4 Eylül 2009 Cuma

Yalancı Ekmek Kadayıfı (Kusursuz Pasta)

TARİF NO: 188
TARİFİ GÖNDEREN: BİNBİRCESNİ
TARİF ADI: Yalancı Ekmek Kadayıfı (Kusursuz Pasta)

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ SALİHA ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Keki için Malzemeler ;

3 yumurta
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu

Kekin Karamel Sosu;
2 bardak şeker
2 bardak su
Kremasının Malzameleri;
1 lt süt
2 kaşık buğday nişastası
2 kaşık un
üst kat için;
1 poşet krem şanti -üzerindeki tarife göre hazırlanmış
Yapılışı;

Şeker ve unu mikserle iyice beyazlaşana kadar çırpın.Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve kaşıkla yumurtaları söndürmeden karıştırın.Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.Fırından çıkınca dışarda soğutun ve keki kesinlikle tepsiden çıkarmayın.
2 bardak suyu kaynatın.Teflon bir tencerede(yüksek bir tencere olmalı etrafa sıçrıyor) 2 su bardağı şekeri karıştırarak karamelize olmasını bekleyin, koyu bir karamel rengini alınca (yanık kokusu da olmasın ama) ocagin altini kısın.
Kaynayan suyu yavaş yavaş karamele ekleyin ve hızlı hareketlerle bir yandan karıştırarak suyu karamelinize yedirerek homojen bir şerbet elde edi (bu şekilde 2-3 dk daha kaynatın.(Suyu karemele dökme işlemini yaparken yavaş olmalısınız karamel çok sıçrıyor yanabilirsiniz dikkat edin.Hemen erimiyor karamel sabırlı olun ve karıştırmaya devam edin.)Soğumuş kekinizin üzerine bu karamelli şerbeti dökün.
Kremanın malzemelerini tencereye dökün ve önce karıştırın ocağı yakın ve pişirin.Ocaktan alıp ılıtın, ılıdıktan sonra mikserle 2-3 dakika çırpın,soğumuş kekin üzerine dökün.Buzdolabında soğutun.
Krem şantiyi tarifine göre hazırlayın, buzdolabından çıkardığınız soğumuş kremanın üzerine sürüp buzdolabında iyice soğutun.Krema soğumamışsa şanti erir dikkat edin.en az 6 saat- bir tam gece bekletirseniz lezzeti daha da artıyor.

0 yorum:

 
BLOG designed by