1 Eylül 2009 Salı

RAMAZAN PİDESİ

TARİF NO: 136
TARİFİ GÖNDEREN: REYYANRESİMLİ TARİFLERİM

TARİF ADI: RAMAZAN PİDESİ 
SEVGİLİ DOSTLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ "İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 3"İÇİN EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUM
BU TARİF SEVGİLİ REYYAN  ARKADAŞIMA AİT KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM VE SİZLERİNDE KATILIMINI BEKLİYORUM DİYİP HEMEN TARİFE GECİYORUM
Malzemeler:


4 su bardağı ekmeklik un veya beyaz un

1 paket Dr.Oetker instant kuru maya(10gr)

2 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ

1 su bardağı ılık su

½ su bardağı ılık süt

1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz



Üzeri için:

1.1 adet yumurta sarısı

2.1 yemek kaşığı sıvıyağ

3.3 yemek kaşığı süt



Yapılışı:
•Derin bir kap içerisine unu, mayayı ve şekeri,tuzu karıştıralım.Unlu karışımın ortasını havuz şeklinde açıp sıvıyağımızı ve sütümüzü koyalım isterseniz elinizle isterseniz mikserinizin hamur yoğurma ucu ile karışımımızı yavaş yavaş karıştıralım.Daha sonra hızlı devirde karıştırmaya devam edelim
•Hamurumuz hazır olduğunda üzerine bir kapak veya bir bez ile örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
•1 saat sonunda hamurumuzun 2 misli oranda kabarmış olması gerekiyor bir tahta kaşık yardımıyla hamurumuzu çok yavaş hareketlerle karıştırarak üzerindeki bu kabarıklı almamız gerekiyor.
•Fırın tepsimizi biraz unlayıp isterseniz çok az margarinde sürebilirsiniz daha sonra hamurumuzu tepsimize alalım.Üzeri için süt,sıvıyağ ve yumurta sarısını karıştırıp hazırladıktan sonra elimizi bu karışımla biraz ıslatıp tepsideki hamurumuza pide şeklini veriyoruz.
•Hazır olan pide hamurumuzun üzerine baklava deseni vermek için bir tahta kaşığın sap kısmını kullanabilirsiniz.Pide hamurumuz hazır tepsimizin üzerini örtüp tekrar 20-30 dakika kadar daha mayalanmaya bırakıyoruz.
•Son mayalanma işleminden sonra pide hamurumuzun üzerine yumurtalı harcımızdan sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
•Önceden ısıttığımız 200 C fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Benim fırınım Bosh marka turbo fırınlardan fakat bu tür hamur işi tariflerimde davul fırını tercih ediyorum üzerini kurutmadan çok daha güzel kabarıyor ve güzel pişiriyor.
•İftar vaktine yakın bir zamanda hazırlarsanız sıcacık pidelerinizi buram buram miss kokusuyla servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun

2 yorum:

e.esma.a dedi ki...

merhaba sevil hanım
davetiniz için teşekkür ederim
pratik cevizli rulo tatlısıyla pepeçura tarifini bloğumdan alabilirsiniz...
sevgiler..

Lezzet Gemisi dedi ki...

selam canım. kızımız 2,5 aylık oldu. ne zaman istersen gelebilirsin balım. 1 saatlik yol. yaz daha yeni bitti. :)) bir hafta sonu atla gel :) aysucuğum da yuvaya başlıyormuş. inşallah çabuk alışır. onu da seni de kocaman öptm canım. görüşürüz..

 
BLOG designed by