26 Nisan 2008 Cumartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY ETKİNLİĞİ 22 EV SAHİBEMİZ FATOŞ TUNCAY

ETKİNLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR

MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLAR...
PORSELEN DEMLİK
ETKİNLİĞİMİZ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR..BU HAFTA
22. ETKİNLİĞİMİZ 28 nisan-11 mayıs TARİHLERİ ARASINDA

FATOŞTUNCAY ARKADAŞIMIZDA OLACAKTIR.
BUGÜNE KADAR DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN SİZLERİ VE
TÜM YENİ KATILIMCILARI BEKLİYORUZ..YEMEK-PASTA TARİFLERİ

GEÇEN HAFTAKİ ETKİNLİĞİMİZ SÜPERDİ..
YİNE ÇOK ÖZEL TARİFLER YAYINLANDI .

HARİKA BİR EVSAHİPLİĞİ YAPAN NİGAR'A SONSUZ
TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM..HERKESİN ELLERİNE
EMEKLERİNE SAĞLIK DİYORUM..
EN KISA ZAMANDA SEVGİLİ NİGAR İLE ROPORTAJ YAPMA DİLEGİYLE SEVGİLER.

14 Nisan 2008 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY ETKİNLİĞİ 21 EV SAHİBEMİZ NİGAR

Merhabalar

Porselen Demlik 21 in evsahibeliği En güzel pasta

yarışması birincimiz http://ngr.blogcu.com/

arkadaşımızda..Kendisine başarılar diliyoruz..

20, etkinliğimize çok başarılı bir şekilde evsahipliği

yapan arkadaşımız http://mucizembenibul.blogcu.com/

ve tüm katılımcı arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler

ediyorum.Emeklerine ellerine sağlık..Rekor bir

katılım oldu..Gerçekden harikaydı..

Yeni etkinliğimize de katılımlarınızı rica

ediyoruz..Sevgiler..

10 Nisan 2008 Perşembe

yarışmamaız sona ermiştir.

TÜM KATILAN ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM YARIŞMAMIZ SONA ERMİŞTİR ŞUANDAN İTİBAREN YAPILAN OYLAR DİKKATE ALINMAYACAKTIR.

YARIŞMAMIZ İÇİN SON GUN

EVET CANLARIM GELDİK YARIŞMANIN SON GUNUNE OY KULLANIMIZIN BU AKŞAM 5 E KADAR DEVAM EDECEKTİR SAAT 5 DEN SONRA KULLANILAN OYLAR KABUL EDİLMİŞ GİBİ GÖRÜNSEDE BİZLER TARAFINDAN SAYILMAYACAKTIR BİRİNCİ OLAN ARKADAŞIMIZI AKŞAM AÇIKLAYACAGIZ . SEVGİLER SEVİL

DUYURU

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;10.03.2008--10.04.2008 Tarihleri arasında EN GUZEL PASTA YARIŞMAMIZ VAR http://birdemliksohbet.blogspot.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL PASTA TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE
"EN GUZEL PASTA YARIŞMASI 1"
BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.
CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......SEVİL

BU PASTA YARIŞMAMIZDA BİRİNCİ OLAN ARKADAŞ 14 NİSANDA EV SAHİBESİ OLACAKTIR…
BİRİNCİ OLAN ARKADAŞIMIZI 11,04,2008 TARİHİNDE SAYFAMIZDA DUYURU OLARAK YAPILACAKTIR.

75. TARİF SEVGİLİ SEVİNÇ'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
75. TARİF SEVGİLİ SEVİNÇ YANI http://sevincceden.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
SEVİNÇCEDEN PASTA

Canım birdemlikblogspot arkadaşım,Sevil'in düzenlediği pasta yarışmasına daveti üzerine katılıyorum.

Pasta konusunda hiç iddialı değilim.Şeker hamurlu pasta yapımını çok öğrenmek istiyorum nerelerde bulabilirim?kalıplara ihtiyacım varmı?

vaktim olunca araştıracağım.Sevil'ciğime kolay gelsin arkadaşlar birbirinden güzel tarifler göndermişler hepsinin ellerine sağlık.Uzatmadan tarife geçeyim...



Pandispanya hamuru için malzemeler:



5 yumurta

1 su bardağı un

yarım limon suyu

1 su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu



Üzeri için (Çikolatalı sütlü glazür)



yarım paket margarin

yarım çay bardağı süt

5 çorba kaşığı pudra şekeri

1 paket vanilya

100 gr.bitter çikolata



İç krema malzemesi:



3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı un



Süslemek için:



Krem şanti

damla çikolata





Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Yarım limon suyunu ilave edin.Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın.Şekerli karışımın içine dökün yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.Yarım saat kadar 170 derecede pişirin.Soğuduktan sonra 3 parçaya bölün



3 su bardağı sütle,şekeri ve unu karıştırarak muhallebi gibi pişirin.Ocaktan alınca vanilya pasta süslemek için hazırlanmış krem şantiden iki yemek kaşığı ilave edin.



Diğer tarafta glazür(çikolatalı üst krema) hazırlamak için yumuşamış margarine pudra şekeri ilave edip mikserle krem haline gelene kadar karıştırın.Sütü kaynatıp ateşten alın.İçine kırılmış çikolataları koyup eritin.Soğuyunca margarinli karışıma ilave edin.



Pandispanyanın ilk katına kreme malzemesinden koyun.Damla çikolatası serpiştirin diğer katına ise

glazür krema yada kremşanti koyun.Üzerini glazür kremayla kaplayın.İstediğiniz gibi süsleyin.Benim bitter çikolata biraz az geldiği için rengi açık oldu.Afiyet şifa olsun...

9 Nisan 2008 Çarşamba

74. TARİF SEVGİLİ GÜLŞEN'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
74. TARİF SEVGİLİ GÜLŞEN YANI http://arzununsesi.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
ÇİLEKLİ YAŞ PASTA:(tam mevsimi gelmişken taze taze çocuklarımız için süper)

Hazır pasta yapmışken Pasta yarışmasına da katılalım istedik hoş oradaki pastaların yanında bizimki biraz sönük oldu ama maksat davete icabet. Sevgili Sevil'e çok teşekkür ediyor ve bu pastayı kabul buryurmasını bekliyorum efendim.

