
320 gr. Pudra şekeri (2 su bardağı+ yarım su bardağından azcık daha az)
160 gr. Badem unu (1,5 su bardağı+ 1 yemek kaşığı tepeleme dolu )
160 gr. Yumurta akı (hemen hemen 4 yumurtaya denk geliyor
Yapılışı:
Öncelikle badem ununu ve pudra şekeri bir tencereye alınıp karıştırılır yumurta akları da eklenip akların pişmesini önlemek için çok kısık ateşte sürekli mikser ile karıştırılır.Parmaklarınız ısıya dayanmayacak duruma gelene kadar çırpılır. ( yaklaşık 10-15 dk ka)
Daha sonra buzdolabında soğuttuğumuz cam kasenin içine karışım alınır. Hamur soğuyana kadar çırpmaya devam edilir.Soğuduktan sonra hamur krema tıorbasına alınıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye küçük daireler şeklinde sıkılır
.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-15 dk pişirilir. Fazla pişerse kurur fazla kurutmadan çıkarılıp pişen acıbademler hemen yağlı kağıttan çıkarılıp ikişerli olacak şekilde birbirine yapıştırılır

0 yorum:

 
BLOG designed by