28 Ocak 2009 Çarşamba

SÜTLÜ İRMİK TATLISI


PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
257. TARİF ADI: SÜTLÜ İRMİK TATLISI
GÖNDEREN: http://mutfakbereketi.blogcu.com/ /
MALZEMELER
1 kg süt
1 su bardağı irmik
8 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistan cevizi fındık
HAZIRLANIŞI:
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Islatılmış borcam veya bir tepsiye döküp soğutun.Üzerini fındıkla süsleyip dilimleyerek soğuk servis yapın.
Arzuya göre tarçında ilave edilebilir.

0 yorum:

 
BLOG designed by