3 Eylül 2009 Perşembe

Vişne Soslu Sakızlı Muhallebi

TARİF NO: 168 TARİFİ GÖNDEREN: DERİN'İN PASTA EVİ
TARİF ADI: Vişne Soslu Sakızlı Muhallebi

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ DERİN ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Vişne sos


2 kaşık mısır nişastası

yarım kilo vişne

6 yemek kaşığı şeker ( şekeri yine siz kendinize göre ayarlayın)
Hepsini bir sos tavasında şeker eriyene kadar pişirin.Ilıması için kenara alın.

Muhallebi

2 kilo süt

1 tatlı kaşığı sakız reçeli yada 1 damla sakız

1 su bardağı nişasta

1 su bardağı süt

Sütü kaynatın, içine şeker ve damla sakızı ekleyip iyice karıştırın.Bu arada nişastayıda bir kaba alıp sütten içine kaşık kaşık dökün.İyice yumuşak sulu bir meyane olsun.

Bunu yavaş yavaş süte ekleyip karıştırın sürekli.

Muhallebi kıvamını alana kadar karıştırın.

Kuplarınızın dibine vişneli sostan dökün üzerine muhallebi dökün en üste tekrar vişne sos...

Yada sadece üzerine de vişne sos dökebilirsiniz.

0 yorum:

 
BLOG designed by