3 Eylül 2009 Perşembe

PATATESLİ MAYDONOZLU POGAÇA

TARİF NO: 162
TARİFİ GÖNDEREN: UGURLU TADLAR
TARİF ADI: PATATESLİ MAYDONOZLU POGAÇA

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ UGUR  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler:


4 su bardağı un
10 gr kuru maya
3 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
3 adet haşlanmış patates
yarım demet maydanoz
üzeri için 1 yumurta sarısı
susam, çörekotu, haşhaş

Unu derin bir kaba eleyin, üzerine maya tuz ve toz şeker koyup karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp süt, margarin, yumurta, rendelenmiş patates ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek mayalanması için yarım saat bekletin.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Hazırladığınız poğaçaları fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.

İsteğe bağlı olarak susuam, çörekotu yada haşhaş serpiştirin. Önceden ısıtılmış 175 C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra ister malzemeli ister sade olarak ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

0 yorum:

 
BLOG designed by