Malzemeler:
6 yumurta

4,5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı kako

1 çay bardağı su

2,5 fincan şeker

Ara Kreması:

1 bardak süt

1 adet çilekli Dr.Oetker Crem Ole

Kaplama Krema:

1 bardak süt

1 adet çilekli krem şanti

Yarım kg taze çilek



Yapılışı:

6 yumurtanın sarısı ve beyazları ayrılır beyazlar ayrı bir kapta yoğun krema haline gelinceye dek çırpılır (kabınızı ters çevirdiğinizde kaptan düşmüyorsa olmuş demektir).Sarılarda ayrı bir kapta tozşeker ile birlikte iyice çırpılır un,kakao,su eklenir tekrar çırpılır daha sonra çırpılmış yumurta aklarına yavaşca eklenir ve kaşık yardımı ile iyice karıştırılır yavaş hareketlerle.Yağlanmış kek kalıbına koyularak 180 C de yaklaşık 25-30 dk pişirilir.(kelepçeli kalıp öneririm)

Kekimiz pişerken ara kremasını hazırlayalım.

1 bardak soğuk süte crem ole yi katarak iyice çırpalım ve dolapta bekletelim.

Kremşantimizi hazırlayalım.

Kek fırından çıkınca soğutup keskin bir bıçak ile veya bir naylon iple keki üç kata ayıralım.

Ara katlarına çilekli krem oleyi sürüp parçalanmış çileklerden koyalım üçkatı böyle hazırladıktan sonra en üstü krem şantimizle kaplayıp çileklerle istediğimiz şekilde süsleyip 1 gece dolapta bekleterek servis yapalım afiyet olsun.Hem çok hafif hem çok lezzetli bir pasta.

Biz bu pastayı kızım ile birlikte eğlenerek yaptık .Çocuklarınız varsa sizede öneririm hem çocuklarla hoş vakit geçirmek için hemde çocuklarımızın kendine güveninin gelişmesi için hoş bir yöntem. Değil mi? Sevgiler....

8 Nisan 2008 Salı

73. TARİF SEVGİLİ DİSAL'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
73. TARİF SEVGİLİ DİSAL YANI http://disalce.blogspot.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık

LİMONLU CHEESECAKE


merhabalar..............

en sonunda yetiştim...neye?

en güzel pasta yarışmasına tabiki........sevgili arkadaşım bir demlik bir sohbet 'in düzenlemiş olduğu bu güzel etkinlikte kendisine kolaylıklar diliyorum.........

o kadar güzel pastalar varki iddaalı değilim........ama yinede katılmak istedim........

bu güzel tarifide sevgili arkadaşım sevdamavisinden aldım..........canım teşekkür ederim.....çok güzeldi.........

kek dünyasının bu kadar geniş olduğunu blogcu olunca öğrendim............eğer blogcu olmasaydım tv lerde gördüğüm bu şeyleri asla yiyemiycemi düşünürdüm herhalde...............

ismini bile söyleyemediğim ,her yazışımda kopyala yapıştır yaptığım,bu keki ikinci denemem..........malzeme ve yapılışına göre lezzeti,ismi kadar cafcaflı olmayan bu keki nedense hep yine yine yapmak geliyor içimden...........moderen olduğu için mi acaba...........

ve işte meşhur,çiiiiizzzkekimiz...........herzaman derim mutlaka bir gün sonra yenmeli.......daha lezzetli oluyor.......



malzemeler.......


1,5 paket burçak bisküvi,

100 gram tereyağ,

1/2 çay bardağı süt

500-600 gram labne (550 gramlık tek paket kullandım),

1 su bardağı toz şeker,

1 paket (200 ml) sıvı krema,

2 yumurta,

1 paket vanilya,

3 tepeleme çorba kaşığı un,

2 limonun suyu, 1 limon kabuğu rendesi,

1 paket tart jölesi,

Süslemek için portakal dilimleri.(aslı limon dilimleri)

yapılışı................

Kalıbınızı alimünyum folyo ile kaplayın, tabanına yağlı kağıt serin.

Bisküvileri robotto çekin. Erittiğiniz tereyağı ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. Yumuşak kıvam istemiyorsanız sütü koymayabilirsiniz. Ben süt koymayı tercih ediyorum.

Kalıbın tabanına bu karışımı döküp bastırın. Buzdolabına kaldırın.

Yumurta (oda ısısında olacak)ve şekeri çırpın. Vanilyayı ekleyip çırpın.

Unu,krema, limon kabuğunu ve suyunu ekleyip karıştırın. Çok fazla çırpmayın. Bir kaşık yardımı ile karıştırabilirsiniz.

En son labneyi ekleyip kaşık yardımı ile karıştırın. Homojen bir karışım olacak.

20 cm'lik kelepçe kalıba karışımı yayıp Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyup ısısını 150 dereceye getirin ve 1 saat pişirin.

Pişince fırının kapağını açmadan çok az aralayıp soğutun. Fırından çıkardıktan sonra da oda ısısna gelene kadar bekletip buzdolabına kaldırın.

Ertesi güne kadar buzdolabında beklesin.

Üzerini süzlemek için tart jölesini üzerindeki tarife göre hazırlayın. limon dilimlerini kekin üzerine istediğiniz şekilde dizip jöleyi dökün.(ister oda ısıssına gelince süsleyin isterseniz ertesi gün). Soğuyunca kalıptan çıkarıp servis yapın.......
not...........arkadaşım limonla süslemiş ama ben portakalım vardı onunla süsledim.......bilginize...

7 Nisan 2008 Pazartesi

72. TARİF SEVGİLİ GULŞEN'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
72. TARİF SEVGİLİ GULŞEN YANI http://maksatpasta.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
EN GÜZEL PASTA YARIŞMASINA ADAY PASTAM

Pasta keki için malzemeler

4 yumurta

4.5 çorba kaşığı un

3.5 çorba kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker

1/4 çay bardağı sıcak su

1 paket vanilya

Ganaj için malzemeler

200 gr sütlü küvertür çikolata

200 gr krema

ve

krokanlı antep fıstığı

karamel sos

Hazırlanışı

Kekimiz için öncelikle yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz şekerin yarısıyla beyazını .diğer yarısıylada sarılarını çırpıyoruz yumurta beyazları iyice kabarıp kremşanti gibi kıvama gelene kadar.sarıları ise rengi açılana kadar çırpalım,daha sonra diğer malzemelerimizi eleyerek yumurtaların üzerine ekleyelim ve kaşıkla karıştıralım ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Gelelim ganaj yapımına çikolatalarımızı çok ince bir şekilde doğruyoruz kremamızın üzerine döküyoruz kısık ateşte eriyene kadar karıştıryoruz ama kesinlikle kaynatmıyoruz daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Kekimiz pişip soğuduktan sonra ılık şekerli suyla ıslatıyoruz, ben küçük pasta olduğu için sadece ortasına krema koydum ortadan kesip kremamızı ve fıstıkları koydum birazda damla çikolata serpiştirdim ve birazcıkta karamel sos sıktım bu işlemlerimiz bittikten sonra çikolatalı ganajla pastayı sıvadım ve şeker hamuruyla kapladım daha sonrada süslemeleri ve figürleri yaptım.Yazdığım bu malzemelerden kalıbım çok küçük olduğu için iki tane çıktı ama 2o cm kalıpta malzemeler tam oluyor ben küçük kalpli pasta yapmak istedim umarım beğenirsiniz...

