1 Eylül 2009 Salı

BOLONEZ SOSLU LAZANYA

TARİF NO: 133

TARİFİ GÖNDEREN: PERİNİN MARİFETLERİ
TARİF ADI: BOLONEZ SOSLU LAZANYA

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM

BU TARİF SEVGİLİ MAHPERİ  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
10 adet lazanya (barilla)


Bolonez sos için:

300 gr. kıyma

2 diş sarımsak

1 adet havuç

1 adet soğan

3 adet domates

Sıvıyağ ve baharat

Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri

Bolonez sos için kıymayı, sarımsağı ve soğanı sıvıyağda kavurup rendelenmiş havucu ekleyin. Kavurmaya devam edip doğranmış domatesi ekleyip pişirin.


Beşamel sos için teryağını eritip unu ekleyip kavurun. Sütü ilave edip koyulaşıncaya kadar karıştırın. Koyulaşınca tuzu ekleyip ocaktan alın.

Kare bir borcama sırayla biraz bolonez sostan yayın üzerine beşamel sostan gezdirip bir sıra lazanya dizin. Üzerine tekrar bolonez sos ve beşamel sos koyup lazanya dizin. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrar edin. En üstte beşamel sos döküp rendelenmiş kaşarı ilave edip fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Not: Lazanyaları haşlamaya gerek yoktur.

0 yorum:

 
BLOG designed by