4 Eylül 2009 Cuma

HASANPAŞA KÖFTESİ

TARİF NO: 185

TARİFİ GÖNDEREN: BAHARÇİÇEGİ
TARİF ADI: HASANPAŞA KÖFTESİ

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ BAHAR  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
500 gr kiyma


1 adet sogan

1 adet yumurta

3 dilim bayat ekmek ici,ben galeta unu kullandim

karabiber,bir tutam maydanoz,bir kasik sarimsak tozu,tuz

4 adet patates

yarim bardak süt

1 yemek kasigi tereyag

karabiber,tuz,kasar rendesi

1 kasik salca

Kiymaya yumurta,rendelenmis sogan,galeta unu,karabiber,sarimsak tozu tuz ilave edilir iyice yogurulur ,dinlenmeye birakilir.

Patatesler soyulur,üzerini gececek kadar suyla haslanir.

Kiymadan limon büyüklügünde parcalar alinir,canak sekli verilir,yaglanmis tepsiye dizilir.isitlimis firinda pisirilir.

Haslanmis patatesler ezilir,tencereye alinir üzerine süt,karabiber tuz ilave edilir ve kasarda eklendikten sonra pürüz kalmayacak sekilde iyice karistirlir

Köftelerin ortasina kasikla patates konur,sicak suya bir kasik salca ve tuz eklenip köftelerin üzerinden gezdirilir tekrar firinda üzeri kizarincaya kadar pisirlir.

0 yorum:

 
BLOG designed by