71. TARİF SEVGİLİ SEVDA'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
71. TARİF SEVGİLİ SEVDA YANI http://sevca.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
En Güzel Pasta Yarismasi 1: Pudingli, Cilekli Yaspasta

Etkinlige daveti icin http://birdemliksohbet.blogcu.com sitesinin sahibine cok tesekür ediyorum. Malesef yeni bir pasta yapmaya zamanim olmadi. Baktim eski tariflerle katilim oluyor bende evlilik yildönümümde yaptigim pastamla katiliyorum. Iddali degilim, cünkü pek bi deneyimim var sayilmaz pasta yapmada. Insallah bidahaki etkinlikte yeni bir tarifle katilirim. Tarif burada.

Pudingli, Cilekli Yaspasta

Malzemeler:

· 3 yumurta

· ¾ su bardagi su bardagi tozseker

· ¾ su bardagi süt

· ¾ su bardagi siviyag

· 1 ¼ paket kabartma tozu

· 1 paket vanilya sekeri

· 1+1 bardaktan 1 parmak eksik un



Süsleme Icin:

· 1 paket cilek aromali pudding

· 3 su bardagi süt

· 1 kase cilek



Yapilisi:

Yumurta ve tozsekeri köpürene kadar mixerle cirpin. Sonar diger malzemeleri katip tekrar cirpin. 24 santimlik kelepce kalibinin dibine yanmaz kagit kesin veya tereyagi sürün. Karisimi dökün icine ve önceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 40 dakika pisirin. Kürdanla control edebilirsiniz. Pisince sogumaya alin.
Buarada pudingi 3 bardak sütle pisirin ve ilimaya alin.

Kek soguyunca büyük bir bicakla veya iple ortadan ikiye kesin.
Cilekleri dilimleyip kekin alt katinin üzerine dizin.

Onun üzerine iliyan pudingden biraz sürün ve ikinci kati üzerine koyun.

Pastanin heryerini kalan pudingle kaplayin ve strech folyoyla sarin.

Bir gece buzdolabinda bekletin ve ertesi gun istediginiz gibi süsleyin.

6 Nisan 2008 Pazar

70. TARİF SEVGİLİ FUNDA'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
70. TARİF SEVGİLİ FUNDA YANI http://pastacity.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
En güzel pasta yarIşmasI 1- Kelebeklİ Rüya PastasI

Eşimin kızkardeşi için hazırladığım doğumgünü pastasını nihayet yayınlayabildim. Bloğum maalesef geriden takip ediyor beni. Bu hafta dediğim gibi çok yoğun geçti. Son zamanlarda niyeyse yaptığım şeker hamurları istediğim gibi olmuyordu mesela bu pastada da çok sorun yaşadım. Hamur paramparça oluverdi kaplamak mümkün değildi. Hazır şeker hamurum evde olduğu halde kullanmayı içim el vermedi (içerdiği katkı maddelerinden dolayı ). Bende parçalanmış şeker hamurumu güç bela küçük küçük açıp şeritler halinde kapladım pastamı. Ve bu pastadan sonra da artık tutturamadığım şeker hamurunun detayları ile ilgili sevgili Aslı'dan bir seminer aldık Güzin ile birlikte. Ama vakit nedeniyle benim pastamı sadece kaplayabildik.O yüzdende tamamlanması eve kaldı.Sanırım yarın detayları ekleyebilirim.
Gelelim kelebekli rüya pastama; bu pastayı http://www.birdemliksohbet.blogspot.com/ düzenlediği en güzel pasta yarışması etkinliğine gönderiyorum.
Pastamız 4 katlı , pandispanyası vanilyalı, ara krema hindistan cevizli, dolgu olarakta papaya, mango, ananastan oluşan tropikal meyve konservesi ve badem kullandım. Pandispanya daha önce yaptığım peri pastasındaki pandispanyamın çikolatasız hali.

tarif:

200 gr un
110 gr tereyağ
220 gr şeker
3 iri yumurta
1 cup (amerikan bardak ölçüsü) süt
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
çay kaşığını ucu ile tuz
1 /2 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı vanilya
Un-kabartma tozu-karbonat-tuz bir kaba elenir. Yağ ile şeker homojen bir karışım oluşuncaya kadar çırpılır. Ardından yumurtalar tek tek ilave edilip iyice çırpılır. Vanilya eklenir. Ardından un karışımı ve süt eklenir 1-2 dk daha çırpıp 20 cm'lik 2 adet kek kalıbına dökülür. 180 derecede 40-45 dk pişirilir. Pandispanyamız soğuyunca strech filme sarılıp 1 gün buzdolabında bekletilir.
ara krema: 1 paket krem şantiyi 1 paket sıvı krema ile çırptım iyice sertleşince hindistan cevizi aroması kattım.
Her bir pandispanyayı 2'ye böldüm böylece 4 pandispanya katı elde ettim. katları tropikal mevye konservesinin suyu ile ıslatıp üzerine krema sürüp meyve'leri dizdim. tekrar ince bir krema katı daha sürdüm. Üzerine pandispanyanın 2. parçasını ekledim. Bu katı ıslattıktan sonra kremanın üzerine bolca badem koydum . 3.katta tekrar meyveleri kullandım. pastamız bttikten sonra beyaz çikolatalı ganaj ile kapladım ve buzdolabına kaldırdım.
Hazırladığım şeker hamurunu parça parça koyduktan sonra 1 gün önceden yaptığım kelebekleri üzerine dizdim. Biraz zahmetli ama değdi bence.

