4 Eylül 2009 Cuma

KROKANLI YAŞ PASTA

TARİF NO: 193

TARİFİ GÖNDEREN: DERYAYLA
TARİF ADI: KROKANLI YAŞ PASTA

SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ DERYA ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
MALZEMELER


(KEK İÇİN)

4 Adet Yumurta

4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker

4 Türk Kahvesi Fincanı Un

2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

2 Yemek kaşığı kakao

3 Yemek Kaşığı Kaynar Su

1 Paket Kabartma Tozu

1 Paket Vanilya

(ÜSTÜ İÇİN)

2 paket Dr.oetker kakaolu krem şanti

1.5 su bardağı soğuk süt

Keki ıslatmak için yarım su bardağı nescafeli su

(İÇİ İÇİN)

Krokan

KROKAN YAPIMI İÇİN

(1/2 kg krokan için) 250 gr tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 200 gr.fındık ve fıstık Tezgahı yağlamak için bir miktar sıvıyağ Krokanı hazırlayacağınız tezgahı bir miktar sıvı yağ ile yağlayın. Çelik bir tencereye şekeri ve limon suyunu koyun. Bu kabın içine girebileceği başka bir tencerenin içine soğuk su koyun, kenarda bekletin. Şekeri koyduğunuz tencereyi düşük ateşte şeker eriyip istediğiniz karamel rengini alana kadar sürekli karıştırın. Hemen ocaktan alın ve soğuk su dolu kabın içine oturtun Hemen fındık ve fıstıkları şekere ekleyin, her tarafları şekeri bulaşacak şekilde karıştırın ve yağladığınız tezgahın üzerine dökün. Tamamen soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Daha sonra merdane ile üzerinden geçerek dilediğiniz ebatta parçalayın.

YAPILIŞI

Her zaman olduğu gibi ilk önce kek malzememizi çırparak yağlanmış 24 cm.kelepçeli kalıba dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.

Kek soğuyana kadar 2 paket krem şantiyi 1.5 su bardağı soğuk sütle iyice çırparak kremamızı hazırlıyoruz.

Soğuyan keki tel ip yardımıyla ortadan ikiye kesip tel ızgaranın üstüne alt parçayı alarak nescafeli su ile ıslatıyoruz.Krem şantiden sürüp kırdığımız krokanların

tamamını pastaya yerleştiriyoruz.Üst kapağı kapayıp tekrar ıslattıktan sonra krem şantiyle tamamen pastamızı kaplıyoruz.

Kalan krem şantiyi krema pompasına koyup pastanın üst ve kenarlarına sıkıyoruz

Damla çikolata ve toz fıstıkla süsleyip servis yapıyoruz.

0 yorum:

 
BLOG designed by