28 Ocak 2009 Çarşamba

ARI SOKMASI

PORSELEN DEMLİKTE 34. HAFTA
256. TARİF ADI: ARI SOKMASI
GÖNDEREN: http://sarayimiz.blogcu.com/
ARI SOKMASI(MAYALI HAMURDAN DR:OETKERIN ORJINAL TARIFI)
Hamuru icin malzemeler:

200 ml.süt
50 gr.margarin
375 gr. un
1 paket toz maya
50 gr. toz seker
1 paket vanilya sekeri
1 fiske tuz
1 yumurta
Kremasi icin malzemeler:
2 paket vanilyali puding
750 ml.süt
100 gr. seker
100 gr. margarin
Üzeri icin:
100 gr. margarin
100 gr.seker
1 paket vanilya sekeri
1+1/2 yemek kasigi bal
4 yemek kasigi krema
200 gr. yaprak badem
Yapilisi
Hamur malzemelerindeki süt isitilir,yag eklenir eritilip sirayla un,maya,seker,vanilya sekeri,tuz,yumurta eklenip iyice yogrulup mayalanmaya birakilir.Üzeri icin olan malzemedeki yag,seker,vanilya,bal ve krema kisik ateste isitilir kisa kaynatilip bademler eklenir ara sira karistirilarak sogutulur.Mayalanan hamuru hafif unlayarak tekrar yogurup havasi alinir yaglanmis kaliba yerlestirilip üzerine bademli karisim güzelce yayilip tekrar mayalanmaya birakilir.
Kabarinca isitilmis 200°firinda yaklasik 15 dakika pisirilip sogumaya birakin.Vanilyali pudingi,sütü ve sekeri karistirip pisirilir ocaktan alip yag eklenir ara sira karistirarak kaymaklanmamasi icin sogutulup ortadan ikiye kesilmis pastamizin icine dökülüp ikinci kati üzerine kapatilip afiyetle yenir.

0 yorum:

 
BLOG designed by