Her bir kelebeği ayrı ayrı boyadığım için hiçbirine kıyamadım . o yüzden de bolca resim ekledim : )))

5 Nisan 2008 Cumartesi

69. TARİF SEVGİLİ AYSE'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
69. TARİF SEVGİLİ AYSE YANI http://www.ikizlerinannesi-ikizlerinannesi.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
MARACUJALI YAS PASTA (MARACUJA TORTE)


HERKESE HAYIRLI CUMALAR ARKADASLAR
Nedendir bilmiyorum ama cuma günü yayin yapmayi cok seviyorum
ve iste,stres dolu bir haftanin ardindan tekrar merhaba

Babama yaptigim pastanin ikincisi; yayinlamak yeni kismet oldu
diger findikli yas pasta tarifi icinde buraya TIKLAYIN

Etkinlige gec kaldim bu hafta sevgili arkadasim mucizem beni bul
porselen cay saatleri etkinliginin ev sahibi kendisine kolay gelsin diyorum .

Maracuja topik bir meyve arkadaslar türkcesi ne bilmiyorum özür dilerim

MARAKUYALI PASTA (MARACUJA TORTE)

KEKI ICIN:

* 1 cay bardagi seker
* 4 tane yumurta
* 1,5 cay bardagi un
* 3 yemek kasigi nisasta
* yarim cay bardagi siviyag
* 1 tane kabartma tozu
* 1 tane vanilya

KEKIN YAPILISI:
* Yumurta seker ve vanilyayi köpürene kadar iyice cirpin
* Sivi yagi ekleyin az karistirin
* Unu nisastayi kabartma tozunu bir kapta karistirin
* Karisima eleyerek ilave edin
* Yaglanmis 26 cmlik kek kalibina dökün
* 180 derecede pisirin soguyunca ikiye kesin
* Maracuja meyve suyu ile islatin

ILK KREMASI:

* 1 tane ARANCA PASTA KREMASI SEFTALI AROMALI
krema TÜRKIYE ICIN CREM OLE tavsiye ederim
* 1 tane seftalili meyve yogurdu
* 1 tane krema (SCHLAG SAHNE)

YAPILISI :
* Krema ve aranca tozunu cirpin meyveli yogurduda ilave edin
donmasi icin yarim saat buz dolabina koyun


IKINCI KREMASI:
* Yarim litre maracuja meyve suyu
* 1 tane vanilyali pudding
* 3 yemek kasigi seker
* Puddingin üstünde yazdigi gibi pudding
hazilayin ama meyve suyu ile


PASTANIN YAPILISI:
* pisen keki ikiye kesip islattik simdi ilk parcayi
pasta tabagina yerlestirin
* 26 cmlik kalibi etrafina gecirin ve ilk kremayi
güzelce yayin
* Sonra pisirdiginiz puddingten biraz ayirin üzeri
icin ve kalani ilk kremanin üzerine dökün
* Diger kekide üzerine koyup ayirdiginiz puddingi
güzelce yayin
* Süslemede serbetsiniz ben sekerleme ve findik
krokan kullandim

BIRAZ ZOR GELSEDE COK KOLAY VE DEGISIK
BIR PASTA KESINLIKLE DENEYIN DERIM
DAHA IYI ANLAMAK ICIN INSALLAH RESIMLER
YARDIMCI OLUR.
VE BU TARIFMDENDE ANLAYIN BENIM TEK
AMACIM SIZLERLE TARIFLERIMI
PAYLASMAK VE SIZLERE YARDIMCI OLABILMEK
YORUMLARINI EKSIK ETMEYEN
HERKESE COK TESEKKÜRLER

68. TARİF SEVGİLİ GULDİLARA'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
68. TARİF SEVGİLİ GULDİLARA YANI http://guldilara.blogcu.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
''EN GÜZEL YAŞ PASTA YARIŞMASI İÇİN YAPTIĞIM PASTAM''

ARKADAŞLAR PASTAM İÇİN OY VERİRSENİZ SEVİNİRİM

6 KATLI ÇİÇEK PASTA

Yarışma için biraz geç kaldım malzemeleri bugün aldım ve yarışmaya özel pastamı yaptım.Sizin beğeninize sunuyorum.Eğer beğendiyseniz benim için oy kullanırsanız sevinirim.

MALZEMELER

2 yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı eritilmiş margarin ve sıvıyağ karışımı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı şeker

Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN ÇİLEK

İÇİ İÇİN KİVİ VE ÇİLEK

KAKAOLU KREMA İÇİN

Yarım litre süt

3 yk un

2 yk kakao

Yarım paket çikolata sosu

2 yk margarin

Yarım subardağından biraz fazla şeker

VANİLYALI KREMA İÇİN

Yarım litre süt

3 yk un

1 paket vanilya

Yarım subardağından biraz fazla şeker

2 yk margarin

Yarım paket krem şanti

Şantinin içine yarım çaybardağı süt

KÜÇÜK BEYAZ GÜLLER İÇİN

2 yk su

1yk nişasta

Fındık kadar tereyağı

Bunları pişirin.Soğuyunca 1 yk nişasta daha ekleyin.
KIRMIZI GÜL İÇİN SU YERİNE VİŞNE SUYU KULLANDIM

SARI GÜL İÇİN SU YERİNE ŞEFTALİ SUYU KULLANDIM.GIDA BOYASI KULANMADIM.

HAZIRLANIŞI

Önce kremalar yapılır.Kakaolu kremayı yaparken içine hazır çikolata sosunuda katıp yapın kremanın tadı harika oluyor.Krema soğuyunca 5 dk kadar mikserle çırpın kremanız daha esnek olur.Vanilyalı kremayı yapıp soğuttuktan sonra hazırladığınız krem şantiyi vanilyalı kremanın içine koyup mikserle çırpın.Pastanın hamuru için şekeri ,yağı ,yumurtayı,yoğurtu,kabartma tozunu karıştırıp aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru 6 eşit parçaya ayırıp pasta tabağı büyüklüğünde açın yağlanmış tepsiye 1 tanesini koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içini çekip hafif pişince çıkarın.Çok pişerse hamur kuruyor."Çok çabuk pişiyor yaklaşık 5 yada 7 dakikada"

Diğer hamurlarada aynı işlemi yaparak pişirin.Pastamızın hamuru pişti.Sıra şekline geldi. Ben kendime dosya kağıdına çiçek şekili çizdim ve 6 katı üst üste koyup o şekli üzerine yerleştirin ve keskin bir bıçak yardımı ile kesin.İşte çiçek şeklimiz hazır.Pasta hamurumuzdan birini tabağımıza yerleştirelim önce kakaolu kremayı sürün.onun üstüne meyve dilimleri koyun.Diğer pasta hamurumuzuda yerleştirip onun üstüne vanilyalı kremayı sürün.Meyve dilimlerinden koyup diğer parçayı alın kakaolu kremadan sürün işlem bitene kadar bu şekilde devam ediyor.En son kata yani en üste vanilyalı kremadan sürün.Pastamız hazır sıra süslemede;

Çilekleri kesip düzgün bir şekilde sırasıyla pastanın üstüne yerleştirin.Böylece çiçeğimizin şekli hazır.Ben ortasına hazır çiçek kullandım.

