14 Ocak 2009 Çarşamba

TARHANALI BULGUR KÖFTESİ


PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
47 .TARİF ADI: TARHANALI BULGUR KÖFTESİ
GÖNDEREN:.. http://serpilinmutfagi.blogcu.com/
MALZEMELER :
1 su bardağı tarhana
1 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı kuru nane
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
7-8- bardak su
Üzeri için
İstenilen miktarda yoğurt
2 tane domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Tarhana ve ince bulgur karıştırıldıktan sonra üzerine sıcak su ilave edilerek 15- 20 dk. dinlendirilir. Üzerine yumurta, nane ve tuz ilave edildikten sonra yoğrulmaya başlanır. Kıvamı biraz sert gibi olmalı, eğer değilse biraz un ilave edilebilir.
Kıvamını alan malzememiz ellerimizi ıslattıktan sonra fındıktan büyük parçalar koparılıp önce yuvarlatılır sonra üzeri hafif bastırılır.
Yaptığımız yuvarlaklar unlanmış tepsi üzerine biraz aralıklı sıralanır.
Hazırlamış olduğumuz köftelerimiz yine 15-20 dk. dinlendirilir.Bu arada geniş bir tencereye 7-8 bardak su koyulup kaynatılır. Suyun içine yarım çay kaşığı tuz ve biraz sıvı yağ koyulabilir ki köfteler birbirine yapışmasın diye.
Kaynayan sıyun içine köfteler salındıktan sonra orta dereceli ateşte yaklaşık yarım saat köfteler pişirilir. Siz yinede tadarak kontrol edin.Bir tavaya 2 yemek kaşığı yağ koyulduktan sonra rendelenmiş domates ve 1 çay bardağı suda ezilmiş salça karıştırılır ve kavrulur.
Dilediğiniz miktarda yoğurt çırpılır.
Köftelerimiz biraz ılındıktan sonra servis tabaklarına biraz suluca koyulup üzerine yoğurt ve domates sosu dökülür.
AFİYET OLSUN

0 yorum:

 
BLOG designed by