12 Ocak 2009 Pazartesi

İRMİKLİ TATLI


PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
7 .TARİF ADI: İRMİKLİ TATLI
GÖNDEREN: http://peteklibal.blogcu.com/ /
MALZEMELER:
1 adet yumurta
50 gr. margarin (oda sıcaklığında)
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1,5 su bardağı irmik
1+¾ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
½ paket vanilya
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
Hazırlanması:
1. İlk olarak ılık su ile şekeri, şeker eriyene kadar karıştırın.(kaynatılmayacak)
2.Yumurta, margarin, zeytinyağı ve yoğurdu bir kaba alarak karıştırın. Ardından irmik ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştırın. Son olarak unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve hamuru iyice özdeşleştirin.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. 200° lik ılık fırında üstü kızarana kadar pişirin.
4. Tatlılar fırından çıkınca sıcakken şerbetini dökün ve üstünü bir tepsi ile kapatın. Yaklaşık 2 saat tatlıyı üstü kapalı bekletin. Fıstık yada hindistan cevizi ile süsleyin.
AFİYET OLSUN...

0 yorum:

 
BLOG designed by