Kenarlarındaki küçük gülleri ise kendim yaptım.

4 Nisan 2008 Cuma

67. TARİF SEVGİLİ CHAPLİN'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
67. TARİF SEVGİLİ http://chaplincafe.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık


MALZEMELER:20-25 kişilik
Büyük(23 cm) pandispanya için :
5 adet yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin(çilek aroması kullandım)

Küçük(16-18 cm.) pandispanya için:
2 yumurta
2 kahve fincanı un
2 fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin(çilek aroması kullandım)

Kreması için:
2 su bardağı süt

1/2 kutu labne peynir

1 yumurta

1.5 kahve fincanı un,

1.5 kahve fincanı toz şeker

1 kutu dondurulmuş böğürtlen(450 gr.)(ben biraz daha fazla kullandım 2. kat yüzünden.

1/2 poşet krem şanti(ben mecburen kakaolu kullandım,sadesi bitmiş)

1/2 su bardağı süt(krem şanti için)
1 kg. beyaz şeker hamuru

Kırmızı,pembe ve yeşil gıda boyaları

3 Nisan 2008 Perşembe

66. TARİF SEVGİLİ ARETKALAR'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
66. TARİF SEVGİLİ http://aretkalar.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık

DOGUM GUNU PASTASI

Malzemeler :

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Süslemek için :

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Kakao
Ceviz
Hazırlanışı :

Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Kek karışımını fırına verdikten sonra krem şanti ile sütü çırpıp krem haline getirin. Pişen pandispanyayı ip yardımıyla veya bıçakla ortadan ikiye bölerek arasına kremden sürün. Üzerine diğer parçayı kapatarak kalan kremin bir kısmıyla iyice kapatın. Ve enson olarak kreme kakao ekleyip süslemesini yapın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin.

AFİYET OLSUN...

65. TARİF SEVGİLİ ASYA'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
65. TARİF SEVGİLİ ASYA YANI http://benimmutfagim.net/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık

TARİF İÇİN ARKADAŞIMIN SİTESİNİ TIKLAYINIZ MALESEF BEN SİTESİNİ AÇMAKTA ÇOK ZORLANDIM ACAR ACMAZ TARİFİ VE MALZEMELERİ SİZLER İÇİN YAYINLAYACAGIM SEVGİLER.

64. TARİF SEVGİLİ FATOŞ 'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
64. TARİF SEVGİLİ FATOŞ YANI http://fatosunmutfagindan.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
EN GÜZEL PASTA YARIŞMASI 1 VE BOL ÇİKOLATALI PASTA:))

keki için:
5 yumurta
5 fincan un
5 fincan şeker
5 yk su
1 vanilya-kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
ara krema için:
yarım paket margarin
3-4 yk un
2,5 su bardağı süt
1 vanilya
1 büyük paket bitter çikolata
1 çay b.hindistan cevizi
2yk kakao
üzerine:
1 paket sade kremşanti
vişne reçel tanesi
kırık çikolata
***kek için,yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.daha sonra sırasıyla vanilya,port.kabuğu,kabartma tozu,un ve suyu ekleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküyoruz.180 c de pişiriyoruz.
***krema için,margarinle unu kavurup sütü ilave ediyoruz.muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz.daha sonra vanilya,kakao,çikolata ve hindistan cevizini ekleyip mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
***kekimizi önce 2ye,daha sonra her parçayı 2 ye bölüp 4 kat kek elde ediyoruz.sütle ıslatıp,hazırladığımız kremayı aralarına sürüp,şantiyle kaplayıp süslüyoruz.....AFİYETT OLSUNN

63. TARİF SEVGİLİ İLKAY'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
63. TARİF SEVGİLİ İLKAY YANI http://pastacipapatyalar.blogspot.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
TAMAMEN GÖZ KARARI TATLI PEYNİRLİ PASTA-TATLI


TATLI PEYNİRLİ KEK-PASTA-TATLI(CHEESCAKE)
Tarif yine tamamiyle bana aittir.Evde ne varsa onu kullandım. Bir de bu tarif hiç çatlamadı.Fırının içine ısıya dayanıklı kapta su koydum.Acaba ondan mı bilmiyorum.Bu pastayı Sevgili arkadaşım Renan için yapmıştım.Umarım ağzının tadına uygun bir pasta olmuştur.(Bugün aldığım haberde çok bereketli olduğunu,tadına Ankara'dan gelen misafirlerinin de baktığını ve çok lezzetli olduğunu iletti yani tadı tescillenmiş oldu böylece::))))ben de çok mutlu oldum.
Bu tarifimle de çoooooooook geç kaldım ama PASTAKOLİK etkinliğine katılmak istedim.
Özlem'ciğim bu etkinlik muhteşem bir etkinlikti ve de logosu bana öyle uyuyor ki sorma gitsin...Pastaya yapışmış bir tip::)))
Umarım özrümü kabul eder ve de tarifimi yayınlayabilirsin.
Şimdiden çoook ama çoook teşekkür ederim.Emeğine sağlık canım.
Bu arada 1 taşla iki kuş misali bir de En Güzel Pasta Yarışması 1'e katılayım istedim.Gerçi öyle güzel pastalar var ki benim ki hikaye misali::(((Ama maksat paylaşmak olunca...Ben ev sahibimiz Sevil'ciğime de kolaylıklar diliyorum.
İşte Tarifim:
Malzemeler:
-3 yumurta(köy yumurtası)
-3 paket Yörsan beyaz krem peynir
-3-4 dolu kaşık süzme yoğurt(Sütaş)
-3-4 kaşık nişasta
-5-6 kaşık pudra şekeri(tadına bakarak yaptım siz de öyle yapın bence çünkü herkesin damak zevki farklı)
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-2 paket vanilya


Taban için:
-2 su bardağı kadar rondoda çekilmiş petibör bisküvi
-125 gram kadar erimiş terem yağı(margarin, tereyağı da olur)
-2-3 çorba kaşığı pudra şekeri


Hepsini karıştırıp, yağlı kağıt kaplanmış kelepçeli kalıba döşedim.
Üzeri için.
-1 paker hazır meyve sosu(Dr.Ötker)
-2 çay bardağı su
Üzerindeki gibi çetrefilli şekilde yapmadım.Direk su ile karışımı karıştırıp, ocakta pişirdim.


