3 Eylül 2009 Perşembe

TAHİNLİ UN HELVASI

TARİF NO: 158

TARİFİ GÖNDEREN: SUSAMCOREKTO
TARİF ADI:  TAHİNLİ UN HELVASI

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ FERİHA  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Un helvası ama farklı bir helva yemek isterseniz vee tahinin lezzetinden hoşlanıyorsanız buyurun size değişik bir helva

MALZEMELER
200 gr tereyağı,
Yarım su bardağı çam fıstığı,
1 su bardağı ve 2 kaşık un,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı tahin,
1 su bardağı su
YAPILIŞI:
Su,şeker ve tahin bir kapta karıştırılır,
Tencereye yağ konur eriyince fıstıklar ve un ilave edilerek kavrulur,
Fıstıkların ve unun rengi dönünce kokusu da değişince su,şeker ve tahin karışımı unun üstüne dökülür,bu aşamada kapağı hemen örtmek gerekir aksi halde sıçrayabilir ve istenmeyen aksilikler yaşanabilir,
Kısık ateşte suyunu çekmesi sağlanır,ocak kapatılır ve helva demlendirilir
Arzuya göre şekillendirilir.

0 yorum:

 
BLOG designed by