Süsleme için:
Frambuaz(Eniştemler vermişti buzlukta duruyordu)
İçinin hazırlanması:
Tüm malzemeleri mikserde çırptım ama çok değil karışana dek.Sonra bisküvili karışımın üzerine döktüm.160-170 derecede 45-50 dakika pişirdim.Üzerine sosunu döktüm.Buzdolabına kaldırdım.Sabah da dilimleyip fotoğrafını çektim.Servise yetişeceğimden alelacele oluyor fotoğraf işi biraz, ya da tam tersi gecenin bir vakti çekmek zorunda kalıyorum.Üzülüyorum aslında çok özenemediğim için ama...


Umarım sizler de dener olumlu sonuç alırsınız.

62. TARİF SEVGİLİ ÖZLEM'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
62. TARİF SEVGİLİ ÖZLEM YANI http://www.pastacikiz.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık

Bu pastaya isim düşündüm ve en uygun ismin baharı müjdeleyen pasta olacağına karar verdim.Ağaçlar bahar açmaya başladı İstanbul'da; birkaç gündür lodos ve fırtınayı saymazsak nerdeyse bahar gelmek üzere en sevdiğim mevsimlerden bir tanesi ilkbahar ben yazı sevmeyenlerdenim sıcak bana iyi gelmiyor birde istanbul'un nemli havası beni daha da bunaltıyor yazın İstanbul dışında yaşamayı tercih ederim.Yazı sevmeyen....

sanırım bir tek ben varım herkes yaz gelse diye bekliyor bende ilkbahar gelsin diye Mevsimlerden çok bahsettim gelelim pastamıza ve beni çok mutlu eden pastakolik etkinliğimize.Konu pasta olunca mutluluğum bir kat daha artıyor evet ben bir pastakoliğim pasta yapmak beni inanılmaz mutlu ediyor yaparken kendimi kaybediyorum dünyayla sanki ilişkimi kesiyorum pastam bitince de dünyadaki en büyük mutluluk benim oluveriyor bazen küçük şeyler insana büyük mutluluk verebiliyor bu pasta benim 2. şeker hamurlu pasa denemem ilk denememi görmek isterseniz burdan bakabilirsiniz.Etkinliğimizin ev sahibi sevgili adaşım Özlem (özleminpastacafesi) kendiside benim gibi bir pastakolik güzel bir konu seçmiş kendisine kolay gelsin diyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.

Malzemeler:

3 tene pandispanyayı 2 farklı kelepçeli kalıpta pişirdim.Pandispanyanın bir tanesini 26 cm lik kelepçeli kalıpta hazırladım diğer iki tanesini de 20 cm lik kelepçeli kalıpta pişirdim 20 cm lik kalıpta pişirdiğim kekin bir tanesini diğerinden daha küçük olması için kenarlarını bıçakla biraz tıraşlayarak boyutunu küçülttüm.26 cm olan pandispanyamı kakaolu diğerlerini de sade hazırladım.

26 cm lik Kelepçeli kalıp için

5 adet oda ısısında yumurta(Oda ısısında ve taze olmasına dikkat etmelisiniz)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un,1/2 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
20 cm lik Kelepçeli kalıp için:

4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un,1/2 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya


Üst Kreması

2 yemek kaşığı un
½ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
½ paket kremşanti
Üzeri için: şeker hamuru,yenilebilir gofret çiçekler

Ara kreması:

Kakaolu pandispanya için krema:

1 paket çikolatalı kremole (kremole: pudink gibi hazır paketlerde ve pişirilmeden sütle çırpılarak hazırlanan tatlı)
istediğiniz oranda damla çikolata


Sade pandispanya için krema:

1 paket muzlu kremole
1 paket çilekli kremole
muz,çilek,frambuaz(istediğiniz mevsim meyveleri)


Yapılışı:

Her kalıp için verdiğim ölçüleri farklı kaplar içinde önce yumurta ve şekeri mikserle beyaz köpük köpük olana kadar çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri de ilave edip tekrar çırpıyoruz ve yağladığımız kelepçeli kalıplarımıza koyup önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda pişiriyoruz.
Pandispanyalarımız piştikten sonra streçfilmlere sarıp buzdolabında 1 gece bekletiyoruz. Pastayı hazırlamaya başlamadan önce ara kremamızı ve üzerine süreceğimiz kremaları pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Pandispanyalarımızı ortadan 2 ye kesiyoruz her katını sütle ıslatıyoruz.İlk önce alt katından başlıyoruz yani kakaolu olanını hazırlıyoruz kekimizin 1. katına hazırladığımız çikolatalı kremolemizi sürüp damla çikolata serpiyoruz ve 2. katını üzerine kapatıyoruz. Üzeri için hazırladığımız kremadan ince bir tabaka pastamızın her yerine sürüyoruz ve 20-30 dakika dolapta bekletiyoruz kremamızın biraz sertleşmesi için.
Diğer katımız için sade pandispanyamızı yine sütle veya portakal suyuyla biraz ıslatıyoruz hazırladığımız muzlu kremolemizi sürüp muz dilimlerini yerleştiriyoruz diğer kekimizi üzerine kapatım yine üst kremamızdan bir tabaka pastamızın her yerine sürüp dolaba kaldırıyoruz.
3. pastamızı da hazırladığımız çilekli kremolemizden sürüp çilek,frambuaz koyup diğer katını üzerine kapatıp pastamıza kalan kremayı ince bir tabaka halinde sürüp dolapta dinlendiriyoruz.
Şeker hamurlarımızı pastaların boyutundan büyük olacak şekilde açıyoruz ve pastalarımızın üzerine dikkatli bir şekilde yerleştirip pastanın kenarlarındaki fazlalıkları bıçak yardımıyla kesiyoruz ve düzeltiyoruz.
1. kat pastamızın ortasına koymak için ben çöp şiş kullandım 5 adet çöp şişimizi pastamızın yüksekliğini çubuklarla ölçerek pasta boyunda kesiyoruz ve bu çubukları pastanın orta kısımlarına yerleştiriyoruz.2. kat pastamızın üst boyutuna göre bir pasta altlığı kesiyoruz ve çubukların üzerine bu pasta altlığını yerleştiriyoruz.
2. kat pastamızı da şeker hamuruyla kapladıktan sonra 1. kat pastamızın üzerine yerleştiriyoruz.
2. kat pastamızın orta kısımlarına yine kestiğimiz çubuklardan yerleştirip pasta altlığımızı bu sefer 3. kat pastamızın boyutunda kesip yerleştiriyoruz .3. kat pastamızı da şeker hamuruyla kapladıktan sonra 2. katın üzerine yerleştiriyoruz.
Böylece 3 katlı pastamızı hazırlamış oluyoruz
Şimdi sıra pastamızı süsleyip biraz renklendirmekde. Gofret çiçeklerimizin arka kısımlarına fırça yardımıyla su sürüp pastalarımızın üzerine yapıştırıyoruz. şeker hamuruyla çiçek ve başka şekiller yaparak da süsleyebilirsiniz sizin arzunuza bırakıyorum.
Pastamızzz hazır atladığım ya da yanlış yazdığım bir yer olduysa kusura bakmayın biraz uzun bir tarif oldu…

61. TARİF SEVGİLİ SİBEL'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
61. TARİF SEVGİLİ SİBEL YANI http://mutfakgunesi.blogcu.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
DOGUM GÜNÜ PASTASI

Pandispanya için,
22 cm'lik kalıp
4 yumurta-sarısı beyazı ayrılmış
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un-İçine 1 paket hamur kabartma tozu karıştırılmış
1 paket şekerli vanilin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
170 dereceye ısıtılmış fırın gerekiyor.
arası ve üzeri için gereken malzemeler:
1 su bardağı antep fıstığı
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı çekilmiş krokan
1 poşet kakaolu pasta kreması
1 poşet sade krem şanti
2.5 su bardağı süt
ve yenilebilir inci şekerler
Yapılışı:
Yumurta beyazlarını tek başlarına bembeyaz olana dek çırpalım, sonra toz şekeri ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım. Karışım iyice kabarıp katılaşınca içine sarıları ekleyelim. Ardından mikserimizin devrini en düşüğe alıp unlu karışımı azar azar ekleyerek çırpalım. En son sıvı yağı yavaşça akıtarak karışımımıza yedirelim. Yağlanmış kalıbımıza döküp fırına verelim. Pandispanya kabarıp üzeri kızarıncaya dek pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınmasını bekleyelim ve kalıbından çıkarıp fırın ızgarasının üzerinde ters çevirip soğumaya bırakalım. Daha sonra bombelenen kısmı varsa bir bıçakla düzleştirip üç kata ayıralım.
Her bir katı 1 çorba kaşığı çilek reçelini 2 çorba kaşığı su ile seyrelttiğimiz karışımla ıslatalım.
pasta kremasını 1.5 su bardağı süt ile hazırlıyoruz.1 su bardağı sütlede kremşantimizi hazırlayıp 15 dakka dolapta bekletiyoruz.Pandispanyamızın alt kısmına kremşentimizden sürüp krokan,damla çikolata ve antep fıstığı serpiyoruz üzerine tekrar kremşanti sürüp diğer pandispaanyamızı kapatıp malzemler bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.Bu işlem bittikten sonra üzerine kakaolu pasta kremasıyla kaplıyoruz.Ben şanti torbasıyla çiçek figürleri vermeye çalıştım ve inci şekerlerle süsledim.üzerine sim ve etrafına antepfıstıklarıyla pastamı tamamladım.

2 Nisan 2008 Çarşamba

60. TARİF SEVGİLİ LEYLA'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
60. TARİF SEVGİLİ LEYLA YANI www.sultansofrasi-leyla.blogspot.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
ÇİKOLATALI VE KİVİLİ PASTA

BİR DEMLİK SOHBET Arkadaşımız pasta yarışması düzenliyor
ve benide davet etti. nacizane aceleyle yapılan pastamı sizlere ikram ediyorum.
ve Arkadaşıma teşekkür ederim benide davet ettiği için.
Aslında pastayı canım oğlum Mehmet Canın doğum günü için yapmıştım
ama mumlar nerde isim nerde dediğinizi duyar gibiyim
malum oğlum 13'ne girdi ve artık ben büyüdüm ne mumu nede isim istiyorum dedi.
Eeee... Emir büyük yerden naapalım..
gegelim pastamızın tarifine..
malzeme:
pandispanyamız için
4 tane yumurta
1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı elenmiş un
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 limonu kabuğu rendesi.
PASTA KREMAMIZ İÇİN
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket süt kreması
ÜZERİ İÇİN
2 poşet kremşanti
1 ,5 su bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı labne peynir
1 yemek kaşığı pudra şekeri
ARASI İÇİN
damla çikolata ve 4 tane kivi
YAPILIŞI:
26 sm lik kek kalıbımızı yağlıyoruz.
yumurtayı şekeri köpük köpük olana dek mikserle çırpalım
unu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım.
limon kabuğu rendesinide ekleyip birda ha karıştıralım
yağladığımız kalıba dökelim.
önceden ısıtılmış 170% fırında 35,40 dakika pişirelim.
KREMANIN HAZIRLANMASI
Bütün krema malzemesini karıştıralım(süt kremasını sonra ekliyeceğiz)
ocakta pişirelim. krema piştikten sonra süt kremasını ekleyip iyice karıştıralım.
kenara alıp soğumasını bekliyelim.
kekimiz fırından çıkartıp soğutalım.
3 parçaya keselim.
kekimizi şekerli yada sütlü karışım ile azıcık ıslatalım.
birinci kata kremamızın yarısını dökelim üstüne damla çikolata serpiştirelim
ikinci kata yarım kalan kremamızı düküp, dilimlenmiş kivileri koyalım.
üst kata hazırladığımız kremşantiye labne peyniri ve pudra şekerini ekleyip karıştıralım. dolapta biraz bekletip pastamızı kaplıyalım, istediğiniz şekilde süsleye bilirsiniz.
kenarlarına koyu kıvamda çikolata sosu süre bilirsiniz.
afiyet olsun....

59. TARİF SEVGİLİ HANDE'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
59. TARİF SEVGİLİ HANDE YANI http://sarimutfak.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
EN GÜZEL PASTA YARIŞMASI VE KADAYIF PASTASI

Sevgili arkadaşım sevil beni en güzel pasta yarışmasına davet etmiş bende daha önceden yapıp yayınladığım kadayıf pastamla katılıyorum yarışmaya

MALZEMELER:
750 gr.telkadayıf
250 gr.margarin
3 su bardağı süt
3 paket kremşanti
6 adet muz
2 adet portakal
2 adet kivi
1 adet nar
damla çikolata
şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu
üzeri için şeffaf tart jölesi
YAPILIŞI:
Margarini eritip biraz soğutuyoruz.Tel kadayıfı ikiye bölüyoruz, erimiş margarini de ikiye bölüp kadayıflara iyice tiftikleyerek yediriyoruz.Yağlı kare borcama kadayıfın birincisini iyice bastırarak yerleştirip 220 derecede kızarana kadar pişiriyoruz bunu bir kenara alıp aynı borcamı yine yağlayıp ikinci parça kadayıfı iyice bastırarak yerleştirip yine aynı şekilde pişiriyoruz.Böylece iki adet pişmiş kadayıfımız oluyor.Diğer yanda şerbeti yapıp ılınmasını bekliyoruz.Şerbet ılık kadayıf soğuk olarak kadayıfları şerbetliyoruz ,biraz şerbetini çektiriyoruz.Diğer bir kapta süt ve krem şantileri çırpıp kremayı hazırlıyoruz.Birinci kadayıfı servis tabağına alıyoruz ezilmiş 3 adet muzu yayıyoruz üstüne kremşantiden biraz döşüyoruz..Üstüne ikinci kadayıfı koyup kalan kremşanyiyi heryanına sıvıyoruz, şerbet salarsa çay kaşığı ile topluyoruz.Üzerine meyveleri dizip tart jölesi sürüyoruz.Yanlarını damla çikolatayla kapatıp 2-3 saat dolapta bekletip servis ediyoruz.Afiyetolsun.

58. TARİF SEVGİLİ HATICE'DEN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
58. TARİF SEVGİLİ HATICE YANI http://tarifdunyasi.blogcu.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
ÇİKOLATA SOSLU YAS PASTA- EN GÜZEL PASTA YARIŞMASI

Bu pasta ile Sevil kardeşimin düzenlediği (http://birdemliksohbet.blogspot.com) En güzel pasta yarışmasına katılıyorum. iddialı deyilim :))
MALZEMELER

1 adet hazır pantispanya kek

2 adet muz

1 paket krem şanti 75 ml

3 su bardağı süt

1 paket çikolata sosu

süs için hindistan cevizi

YAPILIŞI

Öncelikle çikolatalı sosu hazırlayın soğusun 2 bardak sütle çikolatalı sosu küçük bir tencerede kısık ateşte pişirin 2 3 taşım kaynayınca ocağı kapatın ( çikolatalı sosun paketin üzerinde 2,5 bardak süt yazar siz 2 bardak koyun koyu kıvamlı olsun )sosu bir kenara koyun soğusun

Krem şantiyi 1 bardak soğuk süt ile çırpın bardak dolu olmasın 2 parmak eksik olsun koyu kıvamlı olması için

Pastayı koyucağınız tabağa biraz krem şanti sürün kekin 1 parçasını tabağa koyun içine önce biraz krem şanti sürün muzları dilimleyin güzelce dizin tekrar krem şanti sürün muzların üzerine ve diğer keki üzerine kapayın kalan krem şantiyide üzerine sürün ve soğuyan çikolatalı sosu üzerine dökün her yerine bulayın beyaz yer kalmasın üzerine hindistan cevizi serpin veya süs yapın afiyet olsun...

1 Nisan 2008 Salı

57. TARİF SEVGİLİ SERAPUZUN'DAN GELDİ

ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
57. TARİF SEVGİLİ SERAP YANI http://serapuzun.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
Bögürtlenli Pasta#En Güzel Pasta Yarismasi:

Arkadaslar bana gondermis oldugunuz bas sagligi yorumlariniz ve üzüntümü paylasmaniz beni gayet menun etti,yanimda oldugunuz icin herkese ayri,ayri tesekkurler ediyorum.Allah sizlerden razi olsun.Gidenin ardindan dua etmekten baska caremiz yok,hayat bir sekilde devam ediyor.

En güzel pasta yarismasina bende davet edildim,en güzel pasta degilde acizane yaptigim pastayla kitiliyorum etkinlige.Etkinlik sahibesi
http://www.birdemliksohbet.blogspot.com/ arkadasima kolayliklar ve basarilar diliyorum.Iste tarifi.
MALZEMELER:
Iki yumurta
Bir bardak seker
Bir bardak süt.
Yarim bardak siviyag.
Bir adet kabartma tozu ve vanilya.
Aldigi kadar un.
Üzerine krem santi (schlagsahne) ve nesquik taze ahududu.

IC MALZEMESI:

500 gr süt.
Bes corba kasigi seker.
Bir tane vanilyali pudung (eger puding sekerli ise seker katmayin)
Dondurulmus bögürtlen.

YAPILISI:
Kek malzemelerini sirayla karistirip,yaglanmis kelepceli kek kalibina döküp 180° derecede pisirilir.Sogumaya birakilir.Puding pisirilir ilindiktan sonra meyveler eklenir ve karistirlir.Kek soguduktan sonra ikiye kesilir arasina pudingli karisim yayilir,öbür parca üzerine kapatilir.Her tarafi krem santiyle kaplanir,üzerine nesquik serpilir ve taze ahududuyla süslenir.AFIYET OLSUN:
Bu da pastamin dilimlenmis hali.:)

PORSELEN DEMLİKTE 20 EV SAHİBEMİZ CANAN...

PORSELEN DEMLİK ETKİNLİĞİMİZİN 20, Sİ
KENDİSİNİ TANIMAKDAN BÜYÜK BİRMEMNUNİYET
DUYDUĞUM SEVGİLİ CANAN

www.mucizembenibul.blogcu.com
ARKADAŞIMIZDA..
BU ARKADAŞIMIZI EV SAHİBİ
SEÇMEMDEKİ EN BÜYÜK AMAÇ GEREK GÜZEL
BLOĞUNU TANITMAK GEREKSE EVLAT SAHİBİ
OLMAK İÇİN VERDİĞİ MÜCADELEYE
DUALARIMIZLA DESTEK OLMAK..TÜM
KATILIMCI ARKADAŞLARIMIN
TARİFLERİNİ YAYINLARKEN BUNU GÖZE
ALMALARI EN BÜYÜK TEMENNİM..
ALLAH ARKADAŞIMIZIN GÖNLÜNE
GÖRE HAYIRLISIYLA BİR EVLAT SAHİBİ
OLMASINI NASİP ETSİN İNŞALLAH..
DUALARIM ONUNLA HERZAMAN..
SAYFASINDAKİ YAZISINI OLDUĞU GİBİ ALARAK
YAYINLIYORUM..

DOSTLAR ANNE OLMA MUCİZESİNİ TATMAK İSTİYORUM.
BENDEN DUALARINIZI ESİRGEMEYİNİZ...
CANANIM RABBİM İNŞ. SANA BENİM BAL KIZIM GİBİ BİR YAVRU NASİP EDER DUALARIMIZ SENLE ...SEVİL .

 
BLOG designed by